Şimdi Ara

Efsane ejderhalar mirası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • tarihçesi;


    çoook eskiden ojinal şirkete bağımlı tr serverı vardı çeşitli sebeplerle sunucu kapandı, oyuncular ingiliz serverına aktarıldı. browser tabanlı 2d oyunların popülaritesini kaybetmesiyle birlikte yeni oyuncu gelmemeye başladı (dikkat edin oyuncular oyunu bıraktı demiyorum, bırakmadılar zira oyunu her sunucuda neredeyse sadece kemik kitle oynuyor hâlâ ve sayıları da baya var). var olan oyuncular yabancı sunuculardaki en yüksek seviye olan 20. seviyeye çarları yaslarken yeni oyuncu da gelmeyince her sunucu bir hayli sıkıntı çekmeye başladı. nitekim düşük seviyede gerçekleşmesi gereken bazı olaylar oyuncu sayısının o seviyelerde az olmasından dolayı gerçekleşemiyor, yüksek seviye oyunculara lazım olan düşük seviye kaynakları toplayan kimse kalmıyor bu sebeple bazı görevler ya yapılamıyor ya da çok zor yapılıyordu. bu sebeple bazı noktalarda (ortak savaş alanları gibi) yabancı sunucular da yine birleşmeye yine bazı sunuculardaki hesaplar daha başka sunuculara aktarılarak gün kurtarılıyordu. şuan pek oyuncu yok itemler çok ucuz hemen herkesin birbirini teklediği pvp serverlarına çok benziyor.


    yaklaşık 8 sene önce "tr servesını tekrar açıcaz" furya başladı bu furyanın başlangıç sebebi sanıyorum eski tr serverının dosyalarının insanların eline ulaşmasıydı. fakat bu kişiler ana şirketten bağımsız birkaç tane genç olması sebebiyle açılan serverlar ya çok kısa süre sonra kapanıyor ya da basit, komik bi pvp serverdan ileri gidemiyordu. ancak şuan güncel olarak benim de oynadığım (yönetim ile bir bağım yok) tr sunucusu yaklaşık 7 sene önce falan açıldı. kapanmıyor hatta telif haklarını aldıklarına dair söylentiler çıkıyor (aslını astarını bilmiyorum). kısaca oynamak isterseniz şuanki sunucu dwar.gen.tr adıyla hizmet veriyor kapanmayacak gibi duruyor ki 7 senedir de dediğim gibi açık zaten.


    güncel sunucunun özellikleri;


    şuanki sunucu yabancı sunucuların çok arkasından geliyor aslında bu bi avantaj bu sayede oyuncular hızlı bir şekilde 20 lvl olamıyor, oyun bi an önce ömrünü tamamlamamış oluyor. açık olan en yüksek seviye güncel olarak 15 (yakında 16 lvlın açılacağına dair söylentiler var). ancak şuanki sunucu da maalesef yeni oyuncu konusunda sıkıntı çekiyor. anlık online sayısı ben bu yazıyı yazarken 322 olarak görünüyor. genel derecelendirmede 717 oyuncu varken bunun 100 tanesi max lvl olan 15. seviyede. (bu biraz yüksek bi oran) oynayan oyuncuların büyük bir kısmı çok eskiden beri oyunu bilen kemik kadro oyunun yeni oyunculara kesinlikle ihtiyacı var. peki niye gelmiyor bu yeni oyuncular ona bakalım;

    1- öncelikle oyun kesinlikle zor bi oyun. oyunda kendinize biçtiğiniz hemen her hedef ciddi miktarda zaman ve emek istiyor.

    2- oyunun rehber içeriği yok. hani yok denecek kadar az demek isterdim ama yok. ara ara birkaç kişi ile youtube üzerinden anlaşıldı sonra neden bozuldu bilmiyorum ama oyunu oynayan yayıncıları izlemek vs değil bahsettiğim tek tek konu başlıklarının anlatıldığı bir rehber serisine ihtiyaç var. bu sadece video olmak zorunda değil. oyundaki yönlendirmeler genelde oyunu bilen oyuncular için kullanışlı seviyede, oyuna yeni başlayan biri bunlardan bir şey anlamaz.

    3- yönlendirmeye ihtiyaç var. sadece kurallar kitabını, kütüphaneyi okuyarak oynayabileceğiniz bir oyun değil bir yerde tecrübeli kişilerden akıl almanız gerekiyor oyunda takıldığınız zaman gerek desteğe ulaşım gerek sorularınızı cevaplayacak mentorlara ulaşım çok kolay ancak herkesin oyuna başladığı zaman şahsi bir mentora ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

    4- yeni başlayan oyuncular oyunun ilk açıldığı döneme göre çok dezavantajlı durumda ve her geçen sene bu dezavantaj katlanarak artıyor. var olan düşük seviye oyuncuları ya yıllardır o seviyede bilinçli olarak kalmış güçlü oyuncular ya da "hesap yıkma" seçeneği ile binlerce altın kasmış ve bu altınlarla hesabını 2. seviyeye geçirmiş hesaplar. yani siz oyuna yeni başlayan bi oyuncu olarak oyunun pvp kısmında bu deneyimli, güçlü hesaplarla kapışacaksınız. ancak yeni oyuncular gelmeye başlarsa bu zincir kırılacak. (bu arada yönetim discorddan bu sorunun farkında olduklarını ve düşük seviye oyuncuları avantajlı duruma geçirecek birkaç yenilik yapacaklarını söylediler hatta bir tanesi ortak savaş alanları ile alakalı bi güncelleme olarak dün yürürlüğe girdi)

    5- oyun içindeki kural denetimleri çok sıkı. ben oyunu ilk zamanlarından beri oynadığım için bu kuralların sebeplerini, neyi koruduğunu, oyuncuları neyden sakındığını ve zaman içinde gelişimini gördüm, anlıyorum ancak oyuna yeni başlayan oyuncular bu kuralların farkında olmuyorlar hatta çok mantıksız buluyorlar zira bu kurallar diğer rol yapma oyunlarından biraz farklı. örneğin başka bir oyuncuya herhangi bir karşılık almadan para veya nesne veremezsiniz bunu ancak "borç" adı altında yapabilirsiniz ve bu borç için oyunun "forumunda" konu açmanız gerekli. ayrıca borçların da sınırları ve süreleri var, sizler oyuncu olarak kayıt olurken bu sınırları, süreleri ve forumda bildirme kuralını kabul etmiş sayılıyorsunuz. yine deneyimsiz oyuncuların takıldığı başka bir kural da aynı bilgisayardan açtığınız iki karakterle birbirine çıkar sağlayacak belli başlı şeyleri yapmanız yasak. örneğin karşılıklı bu karakterleri savaştırmak ya da daha önemlisi bu iki karakterin aralarında alışveriş yapması gibi. (kardeşiniz, kuzeniniz, arkadaşınız fark etmez aynı bilgisayardan bağlandığınız anda bağlantılı hesap olarak geçiyorsunuz, alışveriş yapamazsınız!!) yeni oyuncular bu kurallara alışık olmadığı veya kavrayamadığı için bu sebepten ötürü çok fazla kez ban yediklerine şahit oldum.

    6- oyun browser tabanlı ve iki boyutlu olduğu için oyuncuların geri adım atması. halbuki oyunu oynayan ciddi bir kitle var, henüz batmış veya bitmiş durumda değil ki bu yeni türkçe sunucu biraz daha ortalığı canlandırmış gibi duruyor. ayrıca oyun ana şirket tarafından da hâlen güncellenmekte yeni şeyler eklenmekte oyunun gidişatına göre yeni kararlar verilmekte. kısaca aralıksız çıkışından beri ilgilenilmekte yani oyun içi sistemleri baya baya oturmuş durumda. türkçe sunucu bu güncellemeleri biraz gecikmeli olarak getiriyor sebebini sanıyorum açıklayabildim. "orjinal sunucularla bir bağlantısı var mı bilmiyorum tek bildiğim şey 7 sene civarıdır açık olduğu"

    oyunu oynamak isterseniz linkleri;

    benim oynadığım türkçe sunucu --> dwar.gen.tr (ayrıca oyun içi yardım almak isterseniz nickim crew ulaşabilirsiniz oyunda olduğum her zaman yardımcı olurum. oyun hakkındaki sorularınızı da açık olan sağ alt köşedeki "kırmızı m" harfine basarak mentorlara sorabilirsiniz.

    ingilizce sunucu --> warofdragons.com

    rusça sunucu --> w2.dwar.ru








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.