Şimdi Ara

Ee mi bilgisayar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son dakkada olsa hala karar veremedim. Artık bilgisayarı one yazdım. Kesin ee yaz diyrn arkadaslar varsa soylrsin. İyi bir universitede ogrenim gorecegim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi battrol3 -- 3 Ağustos 2016; 18:53:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ikiside yakin bolumler gittigin universiteye gore degismekle beraber ikiside hemen hemen bireylerin universiteleridneki secmeli dersleri iyi kullanmalarina bagli olarak ayni isleri yapabilirler. Yani bir EE ogrenicisi yazilim isi yapabilir gibi vs. Benim kendi gorusum temel olarak ee biraz daha fizige bilgisayar ise matematige yakin. Matematigi daha cok seviyorum diyorsan bilgisayar fizigi daha cok seviyorum diyorsan ee sec bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: battrol3

    Son dakkada olsa hala karar veremedim. Artık bilgisayarı one yazdım. Kesin ee yaz diyrn arkadaslar varsa soylrsin. İyi bir universitede ogrenim gorecegim.

    EEM mezunu olup salt bilgisayar işi yapıcak olsan bile yine de ee temelinden gelen olaylara bütünsel yaklaşma ya da yaptıgın yazılım işinin arkasında koşan bileşenleri sistemsel olarak idrak edebilme becerilerin sayesinde kazandığın vizyon sayesinde farklılıkları daha kolay analiz edip çözümleyebilir, degişikliklere daha kolay adapte olabilirsin ve buldugun çözümler daha yenilikçi ve tutarlı olur. Yani ee okumuş birine hiç bişey anlamsız gelmez, yeni olan hiç bişeyi garipsemez. Uğraştığı şeyler elle tutulur şeyler olduğu için okulda kazanılan beceriler heyecanını tazeler bu sayede de kararlarını daha güvenli verir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Justlikefire8 -- 3 Ağustos 2016; 19:17:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • başlığı açan arkadaş en azından 2 seçenekten birini seçmeye indirgemiş olayı.

    ben elektrik elektronik mi yoksa diğer bütün müh. likler mi diye soruyorum hep ve son kararım e.e. oldu galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZorbaHal

    başlığı açan arkadaş en azından 2 seçenekten birini seçmeye indirgemiş olayı.

    ben elektrik elektronik mi yoksa diğer bütün müh. likler mi diye soruyorum hep ve son kararım e.e. oldu galiba.

    hocam zaten yazılım&bilgisayar olmadan ee nin bi anlamı yok ki. Yurtdısında electrical§computer engineering diye gecer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler cevaplar icin. Elektrik elektroniğin daha geniş bir işlevi var gibi. Onda da yoğunlaşacağım bir dal olcak ama bilgisayar mühendisligiyle bilgisayarı daha Temel'den öğrenebilirim diye düşünüyorum. Bilgisayar altyapımın olmamasından sebep bölüme 1 0 geride baslıycagımı düşünüyorum ama elektrik elektronikte bilgisayara kıyasla o kadar geride başlamayacağım. Sizce bu kaygım önemli bi sorun mu ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 27 saat içinde 40 yıllık mesleğini seçeceksin dikkatli ol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RiverWind

    Ikiside yakin bolumler gittigin universiteye gore degismekle beraber ikiside hemen hemen bireylerin universiteleridneki secmeli dersleri iyi kullanmalarina bagli olarak ayni isleri yapabilirler. Yani bir EE ogrenicisi yazilim isi yapabilir gibi vs. Benim kendi gorusum temel olarak ee biraz daha fizige bilgisayar ise matematige yakin. Matematigi daha cok seviyorum diyorsan bilgisayar fizigi daha cok seviyorum diyorsan ee sec bence.

    tam öyle değil. ikisi birbirinin işine kolay kolay kayamazlar ama ortak alanlara kolay kayabilirler.

    ee'de de bol bol matematik vardır. şu 12. sınıfta gördüğünüz türevler integraller. bilgisayardaki matematik ise "discrete matematik" denilen tam sayı matematiği ağırlıklıdır. bir programın verimliliğini (basitçe: hızını) hesaplarken türev integral kullanmazsınız.




  • jo_be kullanıcısına yanıt
    blog neden kapalı hocam
  • jo_be kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisayar matematiğini biraz daha anlatabilir misiniz detaylı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Robot

    blog neden kapalı hocam

    nasıl kapalı? açık ben giriyorum
  • jo_be kullanıcısına yanıt
     Ee mi bilgisayar mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neS aY miyilkraF

    Ee sanildigi kadar zor degil. Hatta hic zor degil. Bi kac formulluk ders var. Onlar sikinti. Turev integral gibi konularida bu formulluk derslerde kullanirsiniz.
    Geri kalan dersler o kadar sikinti degil.
    Yani yatan bi tipseniz cok zor gelicek orasi ayri ama oturup arastirip calisirsaniz ce hocalariniz ee yi size sevdiren tiplerse
    Ee size Kolay anlasilabilir ve parlak bi gelecek saglar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam o dediğiniz şey tam tersi olarakta düşünülebilir. yani elektrik olmadan yazılım&bilgisayar'ın bir anlamı yok da diyebilirsin. ve bunu tüm mühendislikler için birbirine uyarlayabilirsin. kısacası basit bir paradoks yani. o açıdan düşünmek pek sağlıklı değil bence.
  • jo_be kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar muhendisligi 1. Sinifta hangi matematik konulari isleniyor ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4Numara

    Bilgisayar muhendisligi 1. Sinifta hangi matematik konulari isleniyor ?

    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLGE/201210.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi de işsiz kalmayacak meslekler açıkçası . Örneğin bilgisayarın şöyle bir avantajı var . Eğer yazılıma ilgin varsa ve kendini iyi geliştirmişsen freelance olarak evinde bile çalışabilirsin. Bilgisayar mühendisliği mühendislik dalları içinde ticarete en yatkın ve ticareti en kolay olanıdır. Çünkü hammadden elektriktir ve elektrik ucuzdur. Lojistik ile uğraşmazsın . Genellikle ihtiyacın olan tek şey bir bilgisayar ve gerekli programlar olur ve bu programların birçoğu açık kaynak kodlu yani bedava olarak bulunabilir , ücretli olanlar ise tek çalışacağınız için kazandığınız paranın yanında çok az bir miktardır vs... vs... Ve şunu söylemem gerek , bilgisayar mühendisliğinde seçeceğiniz dala göre işler tamamen değişkenlik gösterir. Eğer web tasarımcı olacaksanız matematik bilginiz o kadar lazım olmaz , fakat gidip gömülü sistemler uzmanı yada yazılım mühendisi olacaksanız matematik sizin için en değerli şey olacaktır. Çünkü yazılım tamamen matematiktir. Matematiğin mantıksal algoritmalara dökülmüş hali ve işin içine girdiğinde öyle şeylerle karşılaşırsın ki sana kafayı yedirtir. Çünkü duruma göre çok farklı matematiksel fonksiyonları kendin algoritmaya dökmen gerekir . Yani bilgisayar alanında hem bilimsel yaklaşımı sevenler için hem işin daha çok sanatsal kısımı için alanlar vardır . Önemli olan bir diğer şey ise para konusudur . Ve isterseniz araştırabilirsiniz , kendini iyi geliştirmiş bir yazılımcının diğer mühendislik dallarına göre para kazanması çok daha kolaydır. Çünkü para ticarette vardır ve elektrik elekrtronikte ticaret yapmanın bilgisayara nazaran çok daha zor olduğunu düşünüyorum . İngilizceni çok iyi geliştirirsen ve okulda yazılım konusunda kendini iyi geliştirirsen yurt dışı firmalarda çalışma olasılığın çok daha yüksektir yazılım sektöründe . Çünkü yazılım sektöründe inanılmaz bir artış vardır her zaman ve avrupa ülkeleri olsun amerika olsun genç nüfusa muhtaç durumda. Zaten ortalama bir yazılımcının yurt dışı gelirini söylemeye gerek yok sanırım .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Robot

     Ee mi bilgisayar mı

    valla bilemedim. açılıyo bende. google'ın sitesi olduğu için yapabileceğim bir şey yok gibi gözüküyor.
  • battrol3 B kullanıcısına yanıt
    Hocam bende senin gibi arada kalıyordum, çevremin tavsiyesi ile ee yazdım. Ee yazdıktan sonra bilgisayar üzerine yüksek lisans yapabiliyorsun tabiki bilgisayar istiyorsan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.