Şimdi Ara

EDM prodüksiyonu hakkında birkaç soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler .Son günlerde elektronik müzik prodüksiyonuna merak sardım ve bu konuyla ilgili bir iki soru kafamı kurcalamakta:
    1-DAW öğrenimine başlamadan önce piyano veya müzik teorisi hakkında bilgi sahibi olmak gerekir mi?
    2-Eğer öğrenmem iyi olacaksa bu konular hakkında ne kadar bilgi sahibi olmalıyım?
    3-DAW ve yukarıda saydığım başlıklar ile ilgili YouTube'da yararlanabileceğim kanallar önerebilir misiniz?
    Şimdiden teşekkürler.



  • Hocam edm derken tur olarak acarsan belki benimde yapmaya calistigim ture yakin olursa daha fazla yardimci olabilirim. Genelde groove/progressive/tribal house yapmaya calisiyorum.

    Su durumda daw hakkinda pek bir gecmisin yoksa dawi ogrenmek nota veya muzik bilgisinden biraz daha onemli oluyor. Fl studioyu baz alarak konusacagim halihazirda dawin icinde gelen sample lar cok kisitli mutlaka ek olarak free bir dunya sample var kick snare fill hat perc falan indir. Bunlar parcanin sade hali bide vst denen seyleri kurcalayarak melodi uretebilirsin. Aslinda vst den istedigin sound u uretme imkanin var ama iste bu biraz zaman alan bir sey. Cunku baya karisik oluyor vst ler. Vst ler mesela sylenth1 spire massive serum nexus gibi seyler. Bunlar fl icinde yok ekstradan indirmen gerekicek. Icinde olan vst ler benim pek hosuna gitmiyor cunku kullanmayi bilmiyorum hic birini. En cok kullandiklarinda yukarda yazdigin vstler. Bunlar cok populer oldugu icin hazir sesler bulabilirsin. Buna da preset deniyor. Vst adini yazip xxx edm preset yazarsan bir suru sound bulursun interetten ve melodi yazabilirsin. Daw a alistiktan sonra yapacaklarinin siniri yok. Ama ugrastirici, bi oturusta parcayi bitiremiyorsun. Bide pluginler var bunlarda soundla ekstra oynamani sagliyor mesela eq dan bass gerektirmeyen seslerin basslarino temizliyorsun, reverb delay veriorsun, kicki bastiran sesleri side chain falan yapiyorsun. Genel olarak boyle bende cok yeniyim yaklasik 1.5 2 senedir ugrasiyorum eger merak edersen soundclouddan yaptigim bir kac yarim parcayi koyayim buraya.
    https://m.soundcloud.com/efsunger



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imakenya dragons -- 12 Eylül 2018; 12:29:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • imakenya dragons kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşşekürler.Soundcloud'daki projeleriniz çok iyi.
    Tarz konusunda tam belirlediğim bir tür yok ama dediğiniz gibi DAW muhabbetini öğrenmek lazım.Bu arada MIDI klavye vb.bir alet kullanmakta mısınız?
  • husochamp H kullanıcısına yanıt
    Hayir studyo ekipmanin henuz hic yok laptop ve kulaklik disinda. Suanda da yeterli oluyor belki midim klavyem olsa daha fazla melodik sarkilara yogunlasabilirim, zamaninda almadik dolar az iken simdi 400 500 liralik aletler oldu bin tl. Kulaklik desen onlarda ates pahasi, kaliteli sampler lar zaten ucretli oluyor hepside paypal i baz alarak calisiyor :D Cok pahali bir is bu ya bir noktaya kadar goturur ama sonrasi icin cebin yanmaya baslar. Referanslar hoparlorler 1k dan basliyor orjinal dawlar zaten 1k civari olmasi lazim en stabil calisan sistem de mac. Maclerde 5k falandir ortalama, daha bunun vstleri soundbankleri falan var liste sabaha kadar uzar. Sagol hocam bu arada begendine sevindim, bitirebilsem belki bi kac etikette cikabilme sansi var ama bir turlu bitiremiyorum :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle müzik bilgini geliştirmeni tavsiye ederim. Sonrasında prodüksiyon öğrenmen daha iyi. Bol bol video izleyerek (youtubeda bir sürü video var) yapacağın türlerdeki müzikleri dinleyerek nerde neler yapılmış incelersen daha iyi anlar ve uygularsın. Çok uzun bir yol acele etmeden kendini iyice geliştirmeye bak. Kolay gelsin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.