Şimdi Ara

Eczacılık Yazacaklar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
4.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fizyoterapiyi yeterince arastiridigina emin misin?2011 torba yasasina kadar kendilerine ait yasalari dahi yoktu.Kotuleme gibi bir niyetim yok puanim butun ftr lere yettigi halde gidip daha dusuk puanli eczacilik yazacagim.Neyse ftr ye gelince.2 senelik myo mezunlari var tekniker adini adiyolar.Ve senden hic bir sekilde ayrimlari yok oysa ki sen 4 senelik lisans egitimi aldin.Yurtdisinda recete yazma uygilanacak tedabiyi kendin belirleme gibi bi hakkin var iken ayni sey turkiye de ypk.Sen sadece fizik tedavi uzmaninin verdigi programi uygulamakla yukumlusun.Emir kulu yani butun agir işleri sen yapiyorsun fakat doner sermayeden bile katki payi alamıyorsun.Hacettepe mezunu su a çalışan bir cok ftr ciyle konustum toplu olarak tavsiye etmeme karari almislar. He yok ben yine de raziyim maasi guzel dersen keyfin bilir.Ama gelicek insan potasiyelini de dusun sadece fizyoterapi degil rehabilitasyom kismi da sıkıntılı.Umdugunu bulamayabilirisn.Bence merkezleri bi gez gor derim.Benim icin buyuk hayal kirikligi oldu cunku.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teşekkür ederim beni bilgilendirdiğin için daha çok araştırmalıyım demek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrGöksel

    eczaci iyi kazanir ama bir tip doktoru veya dis hekimi giibi atanamayabilir hemen.

    Ne atamasi olm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scarione1


    quote:

    Orijinalden alıntı: DrGöksel

    eczaci iyi kazanir ama bir tip doktoru veya dis hekimi giibi atanamayabilir hemen.

    Ne atamasi olm

    eczane acacak yer kalmadi eczacilar atanmaya yonelecek artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacettepe eczacilik bizim okula gelmisti sunuma sadece vitrin kısmını düşünmeyin fabrikada laboratuvarda ilac da uretiyorlar kimyayi seviyorsanız bence dusunulebilir ayrıca hacettepe nin icini de gezmistim cok guzeldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de eczacılık veya diş düşünüyorum.Geçen gün televizyonda da çıkmış eczacılık battı herkes kepenk indiriyor haberleri.Medya direkt binlerce insanı yönlendiriyor ama eczacı olan yakınlara sorunca herkes memnun.Ve gerçekten türkiye şartlarında eczacılar diş,tıp ve mühendisliklere göre çok daha rahat çalışma şartlarına sahipler.Abimin yakın arkadaşı da eczacı ve abim ısrarla ecza tercihi yapmamı söylüyo.Eczacı açmayıp iyi ilaç firmalarında da çalışma durumumuz varmış.Hastanelere atanınca da sadece imza atıyorsun çok rahat ve ortlama diş hekimleriyle benzer kazanıyorsun o kadar yorulmadan diyorlar.Bir de üniversite okurken kendimi başka alanlarda da geliştirmek de istiyorum.Sanırım okuması da tıp genetik ve dişe göre çok rahatmış.Ama diş de cezbediyor beni emin olamıyorum.
  • seyirciiyon kullanıcısına yanıt
    En son 31.500 ile kapatmış ki sana 29 30 bindeki yerler bile gelebilir diye düşünüyorum.Eczacıkla ilgili kötü yorumlar dolanıyor bu da tercihlere yansıyacaktır.Umarım istediğin yerler gelir hayırlı olsun şimdiden :)
  • ugurogut U kullanıcısına yanıt
    İnsallah hocam dediginiz yer agri orayi yazmam cok uzak bize 29 30 bin olanlar gelirse gercekten cok guzel olur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ardkaşalr ftr nin şuan maaş ve iş imkanı eczacılık ve diyetitiğin önğnde ..eczacı mezunlarının kazanacağı maş 2-4 arası değişirken ftr cilerin kazancağı maaş 3-6 arasında değişir yani..ama ftr gönül işidir kesilikle..birebir temas gerekit yaşlılarla bedensel engelli çocuklarla çalışırısnız çocukların salyaları akar yaşlılarda tuvalet problemi olur bunlara dayanacaksanız ftr yi yazın çünkü gereçkten diğer iki mesleğe göre daha yıpratıcı ve yorucu bi iş...
  • Ecza en az alan 3.5 alıyor ayrıca ftrde fizik tedavi uzmanı olmuyosun ikisinin ayrımına iyi varalım tıp bitiren fizik tedavi Uzmanı oluyor. Şu an 3 3.5a çalışanlar var ve 4 yıl sonra 2 2.5a çalışacaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeygüzelolacak kullanıcısına yanıt
    bende eczacılık yazcaktım ama çevremde brçok eczacı var yazma dediler. artık eskisi gib parlak değil önleri. bende gazi eczacılık yazcaktım şimdi mimarlığa karar verdim.
  • çok fazla eczacı var. siz mezun olana kadar daha da artar bu sayı. yazacaksanız da bunu bilerek yazın derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuana lara

    bende eczacılık yazcaktım ama çevremde brçok eczacı var yazma dediler. artık eskisi gib parlak değil önleri. bende gazi eczacılık yazcaktım şimdi mimarlığa karar verdim.

    Aynen ben de konuştum birkaç eczacı tanıdıkla hiç önermiyorlar. Mimarlık yazıcam. Sen hangi üniversiteyi düşünüyorsun mimarlıkta?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ecza önermiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar daha önceden söyledim eğer serbest eczane açacaksanız yazmayın ama diğer türlü yazın gerçekten çok araştırdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeygüzelolacak kullanıcısına yanıt
    gazi-iyte-dokuz eylül istanbuldada oluyor ama istanbulda yaşam çok zor psikolojik olarak. trafiği yeter zaten. ondan izmir ve ankara dışında başka şehir pek düşünmüyorum.
  • Madem ftrlerin hepsi tutuyor diş neden yazmıyorsun ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oyunum

    Arkadaşlar fikir alışverişi yapalım benim sıralamam 25k gazi eczacılık düşünüyorum

    Hocam biz ailecek eczacıyız bak eğer ailende eczacı yoksa yanaşma yada hastane karşısında dükkan alacak kadar paran yoksa yanaşma çünkü şuanda iyi yerde eczane kirası 4 binlira eczane açmak 100 150 bin arası ve eczacılık bitiyor kazançlar çok azaldı herkes kapatıyor bunları göz önüne al
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurogut

    Ben de eczacılık veya diş düşünüyorum.Geçen gün televizyonda da çıkmış eczacılık battı herkes kepenk indiriyor haberleri.Medya direkt binlerce insanı yönlendiriyor ama eczacı olan yakınlara sorunca herkes memnun.Ve gerçekten türkiye şartlarında eczacılar diş,tıp ve mühendisliklere göre çok daha rahat çalışma şartlarına sahipler.Abimin yakın arkadaşı da eczacı ve abim ısrarla ecza tercihi yapmamı söylüyo.Eczacı açmayıp iyi ilaç firmalarında da çalışma durumumuz varmış.Hastanelere atanınca da sadece imza atıyorsun çok rahat ve ortlama diş hekimleriyle benzer kazanıyorsun o kadar yorulmadan diyorlar.Bir de üniversite okurken kendimi başka alanlarda da geliştirmek de istiyorum.Sanırım okuması da tıp genetik ve dişe göre çok rahatmış.Ama diş de cezbediyor beni emin olamıyorum.

    Abicim emin olmadan konuşuyorsun şuanda çok bilmediğin şeyler kapanıyor babam 1991 den beri eczacı o memnun değil kıtkanaat oldu dururumumuz Hastane deki eczacılar en çok 3.5 alırlar git onun yerine başka şey aç bilmeden eczacılığı yazmayın işi biliyorsanız yazın çokğu şey bitti depoların çoğunu batırdılar onları bilinde yazın




  • Kardeşim yardımın için teşekkür ederim ama mesajıma dikkat edersen emin olmadığımı mesajımda da belirtmişim.Sizin durumunuzu bilmiyorum ama karların çok düştüğünü ama hala iyi kazandıklarını söyledi bana birkaç eczacı tanıdığımız.Eskisi kadar cezbedici olmadığını düşünüyorum çok net kaygılarım da var ama abartıldığı kadar yerlerde bir meslek de değil.Tabii bu açılan eczacının konumuna göre de değişir ki eczacılık okuyan birisi için çalışacak çok yol var.Hala tercihimi kesinleştirmiş değiilim ama üste ya da alta iyi eczaları yazacağım.Bunu da direkt son sınıftaki arkadaş gönderdi.ECZACILAR MEZUN OLDUKTAN SONRA NERELERDE ÇALIŞABİLİR?



    İlacın bulunduğu her yerde eczacı da bulunmalıdır, bu nedenle Eczacılık mesleği geniş bir çalışma alanına sahiptir.Temel olarak eczacılar:



    ECZANE ECZACILIĞI

    Eczacıların çoğu mezun olduktan sonra eczane açmaktadır. Ancak 17 Mayıs 2012 tarihinde çıkan yasaya göre belirlenen ilçe sınırları içerisinde 3500 kişiye 1 eczane düşecek şekilde eczane açılabilecek. Bu madde ile eczane açmaya bir sınırlama getirilmiştir.



    HASTANE ECZACILIĞI

    Eczacılar hastanelerin eczanelerinde çalışmaktadır. Hastaneye ilaç alımı, ilaçların hastalara sunulmasını ve ilaç yönetimini sağlamaktadır.



    KAMU ECZACILIĞI

    Kamu kurum ve kuruluşlarında eczacıların ilaç ile ilgili birimlerde çalışmasıdır.



    ENDÜSTRİ ECZACILIĞI

    İlaç firmalarında, ilacın üretilmesi basamaklarında eczacıların çalışmasıdır. Eczacılar için iş alanı olarak önü açık olan bir sahadır. Genellikle yönetici pozisyonlarında, AR-GE ve ilaç ruhsatlandırma bölümlerinde çalışmaktadırlar.



    AKADEMİSYENLİK

    Eczacılık fakültelerinde okuyan öğrencilere eğitim vermek ve çeşitli akademik çalışmalarla uğramak isteyenlerin tercih edebileceği bir alandır. Birçok yeni fakültenin açılması ile eczacı akademisyenlere çok fazla ihtiyaç duyulmaktadır.



    KLİNİK ECZACILIK

    Amerika da uzun süredir var olan ve yerleşmiş bir sistemdir. Ülkemizde ise yeni yeni önemi anlaşılmaya başlamıştır ve önü açık olan bir iş alanıdır.

    Klinik eczacılık, eczacılık mesleğinin icra edildiği her yerde akılcı ilaç kullanımını hedefleyen bir bilim dalıdır. Yani eczacının tüm bilgilerini hasta yararına kullanması anlamına gelen hasta odaklı bir hizmettir. Daha çok hastanede birebir hastalarla ilgilenmek suretiyle yapılsa da hastaya ulaşılabilen her ortamda bu hizmet sunulabilir. Yakın zamanda uzmanlık alanı olması için çalışmalar yapılmaktadır.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.