Şimdi Ara

Ecrimisil Bedelinin Ödenmesi ve Ecrimisil İhbarnamesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ecrimisil için açılan bir davada mahkeme davalı tarafa ecrimisil bedeli ödemesini kararlaştırarak davayı karara çıkarttı. Dava kararı tebliğ edilerek davalıya ulaştı fakat burada sadece mahkemede davalıya okunan karar yazılı. Davalıya ödemenin toplam tutarının, süresinin ve ödeme bilgilerinin net olarak açıklandığı (çünkü mahkeme kararında ödenecek yer, ödeme süresi, faiz ve diğer ödenecek miktarlar vb. yazılmamış) ayrıntılı ayrı bir ödeme ihbarnamesi gelecek mi? Davacı taraf kamu olduğu zaman böyle bir ecrimisil ihbarnamesi gönderiliyormuş, bunu öğrendim fakat davacı özel bir kişi olduğu zaman ecrimisil bedeli ayrıntılı olarak nasıl bildiriliyor ve nereye ödeme yapılıyor? Konu hakkında bilgisi olan varsa çok sevinirim, zira o kadar araştırma yaptım fakat bu konuda net bir bilgiye ulaşamadım.



  • Faiz siz talep etmediyseniz hukmetmez. Neyi talep ettiyseniz ona karar verir.

    Ardindan icraya basvurursunuz oradan alırsınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burada davalı taraf açısından soruyorum, yapılacak ödemenin ayrıntılı olarak açıklandığı (işte faizi, diğer tutarlar, ödeme süresi, ödenecek yer vb.) bir ecrimisil ihbarnamesi gelmesi gerekmez mi karar tebliğinden sonra ve nereye ödenecektir bu bedel? Elimizde sadece karara çıkmış karar tebliğ edildi ve salt belirlenen bedel dışında hiçbir bilgi belirtimiyor bu karar.
  • Kararda miktar ve yargılama gideri yazar. Faizi de siz hesaplayacaksınız. Ya da karşı taraf icra takibi yapınca hepsi hesaplanmış şekilde gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dalgamaya D kullanıcısına yanıt
    Gerekceli karar daha sonra yazilir orada tum masraflar gözükür. Karsi tarafin avukati varsa iletisime gecin hesap no verir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet, birtakım masraflar yazıyor gerekçeli kararda. Orada "davacının davasının kabulü ile 21.800,00 TL ecrimisil bedeli tazminatının her bir dönem için dönem sonundan itibaren hesap edilecek yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsil edilerek davacı tarafa ödenmesine" gibi biri ifade var mesela yasal faizini kim hesaplayacak? Davacı tarafın kamu olduğu durum gibi kaymakamlıklar vasıtasıyla bir ödeme ihbarnamesi gelmeyecek mi?
  • dalgamaya D kullanıcısına yanıt
    Yillik faiz yuzde 9. Davaci kamu ise size hesaplayip gönderir veya daha fazla faiz islememesi icin kendiniz hesaplatmak adına başvurabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet, davacı burada özel bir kişi, kamu değil. Bu durumda mahkemeye başvurup faizini mi hesaplatmam gerekli yoksa daha sonradan bu tutar bana hesaplatılıp (ki öyle olması gerekmez mi) mahkeme tarafından gönderilir mi?
  • dalgamaya D kullanıcısına yanıt
    Mahkeme hesaplama yapip gondermez oyle olmasi da gerekmez. Para borclari kanuna gore borclunun alacakliyi arayip odedigi borclardir. Mahkeme sadece karar verir. Odeme işleri icrayi ilgilendirir.

    Eger karsi taraf icraya verirse size hesaplanip gelir. Icraya vermeden odemek istiyorsaniz hesaplama yapan programlar var veya avukattan destek alabilirsiniz. Karsi tarafin avukati varsa mutlaka iletisime geçin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anlıyorum, bilgi için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.