Şimdi Ara

eclipse nerden indirebilirim?(İndirdim ama yazdığım kodu derleyemiyorum?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • slm arkadaşlar.
    ben java derleyici olarak eclipse i indiricem fakat eclipse.org dan indirirken %39 da kaldı. başka nerden indirebilirim?



    eclipse i indirdim ama run dediğimde aşağıdaki pencere açılıyor burdan hangi ayarları yapmam gerekiyor? yardımcı olabilirmisiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nad1905 -- 7 Ocak 2006 14:38:23 >



  • Eclipse'in resmi sitesi orası, o yüzden tekrar oradan denesen daha iyi olur. Ayrıca Eclipse derleyici değil IDE, yani java programlarını derlemek için jsdk ya ihtiyaç duyuyor.
  • jsdk war zaten ama onu dostan derlemek gerekiyo orasını tam beceremedim. bide ben bunu getrihgt la indiriyorum zaten. hep aynı yer kalıyo? indirebiliceğim başka bir adres yokmu?
  • eclipse den download edebileceğin bir sürü mirror var.http://www.eclipse.org/downloads/download.php?file=/eclipse/downloads/drops/R-3.1.1-200509290840/eclipse-SDK-3.1.1-win32.zip bu sayfadan başka bir download yeri seçip getright ile yarım kalmış download için altarnatif url olarak ekle. (Getright da var mı tam bilmiyorum ama flashget de vardı galiba)
  • kusura bakama biraz geç bir cevap oldu eclipse te kodu derlemek için bir kaç yöntem var

    1.ana pencerede RUN şeklinin yanındaki aşağı oka tıkla, gelen seçeneklerden RUN AS i seç. muhtemelen java app. yazmışsındır ordanda JAVA APPLICATION seçersin.

    2.menu bar daki RUN ı seç, fotoğrafta belirttiğin pencereye gelince soldaki JAVA APPLICATION ı na çift tıkla. sana yeni bir pencere açar ordan browse ile çalıştığın projeyi seçersin bir altındaki search ile de main sınıfının nerde olduğunu bulabilirisn. sonra altta run çıkar.

    bu ikisinden birini bir kere yaptıktan sonra, ana pencerede ki RUN tuşuna basman koddu tekrar derlemen için yeterli olur..

    eclipse ayarları ile sorun yaşayabilirsin başlarda ama kullandıkça çok faydasını görürsün..




  • Eclipse kodu derlemek için kaydetmen yeterli, yani CTRL+S dediğin zaman kodu derler, eğer hata olursa gösterir. Eğer çalıştırmak istiyorsan, main'nin olduğunu class a sağ tıklayıp RUN menüsünden "Java Application" seçerek çalıştırabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.