Şimdi Ara

Ebay'den telefon satın almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • (Öncelikle forumun arama motoru ile benzer bir başlık bulamadığım için yazdığımı belirterek, daha önce açılmış bir konu ise affınıza sığınırım..)

    Yurtdışından alınıp kargoyla yurda gönderilen cep telefonlarının gümrükten geçmediğini, geri gönderildiğini biliyoruz. Bunun için hem 300 Euro'luk bir üst limit var, hem de GSM özellikli cihazların bu şekilde yurda girişi yasak. Ancak bazı forumlarda ebay'den alınmış sim kilitsiz cep telefonlarının, 100 dolar altı bir fatura düzenlenerek vergiden muaf tutulduğunu, hem de kargo üzerine GIFT ibaresi ve farklı bir ürün tipi yazılarak gümrükten geçirilebildiği yazıyor. Bu her ne kadar etik dışı bir davranış olsa da, yurdışında 250 Euro olan bir cihazın ülkemizde türlü çeşit vergi konarak 1500 liraya satılması sebebiyle insanın düşündüğü bir seçenek haline geliyor.
    Benim merak ettiğim, bu şekilde ebay'den bir cep telefonu alıp getirebilmiş olan kimse var mıdır? (yakın zamanda yurda giriş yapacak birini bulamadığımdan soruyorum)
    Şimdiden herkese teşekkürler.







  • genelde ebaydan getiren kişiler yurtdışından aldıktan sonra getiriyorlar... buradan sipariş edip getirmek oldukça sorunludur ve tanıdıklarınız yoksa muhtemelen gümrüğe takılacaktır... ayrıca gümrükten geçirseniz bile pasaporta kayıt altına almanız gerekecek yani oldukça zahmetli bir iş... yurtdışında bir tanıdığınız vasıtası ile ürünü ebay ya da herhangi bir siteden aldıktan sonra size gift şeklinde yollanırsa muhtemelen fazla sorun çıkmaz gibi geliyor... tabi bu gümrük olayı her zaman riskli bir iştir özellikle telefon konusunda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.