Şimdi Ara

Early 2011 macbook pro - Ssd değişim sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Early 2011 macbook pro (Corsair mac ram 16 gb updateli - Yosemite/trim kapalı) sahibiyim . Ssd'yi superdrive yerine (OWC Data Doubler ile) taktım. Ancak sistemi bir türlü geçiremiyorum ve aldığım hatalar var. Bu hatalar Yosemite trim açmadığım için mi yoksa hd arızalı olduğu için mi oluyor bilmiyorum. Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.

    Öncelikle Diskmaker kullanarak oluşturduğum usb ile temiz kurulum yapmak istedim. Ancak kurulumun ortasında iki kere hata vererek devam edemedi.

    Carbon Copy Cloner ile mevcut çalışan hd'den ssd'ye clone yapmayı denedim. CCC yazma ve okuma hatası olduğunu devam edip etmek istemediğimi sordu. Devam etmeyi istediğimde 20,66 gb civarında yaklaşık 2 saat takılı kaldı. İptal edip tekrar başlattığımda hiç yazmadan hata verdi.

    Disk utility'den format atama işleminde de 2 kez hata verdi 3.sünde attı.

    Sistemin yüklü olduğu hd'den ssd'ye mp3 vb atmayı denedim onda da arada hata verip copyalama iptal oluyor. üzerine 5 dosya daha atıyorum bir kısmını alıyor arada gene iptal oluyor.

    Black magic disk speed ile hız ölçümü yapmaya çalışıyorum (boş ve az doluyken) ancak o da tamamlanmadan hata verip kapanıyor.

    Sdd bozuk mu sizce? Ya da kablo sorunu diyebilir miyiz? Hd kutusu alıp Pc'de test yapsam gereksiz bir masraf mı olur? Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goaomr -- 10 Haziran 2015; 11:22:52 >







  • Bence mavericks kurmayı deneyin sonra güncellersiniz, yosemite nin apple ın orjinal olmayan ssd lerinde trim gibi problemler çıkardığını duymuştum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD'yi hard diskin yerine takıp denediniz mi?
  • 2011 early (ve muhtemelen önceki seriler de) dvd writer'ın bağlı olduğu sata bölümü ssd'leri hiçbir şekilde tanımıyor,

    bununla ilgili kullanmadığım caddy ve sata kablosu kalmadı desem yeridir, bu sorunuma apple store dahi 'olmuyor' diyerek çözüm bulamadı.

    siz en azından o bölümün ssd'yi görmesini sağlamışsınız şaşırdım doğrusu, ya da bazı makineler de kronik bir problem var örneğin; benim mac'im.




    @goaomr
  • Neden öyle bir şey yapıyorsunuz ki? DVD yeri zaten hız olarak düşüktür. Ssd yi harcarsınız. Zaten çalışmıyor demiş bir arkadaş.
    Yosemite de trim enabler diye bir yazılımla trim aktif ediliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Dvd'nin yerine orijinal hd'yi, diğer tarafa da ssdyi geçirince düzeldi. Çok Teşekkürler.
    @sinkaf @ocaklilar . Dvd yeri 2011 early serilerinde hız olarak düşük değil.En azından her yerde öyle yazıyor :) @carman1tr
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.