Şimdi Ara

E8400 Hakkında Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bir pc toplayacağım. Düşündüğüm işlemci E8400. Ama bazı forumlarda ısı sorunları oldugunu duydum. işlemcinin donması, sıcaklıgın cok olması vs... gercekten boyle birsey dogru mu? server kurmak için alacağım bu işlemciyi 7/24 beni üzmeyecek bir işlemci mi ? siz önerir misiniz bu işlemciyi?
    Şimdiden tşk ederim..



  • E 8400 kullanıcısıyım. o/c ile harikalar yaratılabilcek bir cihaz ama
    pc açıldıktan hemen sonra ısı değerini ölçüğümde 50-55 derecelerde dolanması
    oldukça canımı sıkıyor... ısıyla ilgili bir problem var ama çözemedim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fofer

    E 8400 kullanıcısıyım. o/c ile harikalar yaratılabilcek bir cihaz ama
    pc açıldıktan hemen sonra ısı değerini ölçüğümde 50-55 derecelerde dolanması
    oldukça canımı sıkıyor... ısıyla ilgili bir problem var ama çözemedim

    hocam anakart p35 anakart mı yoksa x38 falan mı?
  • Hiç forumda dikkanitinizi çekmedi mi ? E8400'lerde ısı sensörü problemi var deniliyor fakat sırf bunun için kaçılacak değil bu işlemcilerden. 50C sonrası doğru gösteriyormuş ki, pekde sorun olacağını zannetmem zaten.
  • Isı sorunu yok sensörlerde sorun var.benim sistemim 24 saat açık ve 3600mhz de kullanıyorum.cpu fanı en düşük devirde ve tam yük altında soğutucuya dokunduğumda ılık bile olmuyor.4000 mhz ye 1.35v rahat çıkıyor yine sıcaklık gayet normal iyi bir sıvı soğutma ve ramle 5000 e kadar yolu var.
  • Hocam ben ısıyı kafama takarım diyorsan hiç alma derim.
    Tahminime göre p35 anakartlar bence sıcaklıkları doğru ölçemiyor. Her neyse artık işlemci sensöründe mi yoksa ölçen programlarda mı ya da yazdığım üzere p35 anakartlarda mı bir sorun var işlemci sıcaklığı yüksek görünüyor ama sadece yüksek görünüyor o kadar.
    Stok fan ile çekirdek sıcaklıkları yükte 80 dereceyi geçmiyorsa kafa takacak bir husus yok demektir. Ya da işlemci soğutucusu alarakta kullanabilirsiniz.
    BENCE SÜPER BİR İŞLEMCİ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazilim -- 5 Mayıs 2008; 2:00:26 >
  • 45 nm işlemciler p45 veya x48 anakartlarda çok iyi gider. p35 ile aralarında ufak tefek uyumsuzluklar olabiliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jackylupino


    quote:

    Orjinalden alıntı: fofer

    E 8400 kullanıcısıyım. o/c ile harikalar yaratılabilcek bir cihaz ama
    pc açıldıktan hemen sonra ısı değerini ölçüğümde 50-55 derecelerde dolanması
    oldukça canımı sıkıyor... ısıyla ilgili bir problem var ama çözemedim

    hocam anakart p35 anakart mı yoksa x38 falan mı?



    anakartım "P31 DS3L"
    açılışta 50-55 derecelerde oluyor, aradan 7-8 saat geçsede sıcaklık değerlerinde
    yükselme olmuyor, aynı kalıyor
  • Benim almak istedigim anakart ASUS P5K-SE, P35, DDR2, PCIExp, Socket 775, Core 2 Duo, 1333 buydu. Benim bilgisayar 7/24 çalışacak. Isı sorunu yüzünden reset atmasından felan korkuyorum. Tabi cok yüklenirsem reset atar ama min. sorun acmasını istiyorum. İşlemcinin cok iyi oldugunu bende biliyorum. Ama araştırırken ısı problemi olanları okuyunca size sormadan edemedim. Bu anakart sizce iyi mi. Bunun yanında 8800gt ekran kartı alacagım. Anakart iyi mi yoksa biraz daha iyisini mi alsam cvplarınız için saolun.
  • Sadece ekran kartı ve anakartın iyi olması yetmez bütün sistem bileşenlerinin birbiriyle uyumlu olması lazım(Kullanım amacın doğrultusunda Örnek:çizim veya grafik ile ilgili işlemler yapacaksan 4 çekirdekli işlemci ve bol miktarda ram(64 bit işletim sistemi) düşünebilirsin).Ram,güç kaynağı,raid yapacaksan kullanacağın hardiskler vesair...Eğer profosyonel manada server yapacaksan xeon işlemcilere bak ama bu anakart ve ramlerinde özel olması demek olduğundan bayağı pahalıya mal olur bu tip sistem kuracaksan markalı ürünler(Hp,Dell vesair) hem fiyat hemde destek açısından daha ekonomik olur.
    Bunlar haricinde e8400 serisinin ve p35 chipsetinin oldukça başarılı ,stabil ve fiyat/performans açısındanda uygun olduğuda bir gerçek,sıcaklık arttığında işlemci kendisini zaten koruyan yapıya sahip(hızını otomatik düşürüyor) ama önemli olan bütün sistemin uyumu
  • Bende e8400 kullanıyorum. Açılışta 45-50 decerelerde başlıyor.Sonraları 45 -65 derece arasında çalışmasına devam ediyor. Stok fan hızıda 920 civaralarında. İşlemciyide fazla kasmadım. Daha bir oyun oynamadım. Bakalım sıcaklık ne kadar olacak.
  • fan hızı 920 rpm mi?
  • Gigabyte P35C-DS3R ile 3.6 Ghz de sorunsuz kullanıyorum stok fanla. Devri 1000rpm lerde ve boşta sıcaklık 30larda geziniyor oyun oynarsam en fazla 50lere çıkıyor. Gayet memnunum yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.