Şimdi Ara

E65 Ana Başlık, İnceleme,Yorumlar ve Paylaşım Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.913
Cevap
2
Favori
289.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  E65 Ana Başlık, İnceleme,Yorumlar ve Paylaşım Konusu


    Telefon iki saat önce kadar elime geçti, genpa sağolsun bi tane de sezen aksu cd si hediye göndermiş.
    Telefonu fazla inceleyemedim yani ayrıntılı olarak çünkü iş güç beklemiyor.
    İlk önce şunu söyleyeyim kızak sistemi harika, d900 gibi düşünün; hiç bir oynama ya da sallanma yok. Hatta ondan bile sağlam geldi bana.
    wifi ise harika ötesi, hemen ağları tarıyor ve 1 sn. içinde tüm ağları bulabiliyor yalnız şu ana kadar şifreli ağları bulduğu için bulunduğum mevki itibariyle henüz bağlanamadım
    Fotoğraf ve video fonksiyonunu daha kullanmadım(daha doğrusu benim için bunlar 2. planda olduğu için) ama merak edenler için bir iki fotoğraf ekleyeceğim buraya daha sonradan.
    Şimdilik bu kadar kardeşler, sorusu olan varsa müsait oldukça yazarım buraya.

    Tüm bunlara ek

    İlk İzlenim
    Telefonu elinize ilk aldığınızda öncelikle sağlamlık hissini uyandırıyor, kasası sağlam ve benim ilk gördüğümde dikkatimi çeken ön taraftaki gümüş kısım oldu. Gerçekten çok parlak, çok sağlam duruyor ve kolay kolay çizilmiyor. Keza hafifliği de değinilmesi gereken diğer nokta. Sürgü sistemi çok sağlam ve herhangi bir oynama yok, sürgü tam olarak açılıp tam olarak yerine oturuyor sorunsuzca.
    Arka pil kapağının üstü deri ile kaplanmış ve gerçekten çok şık duruyor.
    Ön tarafına baktığınızda c tuşu, menu tuşu, arama kapama tuşu en üstteki iki tuşa ek olarak ortaya biraz derin yerleştirilmiş 4 farklı tuş daha var. Bunlar sırasıyla konferans arama tuşu, rehber tuşu, önceden tanımlanmış atabilir kısayol tuşu ve susturma tuşu.
    Tuş kilidi programına ise bunda diğer symbian lı telefonlardaki gibi ihtiyaç duymuyorsunuz, sürgüyü kapattığınızda karşınıza tuşlar kilitlensin mi diye bir uyarı çıkıyor ve tuş kilitliyken sürgüyü yukarı kaydırdığınızda tuşlar otomatikman çözülüyor.

    Ses
    Dış seste gerçekten çok kaliteli, çok bağırmıyor -dikkat edin altını çiziyorum- bağırmıyor ama ses kaliteli, yani kesinlikle ben bu sesi duymam diyemezsiniz. Telefon çaldığında hiç kimseyi rahatsız etmiyor. Hani bazen topluluk içinde birisinin telefonu çalar aşırı derecede gürültü yapar bi kirlilik yapar bak artık şu telefonuna dersiniz, bunda kesinlikle öyle bir şey söz konusu değil. Dış seste tek bir hoparlör var ama yetiyor. N73 ve K790 a göre ses biraz düşük.
    Kulaklık deneyimine gelince, kutu içinden tek kulağa hitap eden bi kulaklık çıkıyor yanılmıyorsam hs 5 (yanlış hatırlıyor olabilirim) onu daha hiç denemedim ama evde önceki telefonlardan kalma bi hs 23 vardı onunla denedim, telefona yüklediğim bir kaç müziği dinledim ve sonuç mükemmel. Kulaklık sesinin 6288 ya da N73 ten arda kalır yanı yok. K790 la karşılaştırırsam eğer k790 bayağı bi geride kalıyor.
    Ekolayzır ayarları, çalma listeleri E65 de de mevcut.
    Diğer E serisi telefonlar gibi bunda da radyo yok bu telefon karnesinin - yönü.

    Batarya durumu

    Nokia bu cihazda BL 5F batarya kullanmış, 1000 mAh lık. N73 ün bataryasının 1100 mAh olduğunu düşündüğümüzde bu bize bataryanın durumu hakkında ipuçlarını zaten vermekte.
    Cumartesi günü aldım ve bugün Salı, cihazı ilk şarj bittikten sonra bugüne kadar 2 kez şarj ettim. Bunun içinde tabi telefonu bayağı bi kurcaladım müsait oldukça. Müzik dinledim, wifi ile internete girdim ve tabi hücresel telefon görüşmeleri.
    Özetle yaklaşık 8 saatlik internet, yarım saatlık telefon görüşmesi ve diğer aktiviteler de dersek pili tamamiyle bitiriyor. Normal bi kullanımda 3 gün belki daha fazla gider diyebilirim.
    wifi bu cihazda istenildiği şekilde kapatılabiliyor, bu da pili olumlu yönde etkiliyor.

    Ekran

    Ekran 16 milyon renk destekliyor bu tabi pil için olumsuz bir gösterge ama internette gezmek için oldukça sevindirici ama bunu da kısmanın yolu ekran parlaklığını minimuma indirmek. Zaten telefonun üst kısmında ışık sensörü olduğu için ışıklı ortamlarda tuşların ışıklarını kapatıyor, hele bir de sürgü kapalıysa pil kullanımı daha da düşüyor.
    Diğer bi husus bu kadar küçük bir cihazın ekranının büyük tutulması oldukça sevindirici.
    Ekranı açtığınızda en üst kısımda klasik olarak 6 tane kısayol ve onun altında üç tane olmak üzere telesekreter yapılandırması, ajanda kaydı ve wlan taraması mevcut.
    Açıkçası bunların sayesinde ben pek menüyü kullanmıyorum.

    İşletim sistemi

    Hepinizin bildiği üzere cihazda symbian os 9.1 3rd ed. feature pack1 mevcut bunun en önemli özelliği de symbian ı daha hızlı çalıştırması, daha etkin kullanabilmesi, menülerden kapama tuşuyla direkt çıkılması halinde onu hemen kapatması, yani arka planda çalışmasına engel olması şeklinde tanımlayabiliriz. Çoğunuzun bildiği gibi symbian larda arka planda çalışan programlar ram den yer ve bu da performansı önemli ölçüde etkiler. Bu cihazda bunun önüne geçmişler.
    Diğer bir husus wifi nin istenildiği zaman açılıp istenildiği zaman kapatılabilmesi.
    Ayrıca telefonda macromedia flash oynatıcı da yüklü durumda mevcut.

    wifi, voip ve diğer bağlantı unsurlar

    wifi bu cihazda çok stabil kullanılmış, herhangi bir gecikme takılma durumu söz konusu değil, ağları tara dediğinizde 1 sn. bile geçmeden tüm ağları tarıyor ve kullanılabilir/şifreli ağları size sunuyor. Bu çıkan sonuçlarla wep e bağlan seçeneğini kullanarak internet aramalarınızı gerçekleştirebiliyorsunuz.
    İnternet aramaları demişken, sayfalar şu an bilgisayarımızda nasıl görüyorsak o şekilde görülebiliyor. Bazı siteler için flash player gerekiyor(you tube gibi) onu da flash lite programı bularak hallettim. Daha kullanmadım ama sanıyorum indirilen video ya da müzikleri önce kaydedip sonra bu program sayesinde telefonda izleyebiliyorsunuz/dinleyebiliyorsunuz.
    Bluetooth teknolojisi 1.2 kullanılmış ama inanın 2.0 ı aratmıyor. Aktarım hızı çok hızlı. N73 te kullanılan 2.0 ama arasında pek bi fark göremedim. Keza kızılötesi, bluetooth tan aşağı kalır yanı yok ama tabi ırda gözüne yakın tutmak lazım bu da kızılötesinin dezavantajı.
    Voip ten kısaca bahsetmek istersem voip yani voice over ip; wlan ağları üzerinden ücretsiz konuşma sağlayan sistem bu cihazla tümleşik halde. Rehberden bir kişiyi seçtiğinizde ve ara dediğinizde önünüze üç seçenek geliyor bunlar sırasıyla; sesli arama, video arama ve internet araması. Şu ana kadar geniş bir kablosuz ağ bulup internet araması gerçekleştiremedim. Karşıma çıkan sonuçlar yeterli kapsama alanına sahip ağ bulunamadı şeklinde oldu. Voip için sinyal gücünün mü yüksek olması gerekiyor yoksa önceden tanımlı bir yere mi abone olmak gerekiyor onu tam olarak çözemedim, bilgisi olan varsa burada paylaşabilir.

    Kamera performansı

    Aşağıdaki mesajlarda buraya eklediğim bir kaç resmi ve videoyu görebilirsiniz. Kamera performans olarak telefonun diğer özelliklerine göre geride kalıyor ama yine de telefonumda kamera var diyebilirsiniz, çektiği fotoğraflar çok iyi fotoğraflar değil ama idare eder kıvamında diyebiliriz.
    Zoom var, ayrıca gece modu, dizi modu, renk tonu ve beyaz dengesi mevcut.
    Videosu N70 le hemen hemen aynı ama N73 gibi biraz takılmalar gözlemledim. Belki bir güncellemeyle bu sorun aşılabilir ama en önemlisi vızıltı/cızırtı sorunu yok.
    Biçim videoda mp4 formatında ve 352X288

    Artıları

    -Symbian işletim sisteminin bunda daha geliştirilmiş olması, hızlı çalışması, bataryayı çok fazla olumsuz etkilememesi
    -wifi
    -voip
    -geniş ekran, kullanışlı masaüstü
    -Batarya ömrü

    Eksileri

    -Radyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salur -- 2 Mayıs 2007; 16:19:57 >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: Salur

    Telefon iki saat önce kadar elime geçti, genpa sağolsun bi tane de sezen aksu cd si hediye göndermiş.
    Telefonu fazla inceleyemedim yani ayrıntılı olarak çünkü iş güç beklemiyor.
    İlk önce şunu söyleyeyim kızak sistemi harika, d900 gibi düşünün; hiç bir oynama ya da sallanma yok. Hatta ondan bile sağlam geldi bana.
    wifi ise harika ötesi, hemen ağları tarıyor ve 1 sn. içinde tüm ağları bulabiliyor yalnız şu ana kadar şifreli ağları bulduğu için bulunduğum mevki itibariyle henüz bağlanamadım
    Fotoğraf ve video fonksiyonunu daha kullanmadım(daha doğrusu benim için bunlar 2. planda olduğu için) ama merak edenler için bir iki fotoğraf ekleyeceğim buraya daha sonradan.
    Şimdilik bu kadar kardeşler, sorusu olan varsa müsait oldukça yazarım buraya.


    Baya hızlısın kardeş
    öncelikle diğer konudan soruları yönlendireyim


    quote:

    Orjinalden alıntı: PHI


    quote:

    Orjinalden alıntı: Kircshoff_Maxwell

    @Salur

    şimdiden telefonun hayırlı olsun. Telefon eline ulaşınca şunların cevabını alabilir miyim ?

    1- E65 de kaç tane hoparlör var ve ses kalitesi nasıl (mesela N73 e göre)
    2- Foto ve video kalitesi nasıl. Video çekiminde sessiz ortamda vızıltı var mı ? (en kısa sürede eklersen sevinirim)
    3- Video boyutu nasıl video da karelenme var mı ?
    4- Kızak sistemi nasıl ?
    5- Pil performansı nasıl ?
    6- Kulaklıktaki ses kalitesi nasıl ?
    7- Kasası sağlam mı kızak sistemi nasıl ?
    8- geniş bir incelemeni bekliyorum ...

    wi-fi kullanımı nasıl

    bu soruyu da ekleyelim





    bunlar önemli.müsait olduğun zaman incelersen bu özellikleri

    kaça aldın bir de?
    hayırlı olsun
    ben de düşünüyorum ama önce fiyatı düşsün




  • Bu ne hız maşallah..hayırlı olsun...önizlenimine göre kaliteli bir alete benziyor...detayları bekliyoruz
  • Daha ayrıntılı incelemeni bekliyoruz kardeş ama flaşı yokmuş ben N76 kaymaya başladım ...
  • Teşekkür ederim beyler,
    Ses kalitesi için şunu söyleyebilirim dış seste kaliteli yani N73 gibi bağırmıyor(ondan biraz az ama çok az) ama kaliteli. Duymam demek mümkün değil, bundan önceki telefonum k790 dı biliyorsunuz, ses ondan kaliteli diyebilirim. Kulaklık için bir şey diyemem çünkü pinti nokia kutunun içine tek kulaklık koymuş Zaten bu telefondan müzik radyo kamera gibi özellikler beklemeyin arkadaşlar.(Ama yine de örnek Fotoğraf ve video koymaya çalışacağım)
    Symbian bunda da mevcut ama ben de şaşırdım menülere bakarken N73 ten kat be kat hızlı. Menülerden çıktıktan sonra tekrar temizlemek zorunda kalmıyorsunuz.
    Kasa son derece sağlam ve estetik. Fiyatını bence hak ediyor. İleride düşer mi düşmez mi bilmiyorum ama ben aldım ve gayet memnunum umarım çok da uzun süre gider.
    Pil ömrü için şu an için bir şey söylemek çok erken ama kullanmaya başlayalı 4 saati geçti 2 çentik kaldı, açtığımda 3 çizgi vardı.
    Aldığım Fiyatı ise genpatech fiyatıdır peşin.
    N95 i bekleyeyim dedim ama kamera özelliklerini kullanmayacağım, müzik doğru dürüst dinlemem zaten en azından cebimde kibarca taşıyabileceğim mobilitesi ve çokca özellikleri olan bi telefonum oldu.
    Telefonda gps de mevcut, voip var bildiğiniz gibi ama voip ayarlarını yapamadım.
    Şimdilik bu kadar yardımcı olabiliyorum yine sorularınız olursa arkadaşlar elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Salur

    Teşekkür ederim beyler,
    Ses kalitesi için şunu söyleyebilirim dış seste kaliteli yani N73 gibi bağırmıyor(ondan biraz az ama çok az) ama kaliteli. Duymam demek mümkün değil, bundan önceki telefonum k790 dı biliyorsunuz, ses ondan kaliteli diyebilirim. Kulaklık için bir şey diyemem çünkü pinti nokia kutunun içine tek kulaklık koymuş Zaten bu telefondan müzik radyo kamera gibi özellikler beklemeyin arkadaşlar.(Ama yine de örnek Fotoğraf ve video koymaya çalışacağım)
    Symbian bunda da mevcut ama ben de şaşırdım menülere bakarken N73 ten kat be kat hızlı. Menülerden çıktıktan sonra tekrar temizlemek zorunda kalmıyorsunuz.
    Kasa son derece sağlam ve estetik. Fiyatını bence hak ediyor. İleride düşer mi düşmez mi bilmiyorum ama ben aldım ve gayet memnunum umarım çok da uzun süre gider.
    Pil ömrü için şu an için bir şey söylemek çok erken ama kullanmaya başlayalı 4 saati geçti 2 çentik kaldı, açtığımda 3 çizgi vardı.
    Aldığım Fiyatı ise genpatech fiyatıdır peşin.
    N95 i bekleyeyim dedim ama kamera özelliklerini kullanmayacağım, müzik doğru dürüst dinlemem zaten en azından cebimde kibarca taşıyabileceğim mobilitesi ve çokca özellikleri olan bi telefonum oldu.
    Telefonda gps de mevcut, voip var bildiğiniz gibi ama voip ayarlarını yapamadım.
    Şimdilik bu kadar yardımcı olabiliyorum yine sorularınız olursa arkadaşlar elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

    ben vaz geçtim N73 alırım gene daha iyi en iyisi N76 yı araştırmak. Sana kolay gelsin ...




  • Sağol
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Salur

    Teşekkür ederim beyler,
    Ses kalitesi için şunu söyleyebilirim dış seste kaliteli yani N73 gibi bağırmıyor(ondan biraz az ama çok az) ama kaliteli. Duymam demek mümkün değil, bundan önceki telefonum k790 dı biliyorsunuz, ses ondan kaliteli diyebilirim. Kulaklık için bir şey diyemem çünkü pinti nokia kutunun içine tek kulaklık koymuş Zaten bu telefondan müzik radyo kamera gibi özellikler beklemeyin arkadaşlar.(Ama yine de örnek Fotoğraf ve video koymaya çalışacağım)
    Symbian bunda da mevcut ama ben de şaşırdım menülere bakarken N73 ten kat be kat hızlı. Menülerden çıktıktan sonra tekrar temizlemek zorunda kalmıyorsunuz.
    Kasa son derece sağlam ve estetik. Fiyatını bence hak ediyor. İleride düşer mi düşmez mi bilmiyorum ama ben aldım ve gayet memnunum umarım çok da uzun süre gider.
    Pil ömrü için şu an için bir şey söylemek çok erken ama kullanmaya başlayalı 4 saati geçti 2 çentik kaldı, açtığımda 3 çizgi vardı.
    Aldığım Fiyatı ise genpatech fiyatıdır peşin.
    N95 i bekleyeyim dedim ama kamera özelliklerini kullanmayacağım, müzik doğru dürüst dinlemem zaten en azından cebimde kibarca taşıyabileceğim mobilitesi ve çokca özellikleri olan bi telefonum oldu.
    Telefonda gps de mevcut, voip var bildiğiniz gibi ama voip ayarlarını yapamadım.
    Şimdilik bu kadar yardımcı olabiliyorum yine sorularınız olursa arkadaşlar elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.


    Bilgiler için teşekkürler hocam
    resim çok önemli benim için
    eğer resim kalitesi beni tatmin edebilirse almayı planlıyorum




  • Hayırlı olsun dostum daha detaylı inceleme bekliyoruz
  • Fotoları ben de merak etmeye başladım. Çünkü nokiada 1,5 seneden beri ilk defa bir tele "olmuş" dedim. wi-fi, kayar kapak ve symbianın bir arada olması iyi olmuş. Fotodan fazla şey beklemeyenler için ideal olacaktır kanaatindeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Passenger -- 10 Mart 2007; 16:02:38 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Revolver40

    Fotoları ben de merak etmeye başladım. Çünkü nokiada 1,5 seneden beri ilk defa bir tele "olmuş" dedim. wi-fi, kayar kapak ve symbianın bir arada olması iyi olmuş. Fotodan fazla şey beklemeyenler için ideal olacaktır kanaatindeyim.

    gerçekten öyle revolver
    bu telefona oldu gözü ile bakıyorum ben nokia da
    ama inşallah kamera tatmin edici düzeyde olur
    keza fotodan fazla şey bekliyorum
    umarım çok dandik bi kamera değildir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PHI


    quote:

    Orjinalden alıntı: Salur

    Teşekkür ederim beyler,
    Ses kalitesi için şunu söyleyebilirim dış seste kaliteli yani N73 gibi bağırmıyor(ondan biraz az ama çok az) ama kaliteli. Duymam demek mümkün değil, bundan önceki telefonum k790 dı biliyorsunuz, ses ondan kaliteli diyebilirim. Kulaklık için bir şey diyemem çünkü pinti nokia kutunun içine tek kulaklık koymuş Zaten bu telefondan müzik radyo kamera gibi özellikler beklemeyin arkadaşlar.(Ama yine de örnek Fotoğraf ve video koymaya çalışacağım)
    Symbian bunda da mevcut ama ben de şaşırdım menülere bakarken N73 ten kat be kat hızlı. Menülerden çıktıktan sonra tekrar temizlemek zorunda kalmıyorsunuz.
    Kasa son derece sağlam ve estetik. Fiyatını bence hak ediyor. İleride düşer mi düşmez mi bilmiyorum ama ben aldım ve gayet memnunum umarım çok da uzun süre gider.
    Pil ömrü için şu an için bir şey söylemek çok erken ama kullanmaya başlayalı 4 saati geçti 2 çentik kaldı, açtığımda 3 çizgi vardı.
    Aldığım Fiyatı ise genpatech fiyatıdır peşin.
    N95 i bekleyeyim dedim ama kamera özelliklerini kullanmayacağım, müzik doğru dürüst dinlemem zaten en azından cebimde kibarca taşıyabileceğim mobilitesi ve çokca özellikleri olan bi telefonum oldu.
    Telefonda gps de mevcut, voip var bildiğiniz gibi ama voip ayarlarını yapamadım.
    Şimdilik bu kadar yardımcı olabiliyorum yine sorularınız olursa arkadaşlar elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.


    Bilgiler için teşekkürler hocam
    resim çok önemli benim için
    eğer resim kalitesi beni tatmin edebilirse almayı planlıyorum


    Rica ederim phı
    Ama dediğim gibi resim kalitesi ya da video kalitesi olarak bir şey beklemek doğru olmaz bu cihaz için(2 MP) ama yine de resim ve video piyasadaki diğer telefonlara nazaran fena değil diyebilirim.
    Dediğim gibi bundan önce N73 te kullandım k790 da kullandım ama günde çektiğim fotoğraflara bakınca fotoğrafın benim için gereksiz olduğuna, bir telefonda olması gereken özelliklerden benim için en fazla olmazsa olmazının wifi ve mobilite(hafiflik,incelik) oludğuna karar verdim.
    Bunlar kişinin kullanma ihtiyaçlarına bağlı
    En önemlisi nokia kızak olayını ve estetik olayını bu cihazda aşmış. Cihaz ince ve sürgülü, sistem harika. Herhangi bir oynama sallanma vs. yok. Malum yaz da geldi cepte fazla kabarmayacak




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Salur

    quote:

    Orjinalden alıntı: PHI


    quote:

    Orjinalden alıntı: Salur

    Teşekkür ederim beyler,
    Ses kalitesi için şunu söyleyebilirim dış seste kaliteli yani N73 gibi bağırmıyor(ondan biraz az ama çok az) ama kaliteli. Duymam demek mümkün değil, bundan önceki telefonum k790 dı biliyorsunuz, ses ondan kaliteli diyebilirim. Kulaklık için bir şey diyemem çünkü pinti nokia kutunun içine tek kulaklık koymuş Zaten bu telefondan müzik radyo kamera gibi özellikler beklemeyin arkadaşlar.(Ama yine de örnek Fotoğraf ve video koymaya çalışacağım)
    Symbian bunda da mevcut ama ben de şaşırdım menülere bakarken N73 ten kat be kat hızlı. Menülerden çıktıktan sonra tekrar temizlemek zorunda kalmıyorsunuz.
    Kasa son derece sağlam ve estetik. Fiyatını bence hak ediyor. İleride düşer mi düşmez mi bilmiyorum ama ben aldım ve gayet memnunum umarım çok da uzun süre gider.
    Pil ömrü için şu an için bir şey söylemek çok erken ama kullanmaya başlayalı 4 saati geçti 2 çentik kaldı, açtığımda 3 çizgi vardı.
    Aldığım Fiyatı ise genpatech fiyatıdır peşin.
    N95 i bekleyeyim dedim ama kamera özelliklerini kullanmayacağım, müzik doğru dürüst dinlemem zaten en azından cebimde kibarca taşıyabileceğim mobilitesi ve çokca özellikleri olan bi telefonum oldu.
    Telefonda gps de mevcut, voip var bildiğiniz gibi ama voip ayarlarını yapamadım.
    Şimdilik bu kadar yardımcı olabiliyorum yine sorularınız olursa arkadaşlar elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.


    Bilgiler için teşekkürler hocam
    resim çok önemli benim için
    eğer resim kalitesi beni tatmin edebilirse almayı planlıyorum


    Rica ederim phı
    Ama dediğim gibi resim kalitesi ya da video kalitesi olarak bir şey beklemek doğru olmaz bu cihaz için(2 MP) ama yine de resim ve video piyasadaki diğer telefonlara nazaran fena değil diyebilirim.
    Dediğim gibi bundan önce N73 te kullandım k790 da kullandım ama günde çektiğim fotoğraflara bakınca fotoğrafın benim için gereksiz olduğuna, bir telefonda olması gereken özelliklerden benim için en fazla olmazsa olmazının wifi ve mobilite(hafiflik,incelik) oludğuna karar verdim.
    Bunlar kişinin kullanma ihtiyaçlarına bağlı
    En önemlisi nokia kızak olayını ve estetik olayını bu cihazda aşmış. Cihaz ince ve sürgülü, sistem harika. Herhangi bir oynama sallanma vs. yok. Malum yaz da geldi cepte fazla kabarmayacak


    W800 kullanıyordum ve resim kalitesi oldukça iyiydi hatta 2 mpx süperdi bile diyebiliyordum
    şimdi bunda auto focus yok
    ve o kadar da kaliteli bir lens yoktur zannımca
    ama dediğin gibi bu telefon fotoğrafa hitab etmiyor zaten sen de haklısın
    nihyetinde foot için üretilmiş bi telefon değil

    neyse hele telefon bi tam piyasaya çıksın fiyatı bi otursun.inceleirm önce bi.sonra beğenirsem almayı düşünüyorum.
    cihaz gerçekten çok hoşuma gidiyor.




  • öncelikle hayırlı olsun telefonun...
    ilk defa burda duydum bu modeli girdim nokianın sitesinde baktım en yeni çıkacak telefon olarak gözüküyor ve üstünde yakında yazıyor.şaşırdım ilk defa nokianın sitesinde yakında yazılıpta satışta olan bir telefon gördüm.normalde bunun tam tersi oluyordu.özelliklerine baktım ama telefona 2 mp kamera koymuşlar yazık oluş bence.koymuşlen 3 felan koysaymış keşke.pili n80den daha iyi 1000 mahmış o dikkatimi çekti.

    en yakın zamanda foto ve video örneklerini bekliyorum bende.eğer onlarda güzelse kaçırılmayacak bir telefon sanırım.
    benim için müzik yönüde önemli.çok iyi bir sonuç beklemem ama başka kolaklık bağlayacak aparat falan çıkmıyormu içinden?ekolayzır ayarı falan varmı ümzik çalarında ?
  • resimler 6233 ile aynı sanırım lenslerde benzer
  • quote:

    Orjinalden alıntı: infinite

    resimler 6233 ile aynı sanırım lenslerde benzer


    6233 fotoğraflarını incelemedim ama 6288 kullanmıştım, çektiği fotoğraflar ona benziyor. Gerçi koruyucu bandı daha çıkartmadım ama yine de fena değil gibi duruyor.

    Bu arada bi ekleme yapayım, arkadaşın sorusunu cevaplayamadım yukarıda, müzik çalarda ekolayzır mevcut. Sadece bu cihazda diğer E serilerinde olduğu gibi radyo yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salur -- 10 Mart 2007; 18:00:15 >
  • bu telefonun Wi-Fi'si ve ince şık tasarımı yeter... hayırlı olsun, güzel seçim bence...
    ama biraz acele etmişsin, telefon yeni çıktığı için fiyatı biraz abartı...
  • Sağolasın. Bana göre abartı değil. Fiyatını fazlasıyla hak ediyor. Cevabı wifi ile yazıyorum bu arada. Sayfalar arası geçiş ve internet hızı gayet güzel.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Salur

    Teşekkür ederim beyler,
    Ses kalitesi için şunu söyleyebilirim dış seste kaliteli yani N73 gibi bağırmıyor(ondan biraz az ama çok az) ama kaliteli. Duymam demek mümkün değil, bundan önceki telefonum k790 dı biliyorsunuz, ses ondan kaliteli diyebilirim. Kulaklık için bir şey diyemem çünkü pinti nokia kutunun içine tek kulaklık koymuş Zaten bu telefondan müzik radyo kamera gibi özellikler beklemeyin arkadaşlar.(Ama yine de örnek Fotoğraf ve video koymaya çalışacağım)
    Symbian bunda da mevcut ama ben de şaşırdım menülere bakarken N73 ten kat be kat hızlı. Menülerden çıktıktan sonra tekrar temizlemek zorunda kalmıyorsunuz.
    Kasa son derece sağlam ve estetik. Fiyatını bence hak ediyor. İleride düşer mi düşmez mi bilmiyorum ama ben aldım ve gayet memnunum umarım çok da uzun süre gider.
    Pil ömrü için şu an için bir şey söylemek çok erken ama kullanmaya başlayalı 4 saati geçti 2 çentik kaldı, açtığımda 3 çizgi vardı.
    Aldığım Fiyatı ise genpatech fiyatıdır peşin.
    N95 i bekleyeyim dedim ama kamera özelliklerini kullanmayacağım, müzik doğru dürüst dinlemem zaten en azından cebimde kibarca taşıyabileceğim mobilitesi ve çokca özellikleri olan bi telefonum oldu.
    Telefonda gps de mevcut, voip var bildiğiniz gibi ama voip ayarlarını yapamadım.
    Şimdilik bu kadar yardımcı olabiliyorum yine sorularınız olursa arkadaşlar elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.



    ben bu telefonda gps yok sanıyordum... genpa yanında bluetooth gps falan mı veriyor ? yoksa direk entegre mi ?




  • Yanlış anlaşıldı sanıyorum dediğim. Gps programı mevcut içinde demek istedim. Tabi bluetooth yardımıyla gps e bağlanmak mümkün
    bu arada wifi hızı gayet iyi. Sadece buraya yasarken zorlanıyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.