Şimdi Ara

E34 5.20i Buji problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar arkadaşlar. E34 5.20i sahibiyim aracı alalı fazla olmadı, aldığımda sıralı sistem LPG ile geldi ama benzinde biniyorum araca. Her neyse bir-iki ay önce buji'lerden sıkıntı çıkarınca gittim yeni takım buji aldım BOSCH marka. Araba Ankara ayazında sabahları -15 de bile 3-4 gün çalışmamış olmasına rağmen çeyrek marş alıyordu fakat olaylar silsilesi dün başladı:

    Babamın aracı arızalı olduğundan benden arabayı istedi verdim, emekli memur adam bu benzini çok yer diye gitmiş LPG almış arabayı gaza alınca da hafif bir gaz yememe, tekleme olunca da yola çıkmadan ''Sözde'' LPG ustasına götürmüş. Usta ''sorun bujilerde'' diyerek elektrot aralığıyla oynamış. Sonra o yetmez gibi tutmuş bir de hava akış metreyi sökmüş bu sökülü olunca daha iyi çeker diye buyur buradan yak. Babam da işten anlamaz kilometrelerce yol yapmış bir de bana demesin mi araban gazın ucuna basmadığın sürece gitmiyor, tam gaz yapınca stop edecek gibi oluyor diye.

    Kriz geçirdim resmen. Gittim akış metre fişini taktım gaz yemesi düzeldi ama bu defa da bujilerin elektron aralığı değiştiği için benzinde çalışmıyor, çalışınca da patlama yapıyor. Kafayı yemek üzereyim bir sürü para verdim daha 130 kilometre yapmıştım bujilerle.

    Bujileri eski sağlıklı haline çevirebilir miyim? Elektrot aralığı düzeltilebilir mi? Sentille ayarlamamış usta bozuntusu o yüzden bujiler çöp oldu gibi geliyor, ne önerirsiniz?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.