Şimdi Ara

E2160 ve HD4770

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşlemcim default değerlerde 1.8 Ghz'te çalışıyor. 5-6 saat önce HD4770 aldım ve daha bilgisayara takmadım. Ekran kartından tam performans için işlemcime O.C yapmam gerekir mi? Stok fanla işlemci çok ısınmadan kaç Ghz'te kullanabilirim işlemciyi?
    Anakartım ASUS P5LD2-X/1333

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.



  • evet işlemcine o.c yapman lazım...

    stok fanla 2.8 de ısı sorunu olmadan o.c rahatca kullanabilirsin(aynı işlemci arkadaşımda vardı 3.1gzh sorunsuz kullanıyordu) fakat anakartının o.c performansını bilmediğim için bu değerede çıkmayabilir yada daha yüksek değere çıkabilir
  • İşlemcimin O.C performansını nasıl öğrenebilirim ki
  • intel in o işlemcileri çok iyi o.c oluyor

    http://resim.donanimhaber.com/forumid_539/tt.htm burdaki konulara bakabilirsin arama motorundan bakabilirsin
  • ben stok fan ile zamanında 3400 de kullanıyordum tık demiyordu
  • anakartın 1333 fsb destekliyor

    9x333 dene bakalım sonuç ne olacak
  • O kartın hakkını verebilmek için işlemciyi en az 2,7 Ghz yapmalısınız. Yoksa darboğaz yapabilir. Mesela; hd3850 gibi bir kart için e2160@2,4 Ghz bile yetersiz geliyor ve işlemci darboğazı yapıyor.
  • bende l2 revızyon e2160 var.maksımım 3.7ghz de kullanmıstım su an hızları dusurmeye basladım malum yaz ayı
  • o cpu yaramaz sen onu bana sat
  • Tavsiyelerinizve görüşleriniz için teşkkür ederim. En kısa zamanda deneyeceğim O.C yapmayı. Peki benim bir sorum daha var. Bende şu anda Asus kasayla birlikte gelmiş olan 300 Watt PSU var. Bu PSU'nun yeteceğini söyleyenler var, yetmez diyenler de var. Peki eğer ekran kartını taktıktan sonra eğer yeterli gelmiyorsa PSU ne gibi sorunlarla karşılaşırım. PSU'nu yetmediğini nasıl anlarım???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CnrHzl

    Tavsiyelerinizve görüşleriniz için teşkkür ederim. En kısa zamanda deneyeceğim O.C yapmayı. Peki benim bir sorum daha var. Bende şu anda Asus kasayla birlikte gelmiş olan 300 Watt PSU var. Bu PSU'nun yeteceğini söyleyenler var, yetmez diyenler de var. Peki eğer ekran kartını taktıktan sonra eğer yeterli gelmiyorsa PSU ne gibi sorunlarla karşılaşırım. PSU'nu yetmediğini nasıl anlarım???

    bence o psu yetmez.hemde işlemcıne oc yapcaksınkı hiç sanmıyorum.

    eğer psu yetmezse oyunlarda reset sorunu yaşarsın,veya ekran kartından tam performans alamazsın.sonra burda konu açarsın.'4770 den istedıgım performansı alamıyorum' dıye.onun için psu sorun olabılır senın için.

    ayrıca o işlemcıyle 3 ghze kadar cıkanları gordum.fakat 3 ghz yeterlı bır frekans mı o tartısılır




  • quote:

    O kartın hakkını verebilmek için işlemciyi en az 2,7 Ghz yapmalısınız. Yoksa darboğaz yapabilir. Mesela; hd3850 gibi bir kart için e2160@2,4 Ghz bile yetersiz geliyor ve işlemci darboğazı yapıyor.

    arkadaşa katılıyorum. bendeki E2160 işlemci default hızlarda 3850 yi sınırlıyor. eğer anakartın elveriyorsa bu işlemciyi 3.0ghzden aşağı kullanma.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ecrasniann
    quote:

    O kartın hakkını verebilmek için işlemciyi en az 2,7 Ghz yapmalısınız. Yoksa darboğaz yapabilir. Mesela; hd3850 gibi bir kart için e2160@2,4 Ghz bile yetersiz geliyor ve işlemci darboğazı yapıyor.

    arkadaşa katılıyorum. bendeki E2160 işlemci default hızlarda 3850 yi sınırlıyor. eğer anakartın elveriyorsa bu işlemciyi 3.0ghzden aşağı kullanma.

    hocam ne 3850 sı kullanmakta oldugum 8600 sonıc bıle ıslemcı 3ghz yı gectıkten sonra daha fazla performans verıyor.
  • 1 - Alabiliyorsan ucuz yollu psu almalısın.

    http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=38282

    Bu işini görür. 12v1 ve 12v2 kanllarında 18A verebiliyor.

    2 - İşlemcini 3.0 ında üzerine çekmeye çalısmalısın , 3.0 da kullansanda olur , kana takmazsın olur biter.Yeni işlemci aldıgın zaman kart gerçek degerini bulur.
  • İşlemciye daha O.C yapmadım biraz bu değerlerdeki halini görmek istiyorum. Herkes 300 Watt'ın yetmeyeceğini söylüyordu ama ekran kartını taktıktan sonra aralıksız 7 saat 1280x1024 çözünürlük full ayarlarda 4xAA'da Crysis oynadım. PSU tık demedi. ŞU anda PSU bir sorun yaratmayacak gibi duruyur, inşallah böyle devam eder. Kartın sıcaklığına da hayret ettim açıkçası. Boşta 46 derece Crysis gibi bir oyunda çok uzun süre oynadıktan sonra ancak 57-58 oldu daha da fazla ısınmadı. Fan hızı %32'deydi. Fan hızını hiç ellemedim. Ama açıkçası işlemcinini kartın performansını kısıtladığı anlaşılabiliyor. Bazı yerlerde en düşük ayarlarda da orta ayarlarda da aynı FPS'yi alıyorum, onu anlamadım açıkçası Hatta AA'yı açmadığım sürece bütün grafik ayarlarında aynı FPS'leri alıyorum hemen hemen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CnrHzl -- 22 Haziran 2009; 4:42:26 >




  • Hocam psu ilerleyen zamanda problem çıkarabilir , işlemciye ve ekran kartına oc yapacagınızı varsayıyoruz tabiki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.