Şimdi Ara

##e-webOS## >Çevrimiçi Dünyanı Oluştur<

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Şöyle bir düşünün sanal alemin derinliklerinde bir bilgisayarınız olduğunu ve bu bilgisayarınızı dünya'nın hatta uzay'ın neresinde olursanız olun internet erişimiyle ulaşabileceğinizi; evet bu düşünce hayal değil, gerçek oldu.

    e-webOS, Çevrimiçi Dünya'nı Oluştuma Zamanı Geldi...

    Peki e-webOS ile Yapabileceklerimize bir göz atalım

    Oyun Oynayabilirsiniz,
    -
    Office Yazılımlarını Kullanabilirsiniz,
    -
    Mp3 Dinleyebilirsiniz, Araması Yapabilirsiniz
    -
    Video, Tv İzleyebilirsiniz,
    -
    Resim Görüntüleyebilirsiniz,
    -
    Matematiksel Hesaplamalar Yapabilirsiniz,
    -
    Dosyalarınızı Yükleyebilirsiniz,
    -
    Takvim ile Olaylarınızı Oluşturabilirsiniz,
    -
    Adres Defteri ile Kişilerinizi Ekleyebilirsiniz,
    -
    En Güzelide e-webOS Sistemi Üzerinde Yaptığınız Değişiklikleri, Sisteme Nerden Bağlanırsanız, Bağlanın, En Son Yapmış Olduğunuz Değişikliklerin, Yüklemiş Olduğunuz Dosyaların ve Yazılımların Aynen Karşınızda Olması.
    -
    Bilgisayar, Cep Telefonu ve PDA ile Dünyanın Hatta Alemin Her Yerinden Erişim Sağlayabilirsiniz,
    -
    Ve Daha Birçok Aklıma Şuan İçin Gelmeyen Yazılımlar ve Özellikler e-webOS'da.


    İşte Sanal Bilgisayarınız e-webOS'un İlk Görüntüleri...

    ###Masaüstü###
     ##e-webOS## >Çevrimiçi Dünyanı Oluştur<


    ###Sağ Tuş Menüsü###
     ##e-webOS## >Çevrimiçi Dünyanı Oluştur<


    ###Adres Defteri###
     ##e-webOS## >Çevrimiçi Dünyanı Oluştur<


    ###Excel Hesap Tablosu###
     ##e-webOS## >Çevrimiçi Dünyanı Oluştur<


    ###Aynı Anda Çalıştırılmış, Uygulamalar Klasörü, İnternet Tarayıcısı, e-webOS Evim Dosya Yöneticisi###
     ##e-webOS## >Çevrimiçi Dünyanı Oluştur<


    ###PowerPoint İşlemcisi###
     ##e-webOS## >Çevrimiçi Dünyanı Oluştur<


    ###Uygulamalar###
     ##e-webOS## >Çevrimiçi Dünyanı Oluştur<


    ###RSS Okuyucusu###
     ##e-webOS## >Çevrimiçi Dünyanı Oluştur<


    ###Word İşlemcisi###
     ##e-webOS## >Çevrimiçi Dünyanı Oluştur<


    ###İnternet Tarayıcısı###
     ##e-webOS## >Çevrimiçi Dünyanı Oluştur<


    ###Dosya Yöneticisi###
     ##e-webOS## >Çevrimiçi Dünyanı Oluştur<


    Yeni Asır gazetesine verilen bilgi:

    Adnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksekokulu Endüstriyel Elektronik öğrencilerinden 19 yaşındaki Baki Burak Öğün Türkiye’de bir ilke imza attı.

    Bilgisayar Mühendislerini ve programcılarını kıskandıracak bir projeye imza atan 19 yaşındaki Üniversite öğrencisi nin eyeOS alt yapısıyla geliştirdiği yazılımla artık ev ve ofis bilgisayarınıza her yerden ulaşabilirsiniz.

    İnternet üzerinde ikinci bir bilgisayar sahibi olmanızı sağlayacak yazılımla, kendi bilgisayarınız daki Word, Excel, Power Point belgelerinizi kullanabilir, oyun, video, müziklerinizi sanal bilgisayarınıza yükleyip dünyanın istediğiniz noktasından herhangi bir bilgisayarla, PDA veya cep telefonuyla ulaşabileceksiniz.

    e-webOS adını verdiği sistemi eyeOS altyapısıyla geliştiren Baki Burak Öğün, yazılımla ilgili olarak verdiği bilgilerde şunları anlattı: “ e-webOS yazılımı açık kaynak kodlu eyeOS alt yapısını alarak birden fazla geliştirme yaptım ve alt yapıyı edindiğimde sadece yüzde yüzde 10 kadarı Türkçeydi. Sistemi tekrar ele alarak yüzde 95 Türkçeleştirdim. Yazılımın alt yapısını anlaşmış olduğum Türkiye İzmir lokasyonlu veri merkezinde bulunan sunucularım üzerinden yayınlıyorum. Geliştirmiş olduğum e-webOS Sistem PHP ile programlanmış bir yazılım. Ajax ve Java Script programla dilleriyle bağdaştırılmış olan yazılım, eyeOS altyapısını e-webOS'a uyarlamam, geliştirmemle birlikte çok büyük safada ayrıca iskelet yapıda değişiklik yaptım, Open Office yazılımı ile sistem entegre edilmiş olduğundan. Bu sayede Word, Excel, Power Point belgelerini sisteme yükleyerek hiçbir yazılıma ihtiyaç duyulmadan internet üzerinde oluşturulacakwww.e-webos.com uzerinden erişim sağlanaraktan bir bilgisayarda açılabilecek.

    Öğün ayrıca; Bunun yanı sıra sistemi kullananların sahip olacağı sanal bilgisayarla, e-webOS’ta oyunlar oynanabilecek, müzik dinlebilecek, video izlenebilecek, resim dosyalarını görüntüleyebilecek, dosya yükleyebilecek matematiksel hesaplar yapılabilecek.
    e-webOS sisteminin en büyük avantajının ise kullanıcın internete bağlandığı bilgisayarın, PDA veya cep telefonunun teknik özelliklerinden ve yüklü yazılımlarından bağımsız çalışması olduğunun altını çizen ADÜ öğrencisi Baki Burak Öğün; “İnternet tarayıcısı yüklü herhangi bir bilgisayar, PDA veya Cep telefonundan dosyalarına erişebilir, yeni Word, Excel, Power Point belgelerini hazırlayabilir, resim görüntüleyebilir, müzik dinleyebilir ya da video izleyebilir. Çünkü PDA ve özellikle cep telefonlarının kapasiteleri düşük olduğundan, pek çok yazılımı çalıştıramamaktadır. Fakat sadece internet tarayıcısı yüklü bir cep telefonu ile sisteme bağlansa bile kullanıcı bilgisayar ile yaptığı bütün işlemleri telefonu ile yapabilir. Her kullanıcıya bu işlemleri yapabilmeleri için 100 Mb ücretsiz alan sağlanacak” dedi.

    e-webOS kullanıcıları farklı bilgisayarlarda yapıkları işlemlere yanlarında CD ya da Flash Bellek taşımalarına gerek kalmadan internete bağlı her bilgisayarda ulaşma şansına sahip olacak.

    Baki Burak Öğün belli bir kullanıcı sayısından sonra sunucu alt yapısının yeteriz kalacağından dolayı sponsor desteği aradığını belirtti.

    Muhabir: Erdal KARAKAVUKOĞLU (Yeni Asır)


    Sistem üzerinde şuan çalışmalar devam etmekte olup 8 Şubat 2009 Pazar Günü Proje adresinden yayın hayatına başlamış olacak.

    Daha Fazla bilgi için yapım aşamasında olan internet adresinden faydalanabilirsiniz...

    TÜM İNTERNET KULLANICILARI İÇİN HAYIRLI UĞURLU OLMASINI TEMENNİ EDERİM







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.