Şimdi Ara

E-Kitap Hakkında Herşey | E-Kitaplar - E-ink Cihazlar - Çeviriciler (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.825
Cevap
159
Favori
127.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • larKKral kullanıcısına yanıt

    Bunu yazmanızdan sonra uzun süre geçtiğinin farkındayım ama kafasında aynı soru işareti olanların görmesi için cevaplayayım.


    1- Evet her kitap bulunmuyor. Nokta atışı kitaplar seçiyorsanız ve genele hitap etmeyen kitaplar okuyorsanız aradığınız kitabı bulamama ihtimaliniz az değil. Özellikle yeni çıkan kitapları parasını verseniz de e kitabına ulaşamıyorsunuz. Ama standart bir roman okuru iseniz istemediğiniz kadar kitap var ve istediğiniz romanı okuyabiliyorsunuz genelde. Bilinen yazarların tüm romanlarını bulabiliyorsunuz genelde. Bir yazarın 25 kitabı varsa yeniler hariç çoğuna ulaşabiliyorsunuz. Mesleki, akademik, ders kitapları da bulabilirsiniz ama biraz zor çünkü bu kitapların yayınevinin izni olmadan yayılması suç ve yayınevleri bu kitapları paylaşanların başını ağrıtabiliyor.


    2- Ben fiyat/performans olarak "Kindle Touch 6" 8gb" öneririm. Kullandığım bir cihaz. Hafif ve küçük olması sebebiyle kullanışlı. Tek elle hiç zorlanmadan uzun sürelerce okuma yapabiliyorsunuz. Çözünürlüğü biraz düşük ama çok yakından ve dikkatli bakmadıkça rahatsız etmiyor. Bataryası da kitabına göre değişmekle birlikte normal kalınlıkta bir roman için 1.5 -2 kitap bitirecek kadar gidiyor. Çok ince kitaplar okursanız bu sayı artar ya da hızlı okuyorsanız yine artar. (Parlaklığı sıfırda kullanıyorsanız hızlı okusanız da pek artmaz çünkü sadece sayfa değişimlerinde güç harcıyor zaten.) Daha çözünürlüğü yüksek bir şey istiyorsanız Paperwhite 4 öneririm ama daha ağır ve daha büyük. Diğer tarafta ise kobo var ama Kobo'yu açıkçası pek sevmiyorum. Bir ara Kindle pahalı olduğu için Kobo modellerine yönelmiştim. Fakat içime sinmemişti, kalite hissini bende uyandırmadı. Yani bir ara Kobo, Kidnle alamayanın alternatifiydi. Şimdi ise fiyatları uçmuş. Kindle'a göre kullanışlılık açısından avantajları olmakla birlikte dezavantajları da mevcut ama toplasan Kindle daha avantajlı özelliklere sahip ve kullanışlı.





  • Calibrede epub formatındaki kitabın kaç sayfa olduğunu nasıl görebiliriz?

  • dosyayı calibre içine atıp sonrasında çift tıklayınca viewer ekranı çıkıyor..sayfaların e okuyucuda nasıl gözükeceğini gösteriyor.sol üstünde bulunduğun sayfa / toplam sayfa sayısı yazar...yani dosyaya çift tıklaman yeterli.

    @maho20




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeViLsGuNs -- 5 Aralık 2021; 17:51:48 >
  • Elimde epub kitaplar var.Sanırım amazonun kinle modeli bunu desteklemiyor. Onyx boox modeli var. Onu gözüme kestirdim.ingilizce tr sözlüm olması ve pdf dosyaları ayarlayabiliyor olması hoşuma gitti. Başka tavsiyesi olan var mı ?

  • koçari K kullanıcısına yanıt

    Artık kindle epub destekliyor, maille direk kindle'a gönderdiğiniz epub eklentili dosyalar okunabilir oluyor.

  • 
Sayfa: önceki 138139140141142
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.