Şimdi Ara

DVD'ye hala arşiv yapılır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Okuduğum kadarıyla şuan arşiv yapan çoğu insan ya HDD ya da Blu-Ray Disk ile arşiv yapıyor.Bende arşiv yapmak istiyorum ama internetten okuduğum kadarıyla HDD arşiv için pek uygun değilmiş.Bunun nedeni de HDD bozulduğunda arşivinizin hepsinin gitmesiymiş.Ama Blu-Ray Disk ile arşiv yapınca bir disk bozulsada kaybettiğiniz anime boyutu HDD kadar olmadığı için o kaybettiğiniz kısmı tekrar indirip arşivinize devam edebiliyormuşsunuz.Benim bir Blu-Ray yazıcım yok.Bu yüzden Blu-Ray Disk kullanamam.Bende DVD düşündüm ama bilmiyorum herkes Blu-Ray diyor.Sizce DVD'ye hala arşiv yapılırmı ? Aranızda DVD'ye arşiv yapan var mı?



  • ileride tekrar tekrar izleyebileceğin az sayıda yapımsa evet ama birçok yapımı hd kalitede arşivlemek istersen yapamazsın. hdd iyi bence pek sorun olmaz.
  • DVD kullanmak pek mantıklı değil özellikle arşivin 720p üstü ise. Bir de bluray sürümleri indiriyorsan zaten 1 dvd ye 5-6 bölüm sığdırabilirsin anca.

    Blu-Ray arşiv için en uygunu gibi. Blu-Ray kalitede loseless indirdiğini varsayarak 25 GB lık disklere 25 bölümlük bir seriyi 2 parça olarak yazabilirsin. Zaten daha alt kalitesi arşiv için kaliteli olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egehanß -- 27 Temmuz 2015; 16:43:26 >
  • Bundan 10 sene kadar önce CD'den DVD'ye geçmek zorunluluk haline gelmişti, evdeki binlerce CD'yi ya atmış ya hibe etmiştim, bundan 5 yıl öncesine kadar da HDD'ye geçmek zorunluluk haline gelmişti, evdeki binlerce DVD'yi ya atmış ya hibe etmiştim. Hani her birinde 100 DVD olan 15 tane rack düşün, ve izlemek için her birini çıkartıp aradığını, ne kadar ömür törpüsü birşey olduğu hakkında fikir veriyordur. Arşivi 720P yaptığım için şu an tümü Western Digital'lerden kurulu toplamda 20 TB kadar arşiv ucu ucuna işimi görüyor ama onun bile doluluk oranı şu sıralar %80-90'a gelmiş durumda, kara kara ne yapacağımı düşünüyorum. Muhtemelen bir 5 yada 6 TB daha alıp akabinde arşiv olayına jübilemi yapacağım.

    Yukarıda "HDD çökerse içindeki herşey gidiyor, DVD'ye arşivlemek daha iyi değil mi?" denmiş. Hayır değil. Birincisi DVD alan/maliyet olarak HDD arşiviyle kıyaslanamayacak kadar pahalıya geliyor, hem de vakti zamanında bolca tecrübe ettiğim üzere, birisine yollamak üzere DVD'ye çekmek için DVD'den HDD'ye kopyaladığınız serinin bir yerinde veri kopyalama hatası çıkması, hani o DVDyi arşivden çıkartayım derken kopyalanamayan kısmı her sefer internetten indirip (bazı serilerin seeder'sız olmasından, 5-6 saatte inen tek bölümlere hiç girmiyoruz) yeni baştan DVD'ye yazmak ömür törpüsü. Hani onu geçtim, izleyeceğin yada kopyalayacağın şeyi binlerce DVD içerisinden çıkarıp seçmek zaten en iyimseri htimalle 15-20 dakikanı alabiliyor, eğer yaptığın şeyin adı gerçekten "arşiv" ise.

    Blu Ray desen hala ülkemiz için standart hale gelebilmiş değil. Dünm Vatan'a gittim, adamların elinde hala talep yok diye boş Blu Ray disk gelmiyordu düşünün.

    Çökme olayına gelirsek, Western Digital'e şahsen ben kefilim. Kullandığım diskler 2011'den beri HDD arşivimi oluşturdu ve ta o tarihten bu yana yanlışlıkla Ghost Image'ını üzerine attığım için silinen 2 TB kısım haricinde hiç veri kaybetmedim bugune kadar. Seagate ucuz olabilir ama Western Digital'e göre 8 kata kadar daha az stabil ve daha kısa ömürlü.

    Özet geçmem gerekirse, Western Digital arşiv için idealdir. Diğerleri ya zaman ya maliyet ya stabilite açısından sizi bir yerde mutlaka mağdur eder.




  • Ben şöyle bir rafım olsun istiyorum.
     DVD'ye hala arşiv yapılır mı ?

    Hdd de yedek olarak durabilir, ben de kararsızım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wasurenai -- 1 Ağustos 2015; 1:48:59 >
  • pek saglikli olmaz ilerki yillarda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yıllardır Seagate'in 2 TB'lık HDD'sini kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım bugüne kadar. Arşiv fikrine gelecek olursak, ben de vaktiyle CD'lere, DVD'lere herşeyi arşivleyen biriydim. Filmden dizilere, animelerden müziklere, oyun setuplarına, hatta ayıptır söylemesi pornoya kadar.

    Ancak bütün arşivciler gibi ben de, bir gün o aydınlanmayı yaşadım; gerçekten de bunun sonu yoktu. Arşive katmak isteyeceğim yeni yapımlar hep olacaktı, ama hiçbir zaman yeterince yerim olmayacaktı bunlar için.

    Bunu kabul ettiğim gün, yıllarca itinayla derlediğim, düzenlediğim, titizlikle seçtiğim tüm o güzelim arşivimi sildim. Ve inanın hiç pişman olmadım. Hepsi torrentta mevcut zaten, tekrar izleyecek olsam yeniden indirebilirim. Arkadaşın bahsettiği seeder sorunuyla da hiç karşılaşmadım, bir günde inmesin de üç günde insin, çok da sorun değil benim için. Animeleri zaten online anime izleme kanallarında izleyebiliyorum.

    Şu anda HDD'de sadece tekrar tekrar izlemekten zevk aldığım Yüzüklerin Efendisi, Star Wars gibi bazı seriler ile, eve bir arkadaş gelmesi gibi acil durumlar için bir kaç izlemelik aksiyon filmi var. "HDD bozulursa ne yaparım" diye düşünmeye gerek kalmayınca, insanda bayağı bir rahatlama da oluyor.

    Sizlere de tavsiyem hiç bu işlerle uğraşmayın, çünkü her ne kadar kolay görünse de, insanın vaktini inanılmaz çalan bir alışkanlık bu. Neleri indireceğinize, hangi sürümlerini indireceğinize karar vermek, bu dosyaları bulmak, indirmek, inen dosyaları özel programlarla isimlendirmek, editlemek, bunları nasıl saklayacağınıza karar vermek, eğer DVD'ye yakacaksanız dünya kadar DVD'ye para vermek, o DVD'lere kapak hazırlamak ki en zahmetlisi budur belki de.. Bütün bunları yaptıktan sonra, bir internet sitesinde arşivinizdeki herşeyi zaten bedavaya ve tamamen zahmetsizce izleyebildiğinizi görünce, vaktinizi nasıl da boş yere harcadığınızı anlıyorsunuz. Ayrıca evinizde odanızda yüzlerce binlerce DVD'ye yer bulma derdiniz de olmuyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.