Şimdi Ara

Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.970
Cevap
3
Favori
224.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, notebookumda kullanmak için harici dvd writer alacağım. Şu modellerden hangisini önerirsiniz. Sadece kalite yönünden değerlendirirseniz sevinirim.

    http://www.exa.com.tr/nec/dvd_yazicilar/nec_ad7633ext-332-5650.html
    http://www.exa.com.tr/nec/dvd_yazicilar/nec_ad5590ext-332-5608.html
    http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=17&productid=bd99209




  • Merhaba. Boş dvd alacağım ama tam bir kararsızlık içindeyim. 2006 yılında bu konuda en iyi boş dvd, Yudent0001 ve Mcc004 kodlu medyalardı.

    Eski verbatimler mavi ambalajlı olurlardı. Şimdi aldığım son verbatim ise, mor ambalajlılar. Teknosa dan 50 lik lik aldığım verbatim (tayvan malı) MCC004 çıktı. Kalite testlerinde eski mavi mcc004 ler 95 (pi faile max 4) iken şimdiki mor ambalajlı mcc004 92 kalite (pi failure max 12) çıkıyor. Ayrıca pi failure arka arkaya bölmlerde bir sürü çıkıyor.... Yani verbatin sı.ı

    Şimdi ise buna razı olaraktan almışken son aldığım da 50 lik bırak tayvan malını hindistan malı çıktı. Hepsiburada yorumlarında bunlarız rezil-i rüsva olduğu yazıyor.

    Bugün kısa süreliğine İzmirdeyim ve Dms ye uğradım. Asıl ikamet yerimde DMS ve diğer büyük cd marketler yok.

    Dms de 100 lük ve 25 lik verbatim tayvan, 50 lik (sı.ık olan) hindistan, 10 luk ise çin malı. Tabi ki taywan malı olanını alacam ama verbatim işinn cılkını çıkarmış. Böyle bir firmayanın medyalarına verilerimi emanet etmeye artık tırsıyorum.

    Bu arada sözettiğim tüm medyalar dvd+r ve azo teknolojilidir.

    Şimdi bu uyuz gelişmeler karşısında bana hangi dvd yi önerirsiniz. Dms ya da teknodadan alabilirim. Maxell ya da tdk almayı düşünüyorum ama taywan malı verbatimden şaşmayın mı dersiniz?

    Fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler. Bu arada size söz, size ayrıntılı bir karşılştırma testi sunacağım :) Verbatimin kendi sı..ığı aynı modeller arasında.




  • Tavyan malı verbatimden şaşmayın, yada japon malı verbatim bulabilirseniz(yuden üretimi) onu alın. Maxell ve TDK iyidir ama üretimdeki kalite düşüşü bütün markalarda ve bütün sektorlerde olan bir durum.
  • peki 25 lik ile 100 lük verbatim arasında fark var mı? ikisi de tayvan malı ama verbatim bu. hangisini önerirsiniz??
  • Taiwan malıysa ikisi de aynıdır. Almışken 100lük al, yarın taiwan malı da bulamayabiliriz.
  • hepsiburada da 25 lik için yapılan yorumlar ile 100 lük arasında yapılan yorumlar arasında biraz bariz bir fark var. biraz da ondan sordum.
  • berenden başka cevap yazan yok. Karşılatırmalı test için verdiğim sözü geri alıyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fahrettinkart

    berenden başka cevap yazan yok. Karşılatırmalı test için verdiğim sözü geri alıyorum.


    Haklısın fahrettinkart, kimse paylaşımda bulunmuyor. Ben de Nec external dvd writer aldım, dün geldi, bugün tekrar iadeye yolladım. Bir gürültü yapıyor ki, ortalık inliyor resmen. Daha önce masaüstü sistemim varken philips 1648p kullanıyordum ve çok memnundum. Şimdi Vaio'nun üzerinde pioneer writer var, o da sessiz ve kaliteli. Notebookun writeri yıpranmasın dedik, pişman olduk. Kafam bozuldu 275ytlye Plextor 910UF External Writer siparişi verdim, yarın elimde olacak.

    Benim bütün medyalarım verbatim. Şuana kadar singapur, taiwan ve japon malı medya kullandım. Hepsi + kodluydu. DVD+R DL olarak singapur malı kullandım. Amerikadan 20lik kutu getirtmiştim, 6-7 tane kaldı. Çok memnun kaldım, hiç problem yaşamadım. Ebay üzerinden satışı var, bilgi istersen yardımcı olurum. DVD+R olarakta taiwan ve japon malı medya kullandım. Son olarak teknosadan T.Yuden kodlu 50lik verbatim almıştım, japon malı, yarısı bitti. Şuan hint malı satıyorlar ve benim işim olmaz hint ve çin malıyla. Doğru düzgün medya bulsam 100-200 tane alıcam. Şuan Tekidağda olduğum için çok fazla alternatif olmuyor, ya amerikadan getirtirim yada distribütörle direk bağlantıya girer, elinde iyi ürün varsa sipariş veririm. İşte böyle... Kafana takılan birşey olursa herzaman sorabilirsin.

    Kolay gelsin.




  • @beren

    Bilgilerin için teşekkürler.


    Ben de dvd writer alırken bayağı uğraşmıştım. Alıp geri iadem de oldu.


    Japon malı verbatim i e-bay üzerinden bulabilirsem makul bir fiyata (100 lüğüne 50 ytl gibi) alırım.

    İzmir de bir tek Dms yi biliyorum. Tdk düşündüm 60 ytl verip ama ona da sahe falan demişlerdi konuda. O yüzden kıyamadım parama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahrettinkart -- 7 Ekim 2008; 20:22:31 >
  • Arkadaşlar yeni wrıter alacağım hangi marka model önerirsiniz önerdiğiniz ürünlerin inceleme linkleri eğer varsa veririrseniz çok sevinirim aklımda bu iki model var arabirim olarak SATA kullanacağım önerilerinizi bekliyorum saygılarımla.

    http://www.exa.com.tr/nec/dvd_yazicilar/nec_ad7203s0b-332-5656.html

    http://www.exa.com.tr/lg/dvd_yazicilar/lg_gsah20n-332-5643.html

    Daha çok NEC leri önplanda tutuyorum siz nedersiniz arkadaşlar?




  • Nec tavsiye etmem. Ben nec alıp iade ettim, çok ama çok gürültülü çalışıyordu. Daha sonra yerine plextor aldım. Sana lg tavsiye ederim. Necten uzak dur.
  • bana altı mor olmayan boş dvd medya lazım ama bir türlü bulamadım. philips, maxell, verbatim,memorex hangi markaya baktıysam altı mor bu dvd lerin. ben altı gümüş ya da altın renkli olanlarından arıyorum. yardım lütfenn!!!
  • bugun yazdığım verbatim mcc 004 kodlu india malı dvd+r ---- yeni aldım...ve sanırım dvdler mükemmel..sonuç ortadaa full dolu bir dvd...

    yazıcı :samsung SH-182M
    medya :verbatim mcc 004 made in india 16X DVD+R
    yazım hızı:8X
    test hızı :8X


     Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 8 Kasım 2008; 1:17:07 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uzil

    bugun yazdığım verbatim mcc 004 kodlu india malı dvd+r ---- yeni aldım...ve sanırım dvdler mükemmel..sonuç ortadaa full dolu bir dvd...

    yazıcı :samsung SH-182M
    medya :verbatim mcc 004 made in india 16X DVD+R
    yazım hızı:8X
    test hızı :8X





    Sonuçlarınızı 8x ile değilde maksimum hız seçili haldeyken almalısınız.En güvenilir sonuç oradan çıkacaktır
  • Arkadaşlar bende ASUS 1608P2S yazıcı var. Yalnız bu Disk Kalitesi testinde başlat'a basınca "Drive does not support this function" hatası alıyorum. Son sürüm de yüklü , eski sürüm de. Yazıcının da eski sürümünde de okumadı yeni sürümünü kurdum ondada aynı hata. Nasıl desteklettiricez bunu

     Dvd Yazıcı Ve Boş Medya Sorunlarına Son, bilimsel test yöntemi ve önemli bilgiler

    Ayrıyetten LG DVD-ROM'um da da aynı hatayı alıyorum.

    Yabancı forumlarda da bu hatayı alanlara Jitter'i disable et demişler galiba tam çözemedim. Yalnız onu da disable edemiyorum kapalı o alan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Oze -- 18 Aralık 2008; 21:47:07 >




  • Elimdeki yeni nesil mor verbatim dvd+r durumları şöyle.

    Hepsiburada dan alınma 50 lik india dvd.
    Hepsiburada dan alınma 100 lük india dvd.
    Teknosa dan alınma 50 lik tayvan yapımı dvd
    Gittigidiyor.com daki bir satıcıdan alınma 25 lik tayvan yapımı dvd.

    Kalite testi sonuçları şöyle.

    Testin 1. si Hepsiburada dan alınma 50 lik india dvd. Biraz önce arkadaşın verdiği grafiğe yakın sonuçlar veriyor. Pi failure 1000 civarı.

    Testin 4. sü yani sonuncusu ise Hepsiburada dan alınma 100 lük india dvd. Rezalet rezalet. Princo lar bile mu medyadan daha iyi.


    Teknosa dan alınma 50 lik tayvan yapımı dvd, 2. geldi. Sadece 1. si 10000 pi error yaparken bu 30000 (3 misli) pi error veriyor.

    Gittigidiyor.com daki bir satıcıdan alınma 25 lik tayvan yapımı dvd ise sonuncuya yakın bir performansta.

    Ürünleri hep 8x hızda test ettim. Çünkü burdaki testler de öyleydi.

    Ayrıca aynı ambalajın içindeki ürünlerin test sonuçları da çok yakın değerlerde. Yani testler kararlı.

    "Ürettiğimiz bütün ürünler aynı kalite standartları çerçevesindedir, kaliteler arasında fark yoktur" diyen verbatim (özellikle türkiye) yetkililerin kafaslarını çekiçle kırmak istiyor canım.




  • herkese merhabalar, kısaca bazı şeyleri açıklamak isterim.

    - Verbatim üreten 2 farklı Tayvan imalatçısı var, biri Prodisc, diğeri CMC Magnetcis, bunlardan CMC Magnetics olanlar şu ana kadar en sağlam sonuçları verendiler, ikisinin de medya kodu MCC, ikisinin de kutunun üzerinde "Made in Taiwan" yazar, nasıl ayırt edilir, kutudan, ve medyanın seri no.dan. uzun uzadıya aynı şeyleri tekrarlamak istemem, merak eden, bu başlıktaki sayfaları dolaşabilir, zmni yoksa da "arama" yaparak hedefe ulaşır :)

    - Yuden'ler iyidi ama 16x'ler hic de iyi çıkmadı, farklı seri no.lu Verbatim ve Maxell olanları denedim, genel sorun jitter'in yuksek cikmasi!! bulabilirseniz MAXELL 003 kodlu medya CMC Verbatim'ler kadar sağlamdır, ama onlar da 5'li kutulu olarak satılanlardır ve fiyatları pahalicadır. buyuk umitlerle aldigim 50'lik "Made in Japan" Maxell'ler Yuden cikinca hayal kırıklığına uğradım. burada bulabileceğiniz Maxell'ler genelde tayvan (Prodisc) yapımıdır.

    - dvd yazıcı tavsiyesi isteyen arkadaşlar, yazıcıyı ne amaçla kullanacaklarını belirleyebilirlerse seçimleri daha kolay olur, test için Lite-On ve eski Philips/BenQ (artık o da Lite-On bünyesinde). LG'de test çalışmıyor die yakınan arkadaşlar, LG kalite testlerini şu an için desteklemyior. birçok sorunuza bu başlık altında cvp bulabilirsiniz. daha ayrıntılı medya veya yazıcı testleri için daha önce belirtilen yabancı forumlara bakabilirsiniz, bu konuda çok geniş bir veritabanına sahipler.

    bu bilgileri bizlere getiren reLo'ya ve bu başlığın gelişmesinde emeği ve katkısı olan diğer arkadaşlara buradan teşekkür ederim!!




  • Ben divx arşivi yapıyorum. Genelde kullandığım medya DVD+R. Şu an piyasadaki yazıcılardan hangisini önerirsiniz? Cd Freaks'ten Samsung SH203B modelinin çok iyi olduğunu gördüm ama Türkiye'de artık satılmıyor. SH223'lerin test sonuçları da çok iyi değil gibi. Bunlar dışında son dönemde yapılan test yok sanırım herhangi bir dvd writer için. Önerileriniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: scorsese75

    Ben divx arşivi yapıyorum. Genelde kullandığım medya DVD+R. Şu an piyasadaki yazıcılardan hangisini önerirsiniz? Cd Freaks'ten Samsung SH203B modelinin çok iyi olduğunu gördüm ama Türkiye'de artık satılmıyor. SH223'lerin test sonuçları da çok iyi değil gibi. Bunlar dışında son dönemde yapılan test yok sanırım herhangi bir dvd writer için. Önerileriniz?

    ben 182M bile buldum

    çok beğendiysen bence ara.elbet vardır
  • Selamlar,

    2-3 ay evvel Ankara Etlik Forum'daki Media Markt'tan 25'li 16x Sony DVD+R aldim. Hindistan mali.

    Desktop'umdaki Benq ile ve laptopumdaki Toshiba DVD yazicilarla yazdigim DVD'leri, desktopumdaki BENQ ile test ettim. Her iki DVD'nin de kalite skoru 95 cikti, maximum PI Failure sayisi 10 cikti.

    Bu DVD'lerin kaliteli oldugu gorusundeyim.
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.