Şimdi Ara

dvd den boot edemiyorum(acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler arkadaşlar. bugün 2. el bir tane hp pavilion dv6000 aldım.arıza çıkartmamış şimdiye kadar.şanslı kişilerdenmiş .işlemci desteklediği için 64 bit kurmuşlar fakat ram düşük olduğu için yavaşlama var ben 32 bit kuracağım sonra da pardus kuracagım aldım geldim win7 format atmak istedim ama bir türlü boot edemedim. bios ekranına giriyorum 1. olarak cd/dvd seçiyorum. boot ekranında enable seçiyorum.ama bir türlü dvdden başlamıyor. dvdden çalışma sesleri geliyor biraz bekliyor imleç yanıp sönüyor ama sonra işletim sistemi açılmaya başlıyor. dvd de sorun yok 2 senedir evdeki masa üstlerine atıyorum hatta geçen hafta msi laptopuma da attım.ama nedense hpde bir türlü başlatamadım internette denilen her şeyi denedim yok yok olmuyo.akşamdan beri uğraşıyorum ne yapabilirim ???



  • quote:

    Orijinalden alıntı: nesteremre

    iyi günler arkadaşlar. bugün 2. el bir tane hp pavilion dv6000 aldım.arıza çıkartmamış şimdiye kadar.şanslı kişilerdenmiş .işlemci desteklediği için 64 bit kurmuşlar fakat ram düşük olduğu için yavaşlama var ben 32 bit kuracağım sonra da pardus kuracagım aldım geldim win7 format atmak istedim ama bir türlü boot edemedim. bios ekranına giriyorum 1. olarak cd/dvd seçiyorum. boot ekranında enable seçiyorum.ama bir türlü dvdden başlamıyor. dvdden çalışma sesleri geliyor biraz bekliyor imleç yanıp sönüyor ama sonra işletim sistemi açılmaya başlıyor. dvd de sorun yok 2 senedir evdeki masa üstlerine atıyorum hatta geçen hafta msi laptopuma da attım.ama nedense hpde bir türlü başlatamadım internette denilen her şeyi denedim yok yok olmuyo.akşamdan beri uğraşıyorum ne yapabilirim ???

    hocam büyük ihtimalle biostan gerekli ayarları yapamıyorsunuzdur ya da yaptıktan sonra kaydetmiyorsunuz eğer dvd'niz bozuk değilse -ki bozuk değil diyorsunuz- olması gerekirdi.
    neyse ben size farklı bir yöntem önereceğim
    pc'yi yeniden başlatın ve açılışta üst üste F8 tuşuna basın sizi ön yüklemeye atacaktır




  • ya da cd rom bozuktur birde flash disk ile denemenizi eğer elinizde flash disk yoksa da daemon tools ile bir deneyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koy Muhtarı

    ya da cd rom bozuktur birde flash disk ile denemenizi eğer elinizde flash disk yoksa da daemon tools ile bir deneyin

    hocam usb bellek ile deneyecegim artık.herşeyi yaptım olmuyor biosta ayarları yapıyorum kaydediyorum başlarken gene wimdows geliyo.f9 ile boot seçenegine tıklıyorum dvd seçiyorum gene olmuyo.kafayı yicem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.