Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.270
Cevap
31
Favori
156.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Dünyanın yuvarlaklığını da dikkate alırsak, araya dağlık - tepelik alanlar girerse, bu yayın tepenin eteklerinden öteye geçmez.


    Normalde 40 KM sonra, dünyanın yuvarlaklığı başlar. Yani denize sıfır bir yerden yayın yapılırsa, 40 KM sonra, dünyanın yuvarlaklık etkisi nedeniyle, o yayın alınamaz olur.


    Çamlıca kulesinin kendi yüksekliği + Çamlıca tepesinin yüksekliği derken, 600 m. civarı sanırım. İşte deniz seviyesine göre, 600 m. yukarıda olunca, yayının iletim mesafesi de uzamaktadır.


    Ecnebiler, Bulgaristan Burgaz'dan ve Varna'dan ortalama 250 KM mesafeden alabilmesinin sebebi işte kulenin rakımıdır.


    Karadeniz'in karşı kıyısı, Ukrayna ve Rusya'dan da denemek lazım. Belki kulenin rakımı oralar için de yeterli gelebilir.


    Özetle; Artvin'den ve Hatay'dan alınmaz. Çünkü arada doğal dağlık - tepelik alanlar mevcuttur.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım çok teşekkür ederim.


    saygılar......................

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    kiev kuleye 1700 km den moskova 2200 km den fazla,yani mümkün olmama ihtimali çok yüksek.


    saygılar......................

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Kiev ve Moskova olmaz. Çünkü arada küçük te olsa, tepelik alanlar mevcuttur.


    Ancak, karşıdaki toprak parçalarının kıyılık kesimlerinden alınabilir.

  • Show TV de Üç Kuruş seyrediyorum, karasal yayın uyduya göre 8 saniye kadar geriden geliyor ve çok sık olmasada, 15-20 dakikada bir gibi donma, takılma, ara sırada piksellenme oluyor. Sanırım kullandığım antenden kaynaklı.

  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt

    8 saniye gecikme normal. Çünkü karasal yayının kaynağı uydudur.


    Donma, takılma ve pikselleme vericiden de kaynaklanabilir. İyice gözlemlemek icap eder.


    Bir de Burgaz şehrinden yayını alıp ta youtube'a yükleyen kişinin video'su dikkatli izlenecek olursa, yayın; 1080i 25 fps, ancak Mpeg2 sıkıştırma kullanılmaktadır.


    Genelde 1080i çözünürlük seviyesi için Mpeg4 sıkıştırması kullanılırdı. Ancak ilginç bir şekilde Mpeg2 sıkıştırması tercih edilmiş.


    Yani test yayınları devam ettiği müddetçe, daha bir çok değişiklik olur.

  • Bu bir test yayın değildir..Yayın sizin tahmin ettiğiniz gibi k.çamlıca yeni kuleden değil eski b.çamlıcadan çıkılıyor..rtükün standartı hevc 265 ama uydu çıkışı 10000 sr dvbs2 mpeg4 h264 çok da müsait olduğu için karasaldan yapılıyor bu da diğer kanallara bir çalımdır yoksa dvbt nin yapılacağı yok bu da ciner grubunun İstanbula yaptığı bir yayındır..Her ne kadar 50.uhf kanal dvbt yayın frekansında yer almasa da analog yayınların son frekansı 49. kanaldan sonra olmadığından temiz bi frekans olduğundan çıkılmıştır..habertürk sitesinde de çok da kolay bir kılçık antenle yayınlarımızı hd kalitesinde karasaldan izleyebilirsiniz gibi habere rastlamazsınız sınız çünkü yapılan yayın tamamen illegaldir 90lı yıllarda yapılan uhf analog yayınlar gibidir yakalanana şikayet olana kadardır ve bundan ötesi belki diğer kanallarla devam edecektir ama uydu çıkış parametreleri 27500 30000 sr li olduğu için buna izin vermiyor

    .. yoksa neden sizin dediğiniz gibi test yayını ciner grubu gibi iktidara muhalif kanallarla yapılsın neden trt veya atv gibi olmasın...





  • Büyük Çamlıca eski kuleden çıktığını ispat etmelisin. Kafana göre şuradan çıkıyor, buradan çıkıyor diye sallayamazsın.


    Rtük'ün standardı yalnızca hevc h.265 değil ! Rtük karasal yayında x265 codec'i ile yayın yapılabileceğini de karar altına aldı !... Yani codec seçimini yayıncılara bıraktı... Ayrıca h.265 ile x265 'te aynı şeyler değil. Önce bu hususları iyice öğren, ondan sonra fikir beyanında bulunursun.


    Yayın tamamen illegal söylemin ise, çakıldığının resmidir.


    Çamlıca kule, hangi gurubun kanallarını test yayınlarında kullanacağını sana mı soracak ? Birkaç ay sonra, karasaldan başka bir yayın gurubunun kanalları yayınlanırsa ne diyeceksin ?


    İlla konuyu saptıracak bir şeyler bulacaksın. Yoksa rahat edemiyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 17 Mayıs 2022; 11:32:50 >
  • K.çamlıca kulesi radyo yayınları dışında kullanılmıyor tv yayınları için bilmediğin birçok şey var uhf antene çıkan o bahsettiğiniz 585 metreye çıkan uhf panellere çıkan kabloya daha hiç birşey bağlamadık

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Eski kule 2020 de yıkıldı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt

    Çok iyi biliyorum. Yurtdışında yaşasak ta, en az yılda 2 defa vatana gelirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım rtük ün standardı hevc arkadaş doğru söylüyor.yönetmelik bu şekilde yapıldı.






    RTÜK DVB-T2 için HEVC kodeğini seçti



    RTÜK, 27 Ekim 2015 Tarihli ve 29515 Sayılı Resmî Gazete de belirtildiği gibi MPEG-4 kodeğinden vazgeçerek yeni nesil kodek olarak HEVC'yi seçti.


    Yeni kodeğin avantajı önceki ihaledeki kanal sayısından enaz %40 daha fazla artış sağlaması.




    VERİCİ TESİS VE İŞLETİM ŞİRKETİ İLE MULTİPLEKS İŞLETMECİLERİ


    HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA


    DAİR YÖNETMELİK


    MADDE 1 – 9/4/2013 tarihli ve 28613 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Verici Tesis ve İşletim Şirketi ile Multipleks İşletmecileri Hakkında Yönetmeliğin 13 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


    “b) Sayısal yayınları, TS 13538 “İkinci Nesil Sayısal Karasal Televizyon Yayın Sistemi (DVB-T2) İçin Televizyon Alıcıları- Genel Kurallar” standardında belirtilen özelliklere uygun olarak DVB-T2, HEVC ve Üst Kurulca belirlenen standartlara uygun olarak iletir.”


    MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


    “ç) Video sıkıştırmada, HEVC, ses sıkıştırmada HE-AAC veya E-AC3 formatını veya teknolojik gelişmelere uygun Üst Kurulca belirlenecek formatları kullanır.”


    MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


    “(2) Türkiye’de üretilen veya ithal edilen tüm set üstü cihaz ve tümleşik sayısal televizyon alıcıları, TS 13538 “İkinci Nesil Sayısal Karasal Televizyon Yayın Sistemi (DVB-T2) İçin Televizyon Alıcıları- Genel Kurallar” standardında belirtilen özelliklere uygun olarak üretilir. Test ve Doğrulama Merkezi, gerekli testleri yapmak ve set üstü cihaz ve tümleşik televizyon alıcılarının TS 13538 standardında belirtilen özelliklere uygun olmasını sağlamakla yetkili ve sorumludur.”


    MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


    MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yürütür




    saygılar..............................................





  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Yahu sen de anlamamışsın ne demek istediğimi !



    Bir defa Mpeg4 'ten vazgeçilemez. Neden ? Hevc denilen codec yapısı, Mpeg4 sıkıştırma sahası içinde kalmaktadır da ondan...


    Yani yanlış olan yer şurasıdır ;


    RTÜK DVB-T2 için HEVC kodeğini seçti



    RTÜK, 27 Ekim 2015 Tarihli ve 29515 Sayılı Resmî Gazete de belirtildiği gibi MPEG-4 kodeğinden vazgeçerek yeni nesil kodek olarak HEVC'yi seçti.


    Yeni kodeğin avantajı önceki ihaledeki kanal sayısından enaz %40 daha fazla artış sağlaması.


    Adam haber yapmış. Tamamen saçmalamış yani...


    Bu yazının altında yazılanların geri kalanı ise doğru. Zira doğru olan kısım da RTÜK kararıdır.


    Gelelim x265, h.265 konusuna ; Hevc( yani h.265 ) aynı h.264 gibi lisanslı kullanılması gereken bir codec tipidir. Bu codec ile yayın yapmaya karar verdiğinde, bu codec'in yaratıcılarına telif hakkı ödersin.


    Bir de x265 codec'i var. Bu codec, codec olmaktan ziyade, bir encoder'dir. Ne işe yarar encoder ? H.265 ile bir içerik yayınlamak istersen ve bu içerik nedeniyle, telif hakkı ödemesi yapmaktan kurtulmak istersen, x265 encoder'i ile yayın yaparsın. Rtük'ün kararları içinde, yayıncıların isterse, x265 codec'ini de kullanabileceği kararı var. Rtük kararlarına bakarsanız görürsünüz.


    Gelelim h.263, h.264, x264 h.265 ve x265 konularına; yayıncılar bu codec'lerden biri ile yayın yapabilir. İşte rtük yayıncılar codec kısıtları içerisine girmesin diye, rtük bu codec kullanımlarını karar altına alarak yayıncıların önünü açmış olmaktadır.


    Sonuç olarak; yazdığımız mesajları, google araması ile yazmayalım lütfen. İlla google araması yaparak bir konuyu araştıracaksa, eniyle - boyuyla, önüyle - arkasıyla konuyu anladıktan sonra yazalım lütfen. Her yazılan yanlış mesajdan sonra düzeltmesi bana düşüyor.


    Yıllardır burada bu konuları anlatıyorum. Meczup herif dün geldi, büyük Çamlıca'dan yapılıyor dedi. Konuyu takip edenlerden biri de çıkıp, serkanguzel_ doğru söylüyor, ispat et diye mesaj yazmadı. Yani beni bu kayıtsız kalma durumları üzmektedir. Neden üzmektedir ? Haklıya hakkını teslim etmelisiniz ki, doğru yolda ilerleyebilelim. Yoksa birileri devamlı gelip manipüle edip gider buraları.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 17 Mayıs 2022; 11:30:0 >




  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt

    Hocam bu henüz Test aşamasında ki bir yayın bütün Teknik aksaklıklar normal olabilecek şeyler Zamanla her şey yerine oturur


    Saygılar..........


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zetira Z kullanıcısına yanıt

    Hocam büyük Çamlıca'daki verici dediğiniz TRT vericisi değil mi o verici tamamen söküldü orada verici yok Sizin iddianız bu yayının test yayını olmadı nasıl söyleyelim uydudaki yayının bir çeşit kopya yöntemi ile kopyalanıp yani kopya Bir sayısal yayın yapıldığını iddia ediyorsunuz doğru mudur var mı ispatınız



    Saygılar.........


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zetira Z kullanıcısına yanıt

    Hocam siz Küçük Çamlıca televizyon ve Radyo Kulesi'nde mi çalıştınız yani oranın yapımında çalışan insanlardan bir tanesi misiniz Çünkü bağlamadık demişsiniz lütfen iddialarınızı açıklayın


    Saygılar.........


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Üstadım sonuç itibariyle RTÜK Bu konuyla ilgili yönetmeliği yayınladı günü koşulları x265 ya da h265 biri lisanslı diğer ücretsiz Kullanıma açık Neyse bu yayın yapacak olan yayıncının vereceği bir karar ama benim anladığım kadarıyla rütük h264 mpeg2 mpeg4 gibi codecleri istemiyor Çünkü yapmış oldum araştırmada h265 h264 ten bile%50 daha fazla tasarruf sağlıyor herhalde burada hemfikiriz bu kaynak sınırlı bir kaynak olduğuna göre üç aşağı beş yukarı yayın tekniği de belli olmuş demektir


    Gelelim haklı haksız mevzusuna Şimdi ben zetira arkadaşı tanımam sizi daha iyi tanıyorum elimden geldiği kadar da sizden faydalanmaya çalışıyorum Ancak ben kendisine Şu soruyu sordum kendisi kule çalışanı mı Çünkü kabloları bağlamadık diye bir ifade kullanmış � ancak kule çalışanı ise vereceği bilgiler benim için önemlidir kim haklı kim haksız bunu zaman gösterecek


    Ben size daha önce de yazmıştım Bizler bu konuda size göre bilgisiz cahil seviyede olan insanlarız bize kıza bilirsiniz tavır alabilirsiniz Bunlar normal şeyler Çünkü biz bu konunun cahiliz de sizden öğreniyoruz Yani bir kusur ettiysek affola diyelim


    çünkü asıl mesela ilgili hiçbir kurumun Bu konuyla ilgili halka en ufak bir bilgi dahi vermemiş olması Bizleri de bu şekilde gerçek mi dedikodumu arasında bırakmaktadır yani şu anda test ya da değil bir yayın yapılıyor buna karşın ne bakanlık ne RTÜK ne Türksat ne de diğer ilgili hiçbir kurumdan çık dahi çıkmıyor işte bu durumun böyle olması bizi uğraştırıyor



    Saygılar..........


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Tamam işte, ben de kendimi sizlerden farklı bir konuma yerleştirmeden elimden geldiğince, sorulan soruları yanıtlamaya çalışıyorum. Hobi diyelim. Yoksa bu foruma girmezdim bile.


    Açıklama yapılmamasının sebebi; uydudan alınması gereken yayın T2-MI kodlamalı olması gerekiyor.


    Ayrıca bu test yayını, rtük'ün değil, kule a.ş.nin test yayınıdır. Yani kule a.ş kendi inisiyatifi ile yayın yapıyor. İleride görev verilirse, hazır olmak için yani. Hazırlıklarını tamamlayınca, bu yayınlar yine kapatılır muhtemelen.


    Diğer taraftan, elin ecnebileri tee 250 KM uzaktan bu yayınları çekiyor, bizim meczup Büyük Çamlıca'dan yapılıyor diyor. Yayın büyük Çamlıca'dan yapılıyorsa, tee Bulgaristan'dan nasıl alınıyor. Yani adamda fikir yok. Desteksiz sallıyor.


    Sıralı gelişmeleri dikkatli okusa, büyük Çamlıca'dan yapılan yayının Bulgaristan'dan alınamayacağını anlayacak ta... İşte adamın dimağıı açık olmadığı için dün bir hayli saçmaladı.


    Bu şahıs ile ilgili bir diğer şüphemde; adam hep gece saatlerinde bu mesajları yazıyor. Kafayıı çekip aklına geleni yazıyor sanırım. Çünkü sıralı yazdığı mesajlarında bütünlük yoktu. Zaten yönetim onun mesajlarını kaldırdı.





  • Üstadım ilgin ve bilgin için çok tesekkurler.



    Saygılar................


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Serkan bey aynı isimle wowturkey de hesabınız var mı? sanırım Çamlıca kulesi konusunda mesajınızı gördüm?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.