Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
2.270
Cevap
31
Favori
156.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: multisongohan

    üstadım,iyi akşamlar,nasılsın umarım iyisindir.


    birinci konumuz klasik,cumartesi günü kule resmi törenle açılacak.yani en azından kule açıldımı açılacakmı hizmettemi gibi konular tamamen muallaktan çıkmış olacak.hayırlı olsun.buna göre rtükle ilgili kısmı geçecek olursak,duyum,söylenti,kalıcı,geçici test,analog tv yada sayısal yayın olarak gelişme varmı.



    ikinci bir konu var,pek ilgisi olmayabilir.ama denk geldim fikirlerini merak ediyoru,dvb-t2 konusuna olumsuz bir etkisi olur mu.


    konu:https://www.ratem.org/kopyas%C4%B1-h140-6-may%C4%B1s-radyo-g%C3%BCn%C3%BC



    RATEM Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Başkanı Aydın Şerbetçioğlu, Pandemi döneminde kapanmayla birlikte medya’nın yaşadığı sorunlarını dile getiren bir mektupla medya çalışanlarının sorunlarını Cumhurbaşkanına iletti.

    Başkan Şerbetçioğlu cumhurbaşkanına gönderdiği mektubunda medyanın şu sorunlarını dile getirdi.

    Sayın Cumhurbaşkanımız,

    Ülkemizin içinde bulunduğu pandemi koşullarına rağmen yerel ve bölgesel radyo televizyon yayıncılarımız, gerek sosyal hayatın aktivitesini devam ettirmeye katkı, gerekse çalışanlarının mağduriyet yaşamasının önüne geçmek için türlü fedakarlıklar içerisinde yayınlarını sürdürmektedir. Bu süreçte halkımızı pandemi tedbirlerinin uygulanması konusunda bilinçlendirmeye de titizlikle özen göstermiştir. Bu zaman zarfında ne yazık ki bir çok yayıncı arkadaşımız da Covid-19’a yenik düşmüştür.

    Sayın Cumhurbaşkanımız, talimatlarınızla bir çok sektöre Devletimiz tarafından hibe, kredi vb. destekler verilmektedir. Yerel ve bölgesel radyo ve televizyon yayıncılarımız bugüne dek KÇÖ haricinde hiçbir destekten yararlanamamıştır.

    KOSGEB ve kamu bankalarından kullandırılacak kredilerde SGK-vergi ve banka kredi borç yapılandırmaları olmama şartı aranmaktadır. Bu kriterlere sahip olup, kredilerden yararlanabilecek hiçbir yayıncımız bulunmamaktadır. Zira, kuruluşlarımızın çoğu çeşitli borç batağıyla karşı karşıyadır.

    Yerel ve bölgesel radyo televizyon yayıncılarımız, uydu yayın bedeli, Çamlıca kule kirası, kanal/frekans kullanım bedelleri, elektrik, kira, telif hakları, vergi ve banka kredi taksitlerini ödeyemez durumdadırlar.

    Üyelerimizin tam kapanma sonrasında başlayan normalleşme sürecinde ayakta kalabilmeleri için, bu ödemelerimizin 6 ay süreyle ertelenmesi ve bununla birlikte hibe desteği sağlanmasını talep ediyoruz.

    Sayın Cumhurbaşkanımız, yerel ve bölgesel radyo ve televizyon yayıncılarımız, her daim devletimizin yanında, üzerine düşenleri yerine getirmiş olup, pandemi döneminde de bu sorumluluğunun idraki içerisinde olmayı sürdürmüştür. Bundan böyle de her şeyimizle devletimizin yanında olacağımız aşikârdır.

    Tensiplerinize arz ederiz.

    Saygılarımızla,







    SAYGILAR.......................................

    Çok şükür iyiyim. Evlerde kapanmaya devam ediyoruz. Umarım siz de iyisinizdir.


    Sayısal karasal yayın konusunda bana ulaşan bir bilgi ya da yenilik yok.


    Dvb-t2 konusuna olumsuz etkisi olmaz da;


    Ratem'ciler de hibelerden pay kapma telaşında anladığım kadarıyla... Şahsi kanaatimi belirtmem gerekirse; biz millet olarak radyo sayılarında da limitleri sonuna kadar zorluyoruz. Koskoca İstanbula 40 tane radyo yeter de artar. 100 frekanslık kapasite varsa, limitleri sonuna kadar kullanıp, illa 100 kanal açacağız. Avrupanın en gelişmiş ülkelerinde bile, bizdeki sayı kadar radyo yok. Yerel tv'lerde de aynı durum söz konusu. 81 şehir varsa, bunun 81'i de karasaldan yayın yapmak istiyor. Almanyada eyaletlerin yerel kanalları var. Toplasan 15 - 20 tane yerel kanalı var.


    Bizde devlet bu linitleri üst seviyeden zorlayan altyapı gereksinimlerini karşılamak için yine iyi çaba gösteriyor. Ben bakanlığın yerinde olsam, aynı Trt avaz 'in belli saatlerde değişik dillerde yayın yaptığı gibi, 3 - 5 il'e bir kanal tahsis edip dönüşümlü yayın yapın derdim. Avrupa böyle yapınca, yayıncılar bu kısıtlar içinde örgütlenip yayın yapmanın çaresini bulur. Biz ülkemizde kısıtlama getirsek, hemen kazan kaldırırlar.


    Ülke olarak medyamiz hiç normal değil maalesef...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 27 Mayıs 2021; 23:8:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım,teşekkürler ALLAHA çok şükür,bende çok iyiyim.umarım kulenin resmi açılışıyla beraber rtük üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirme becerisini gösterir.




    saygılar...................................



  • HAYIRLI OLSUN.SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ,RTÜK BAŞKANINI VE KULE AŞ KURULUNU KARASAL VE SAYISAL YAYIN SÜRECİNİN EN KISA SÜREDE DÜZGÜN ŞEKİLDE SONUÇLANDIRILMASI İÇİN UYARDI.DİĞER FORUM SİTELERİNDEKİ ARKADAŞLAR,HALA SAYISAL YAYIN YOK,ANALOG YAYIN YOK YAZIYOR,BOŞUNA KENDİNİZİ YORMAYIN,GÖRÜN SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ BİLE KULENİN İNŞAATINDAN MEMNUN,ANCAK YAYINLARIN OLMAYIŞINDAN ÖTÜRÜ DURUMUN FARKINDA,YETKİLİLER KENDİSİNİDE 100 FM RADYO YAYINI ÇOK BÜYÜK BAŞARI TAKTİĞİ İLE OYALAMAYA ÇALIŞMIŞLAR,ANCAK KENDİSİ DURUMU ÇÖZMÜŞ.BAKALIM BUNDAN SONRA NELER OLACAK.TEKRAR ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN.



    SAYGILAR..............................




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 29 Mayıs 2021; 16:35:29 >




  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Capslock'un sebebi nedir? Özel bir şey değilse paylaşabilir misiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnihatgokcek -- 29 Mayıs 2021; 17:13:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mnihatgokcek M kullanıcısına yanıt

    hocam,sebebleri var.


    1-ne kadar tv yayını hiç olmasada,maliyeti hesaplananın çok üstünde olsada, mütahit firma köşeyi dönsede,süre olarak aşırı uzun sürsede,teknik açıdan önemi azalmış gibi olsada,çünkü protokoller ibb ve ubak arasında 2007 de imzalanmış. altyapı açısından önemli bir projeydi.ayrıca mobil 4g ve 5g nin de bu kuleden faydalanacağı meseleside göz ardı edilmemelidir.



    2-her ne kadar seveni kadar sevmeyeni,tarafsız olanı olsada burada SAYIN CUMHURBAŞKANININ ve diğer kurumlarımızın atif rolü vardır.Saygı göstermek önemli bir konudur.


    3-bu projeden az çok herkes fayda görecek.yap işlet devret modeline türkiyedeki yapısı ile tamamen karşıyım.müşteri garantisi olsun,döviz olarak ödemelerin yapılması,yüksek vergi ve zamlara sebep olması beni çok rahatsız ediyor.ama ülkemizde malesef yatırımlar bu şekilde oluyor.



    SAYGILAR.............................





  • Biri bu kulenin DVB-T2 yayın kapsama alanıyla ilgili bilgi verebilir mi? Hiçbir yerde bulamadım.

  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mnihatgokcek M kullanıcısına yanıt

    saygılar...........................................

  • scansoz kullanıcısına yanıt

    hocam,dvb-t2 yi bırakalım bir köşeye,şu an analog tv yayını bile yok,sadece fm radyo 100 istasyon kapasitesi ile yayın yapılıyor denildi.ancak az önce tv kanallarında konu ile ilgili haberleri izledim.nedense bu kuleden radyo ve tv yayını şu an yapılıyor demekte.neden böyle söylüyorlar anlamadım.dvb-t2 için kanal ihalesi yapılması gerekiyor.uyarı yapıldı inşallah yetkililer mesajı alır.kendinizi yormayın tv yayını hiçbir şekilde yok.aksini ispat eden lütfen konu altında paylaşımda bulunsun.




    kulenin kapsama alanı planlanan marmara bölgesinin tamamı,ancak 50km ye kadar oda içi pasif anten iş yapar,50 km üstü ise mecbur çatı anteni çanak değil,kullanarak yayınları alabilir.ayrıca 50km menzil içinde çok çukursa yine çatı anteni isteyebilir.


    mesela kaynak:





    saygılar..............................




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 29 Mayıs 2021; 20:23:16 >




  • multisongohan M kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler hocam. Şimdi kuleye olan mesafemi ölçtüm de kuş uçuşu 18km çıktı. Evin içinde DVB-T2 tunerli smart tv ile tarama yapiyorum, ne radyo ne tv yayini bulamiyor. Yayın başladığında izleyebilmem lazım o zaman.

  • hocam,ben teşekkür ederim.yayın başladığında tarama yapın.ayrıca cihazınızın hevc(h.265-x265) desteği olması şart yayın codeği bu olmazsa yayın alamazsınız.ancak şunuda söylemek lazım,son 6 aydır ekipman testi yapılıyor.günü saati belli değil,gece geç saatlerde sinyal var,ama bu şekilde kanal çıkmıyor,cihaz frekansı yakalıyor 5 tane boş kanal çıkıyor.yani kanal var yayın yok boş siyah bir ekran var,ama denk getirebilirseniz,çünkü saat ve günler belli değil.en garantisi rtük fm için resmi test vakti yayınlamıştı.şimdi bekleyeceğiz,rtük resmi test yayınları şu günlerde şu saatlerde olacak diye bir duyuru yapmak zorunda.işte bu duyuru olduğunda tarama yapmaya başlayabilirsiniz.




    saygılar..................................




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multisongohan -- 29 Mayıs 2021; 23:26:49 >
  • Sayın Cumhurbaşkanı, rtük'e çok ince bir şekilde dokundurdu. Bakalım rtük başkanı hizipleşmiş rtük üyelerini toparlayıp sayısal yayını başlatabilecek mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım göreceğiz,tv yayını yok ne anolog,ne sayısal,kule açıldı,aaslında bu bir skandal,cumhurbaşkanımız aynen uyarıyı yaptı,iyi niyet kullandı,ben olsam bütün herkesin önünde görevden almalar yaparım.ibret olsun diye,ama sabır,bakalım ne olacak.




    saygılar...................................................

  • quote:

    Orijinalden alıntı: multisongohan

    üstadım göreceğiz,tv yayını yok ne anolog,ne sayısal,kule açıldı,aaslında bu bir skandal,cumhurbaşkanımız aynen uyarıyı yaptı,iyi niyet kullandı,ben olsam bütün herkesin önünde görevden almalar yaparım.ibret olsun diye,ama sabır,bakalım ne olacak.




    saygılar...................................................

    Kardeş rtük üst kurul olduğu için, Sayın Cumhurbaşkanının rtük'e talimat verip iş yaptırma yetkisi yok maalesef...


    İncelemedim ama, rtük üyelerinin görev süresi dolana kadar, görevden alamıyor galiba.


    Bu rtük o kadar uyanık bir kurul ki, sayısal yayın ihalesini bilerek yapmıyor. İkinci sıralama ihalesi de başarısız olursa, yapılacak kanuni düzenleme ile sıralama ihale açma görevi rtük'ün üzerinden alınacak, sanırım. Taa zamanında Sayın Binali Yıldırım ulaştırma bakanı iken, ihale görevinin rtük'ten alınması dillendiriliyordu.


    Rtük denildi mi, aklıma göbeğini kaşıyan adamlar geliyor. Rtük'çülerin arkasında da reklam pastası büyük olan yayıncı kuruluşlar var. O kanalları da biliyoruz zaten. O kanallar istiyor ki, karasaldan kendilerine birden fazla kanalla yayın yapma imkanı verilsin. Böylece reklam pastasındaki paylarını daha da artıracaklar. Rtük'e de böyle bir düzenleme yaptırmadan da, sayısal yayın ihalesi açılmasını istemiyorlar. Hep para, reklam parası için her türlü oyunu oynuyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @serkanguzel_ @multisongohan


    wowturkey den tanıdığımız kamugözü şu anda Çamlıca Verici kulesinden canlı yayın yapıyor bilginize.


  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım,ben ilk cümlenize asla katılmıyorum,görev süresi olayı doğru,neden katılmıyorum,artık ülkemizde başkanlık sistemi var.bunlar parlementer düzenden kalan eski yetkiler.isterse yapabilir.



    saygılar............................

  • quote:

    Orijinalden alıntı: multisongohan

    üstadım,ben ilk cümlenize asla katılmıyorum,görev süresi olayı doğru,neden katılmıyorum,artık ülkemizde başkanlık sistemi var.bunlar parlementer düzenden kalan eski yetkiler.isterse yapabilir.



    saygılar............................

    Ülkemizde üst kurulların tamamı kararlarını kendi içinde alır. Mesela; Yüksek Seçim Kurulu, BDDK, Rekabet Kurulu gibi...


    Üst kurulların yetkileri, kararlarını nasıl aldıkları hakkında, daha detaylı bilgileri şu sayfadan okuyabilirsin ;

    http://acikerisimarsiv.selcuk.edu.tr:8080/xmlui/bitstream/handle/123456789/6758/274296.pdf?sequence=1&isAllowed=y


    Hasılı; bir yürütme erki olarak, Cumhurbaşkanlığı makamının yetkileri üst kurullara müdahale edebilecek düzeyde değil.


    Yürütme kurullara müdahale edebilir mi ? Edebilir. Nasıl müdahale edebilir ? Önce mecliste kanuni düzenlemelere giderek, üst kurulların görev, yetki ve işleyişlerinde değişikliğe gider. Ancak ondan sonra, üst kurullar görevini yerine getirmekte yetersiz kalırsa, yürütme erki olarak müdahale eder.


    Ama şimdi mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütme erkinin üst kurullara müdahale yetkisi yok maalesef.


    Benim bu tür konularda farklı bir görüşüm var. Üst kurulların yürütme yetkileri alınıp, yürütme organına verilirse, sayısal yayın gibi işlerin geciktirilmeden ihalesi yapılabilir. Yani üst kurullar yine olsun. Ancak yürütme yetkilerini yürütme erki aracılığıyla yürütsün isterim.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım,siz kanunları anlatıyorsunuz,katılmasamda evet kağıt üzerinde doğruyu söylüyorsunuz.ama unutmayın bu devletin arka kapısıda vardır.arka kapı kartının en yetkili ismi sayın cumhurbaşkanıdır.yeterki istensin,kendisi insiyatif kullanmış,zaman tanımıştır,o ayrı bir mesele.





    saygılar..............................................

  • quote:

    Orijinalden alıntı: multisongohan

    üstadım,siz kanunları anlatıyorsunuz,katılmasamda evet kağıt üzerinde doğruyu söylüyorsunuz.ama unutmayın bu devletin arka kapısıda vardır.arka kapı kartının en yetkili ismi sayın cumhurbaşkanıdır.yeterki istensin,kendisi insiyatif kullanmış,zaman tanımıştır,o ayrı bir mesele.





    saygılar..............................................

    Valla bu konuda eksi, artı birşey söylemeyeyim. Çünkü medya konusu çok netameli bir konudur. Bu nedenle de yürütme erki, sayısal yayın ihale sürecine müdahil olmak istememektedir. İki önceki mesajımda belirttiğim gibi, rtük ikinci sıralama ihalesini de baltalarsa, hükümet kanuni düzenlemeye gittikten sonra, konuya müdahil olur, diye değerlendirmekteyim. Zaten hükümet aksini yaparsa, reklam paralarını toplayan medya organları kazan kaldırmak için hazır bekliyorlar. Olayın ini - cini para yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 30 Mayıs 2021; 13:54:14 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım bu iş madem para,o zaman 3 sonuç ortaya çıkar.



    1-ya dediğin gibi 2. ihaleyi de yapacak başaramaz ise devlet işe doğrudan kanun gücü ile el koyacak.


    2-bu iş nasıl olsa ülkede gündem çok,bu yoğun gündemin arasında eriyip gidecek unutulacak.herşey çöp olacak.


    3-bu sayısal yayınların tamamı ücretli olacak,çünkü para dediniz,parayı vatandaşa yıkıp peşin ödeme olursa bu iş şimdi bile olur.


    sizin demenize göre rtük herşeyi bu iş olmasın diye uğraşacak,öyle olursa bu iş olsa bile en erken 2023 de başlar.



    çok vahim bir durum..........................





    saygılar..........................................................................

  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.