Şimdi Ara

DVB-C ve DVB-T, Setup Box olmadan Teledünya kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumu dakikalardır okuyorum.

    anladığım şu, dvb-c üzerinden yayın yapıyor teledünya ve bu yayını almak için digitürk kartı gibi bir şeyi eğer televizyonumuzun özelliği varsa o'na sokup izliyoruz.

    Şimdi bu noktayı anlamadım ben, çünkü kart girişime üye olup da kartı sokmadığım halde ben nasıl hd national geographic izliyorum. Normal kablolu yayın kablosu tv'min arkasında duruyor.

    şu mu demek bu, dvb-t şifresiz digital yayın(kablolu tv kablosu ile), dvb-c kanallar şifrelendiğinde kullanıcağımız digital yayın(kart sokmamız lazım tv'ye eğer özellik varsa).

    ikinci sorum da şu, set up box almadan kartı alarak izliyor muyuz ? izlemiyor muyuz ? bazıları izliyoruz demiş, bazıları eskiden izlettirmiyorlardı şimdi izletiyorlar demiş.


    tşk ediyorum cevapler için.. kolay gelsin



  • dvb-t (karasal dijital yayın), dvb-c (kablolu dijital yayın), teledünya hd national izleyebilmenizin sebebi tv nizde dvb-c tuner bulunması ve şuanda şifresiz dijital yayın sunmaları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exdp -- 26 Ocak 2009; 21:23:09 >
  • he o zaman dvb-t normal televizyon üstü antenle cam gibi görüntü almamız gerken yayın. Aslında eskiden konuya hakimdim ben fakat uzun süre ilgilenmedim kafam karıştı. Şimdi oturdu biraz
  • normal antenle analog karasal yayın alırsınız, dvb-t henüz test aşamasında sadece trtnin yayını var sanırım.
  • evet evet tamam, şimdi teknik terimler baabında normale döndüm :)

    ikinci sorum hakkında fikri olan var mı ? sanırım müşteri hizmetlerine derdimizi anlatabilirsek, sadece turksattan modül ve kartı (bunlar sanırım ayrı şeyler doğru mudur ? ) alarak PCMCIA (CI aynı şey)'a sokup izleyebiliyor muyuz?
  • en tartışmalı konu o henüz belli bişey yok ama turksat elindeki stb leri bitirmek için şuan ille alıcaksınız bu kutudan diyo , şuan şifresiz işte şifre girince işe yarıcak ama onunda kalitesi ayrı problem tv nin digital tuner'ı stb den daha iyi, turkeyforuma da bakabilirsin bu konuda.
  • Kutuyu mecbur almak zorundasınız, sonuçta üreticiyle bir iş anlaşması yaptılar, kutusuz satış yapmaları şu an için imkansız görünüyor ileride ne olur bilinmez.
    Kutuyu aldıktan sonra da TechniCAM (Technisat Conax modül ) ile kartınızı kullanarak yayınları kutuya gerek kalmadan direk DVB-C (CI desteği olan) destekli televizyonunuzdan izleyebilirsiniz.
    Belirteyim TechniCAM fiyatı 100 TL civarında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NetX -- 27 Ocak 2009; 2:50:14 >
  • bazıları almadım sadece kartı aldım vs demiş forumlarda oradan kafam karıştı açıkcası.
  • bugunden itibaren sadece 3 adet yayın alabiliyorum teledünyadan setup box olmadan tv nin kendi alıcısıyla
    diğerleri icin kanal ayarlı değil diyor
    şifrelenmiş olsa kanal şifreli demesi gerekmez miydi?
    sizde durum ne?
  • kanallar şifrelendi evet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.