Şimdi Ara

Düşük hız problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kullanmış olduğum 50 megabit limitsiz tarife, ilk ay 47 48 megabit hız alabilirken son bir haftadır en fazla 17 megabit hız alabiliyorum.

    Ethernet sürücüsünü güncelledim düzelmedi, modemi resetledim düzelmedi, dns sıfırladım düzelmedi, kabloyu yeniledim düzelmedi, ne yaptıysam yinede düzelmedi.

    Ben bu düşük hız probleminin internet servis sağlayıcısı vodafone tarafından kaynaklandığını düşünüyorum, ilk günlerde düzgün çalışan şey durup dururken neden böyle bozuluyor anlamak güç.

    Yaşadığım sorunu paylaşmak istedim, umarım birileri dikkate alıp yardımcı olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • hat değerlerini atın bakalım hocam

  • Hat değerlerine bakmamız lazım, sorun sokağındaki kablolarda oluşan bir kopukluk yüzünden olabilir

  • Düşük hız problemi

    Hat değerleri bu şekilde @AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM @miskindvd

  • casper2006 C kullanıcısına yanıt

    18mbps tanımlı gözüküyor hocam. 50mbps çok rahat kaldırır. yalnız değelerde tek sıkıntı,yukarı akım çıkış gücü normal değil. 83496 yazan alabileceğiniz max hız, yani 65mbps civarı hızı kaldırır hat

  • AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

    Geçen haftaya kadar 50 megabit hızım vardı, pingim felanda düşüktü hiçbir sorun yoktu.Birgün dosya indirirken farkettim 17 megabit hızı geçmiyordu, sonra test yaptım gerçekten 17 megabit limitmiş gibi takılıp kalıyordu o sınırda.Ethernet sürücüsünü değiştirdim düzelmedi, kabloyu değiştirdim düzelmedi, modem ayarını sıfırladım düzelmedi, dns ve ip adresini sıfırladım düzelmedi, elimdeki farklı bir modemle denedim yine düzelmedi.Ben bunun vodafone tarafından kısıldığını düşünüyorum, geçen ay 1tb yakın dosya indirdim belki ondan böyle yapıyorlardır.

  • Sizin internet hız profiliniz turktelekom kaynaklı bir sorundan dolayı 18mbite düşmüş. Hızım düşük diye arıza kaydı bırakın onu tekrar yükseltsinler.

  • Hocam vodofone türksat altyapısını kullanıyor ve genelde böyle düşüşlerin sebebi bölgenizde genel bir arıza oluştuğunda ortaya çıkıyor ya da binadaki panodan kaynaklı oluyor, arıza kaydı bırakın direkt kafanız rahat etsin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynı şekilde bende 50mbps internetim vodafone net aynı tarihlerde aynı problem hocam 10mbps falan hızında şu an bizim burada kablonet altyapısı kullanıyor vodafone ben öyle biliyorum sorunu çözebildiniz mi ben teknik ekip istedim ama müşteri hizmetlerinden tamam dediler gelen giden yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.