Şimdi Ara

Düşük GPU Kullanımı ve FPS Düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar belki diğer konularımı da okumuşsunuzdur. Bende Gigabyte Xtreme Gaming GTX 1080 vardı ve oyunlarda düşük GPU kullanımı(%60-%70) ve düşük FPS veriyordu. İşlemcim i7-5930k yani dar boğaz yapma ihtimali yok. En güncel driverı yükledim olmadı bir önceki driveri yükledim gene olmadı. Bilgisayara format attım yine olmadı ve en sonunda servise gönderdim. Şimdi ise elimde Zotac AMP Extreme GTX 1080 var. Bu kartla da aynı sorunları yaşıyorum. İki kartında bozuk olma ihtimali düşük olduğuna göre galiba benim sistemde bir sorun var ama sorun her neyse bir türlü bulamadım. Şu ana kadar 7-8 oyun denedim sadece tomb raider ve shadow of mordor da istenilen FPS değerlerini gördüm. Diğer oyunlarda hem GPU kullanımı düşük hem de FPS değerleri. Bilgisi olan arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum.



  • oncelikle sorun yazilimsal mi donanimsal mi bulmak gerekir.format attiktan sonra bir suru program cekip altta birakmamissinizdir?dediginiz gibi iki kart da bozuk olamayacagina gore sorun ya ramdir ya da anakarttir.psu demiyorum cunku kotu bir psu yoktur o sistemde.ramlerin ayarlarini oynayin gevsetin hizini, anakarti da garantiye gonderin diyorum ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RasiMeraL

    Arkadaşlar belki diğer konularımı da okumuşsunuzdur. Bende Gigabyte Xtreme Gaming GTX 1080 vardı ve oyunlarda düşük GPU kullanımı(%60-%70) ve düşük FPS veriyordu. İşlemcim i7-5930k yani dar boğaz yapma ihtimali yok. En güncel driverı yükledim olmadı bir önceki driveri yükledim gene olmadı. Bilgisayara format attım yine olmadı ve en sonunda servise gönderdim. Şimdi ise elimde Zotac AMP Extreme GTX 1080 var. Bu kartla da aynı sorunları yaşıyorum. İki kartında bozuk olma ihtimali düşük olduğuna göre galiba benim sistemde bir sorun var ama sorun her neyse bir türlü bulamadım. Şu ana kadar 7-8 oyun denedim sadece tomb raider ve shadow of mordor da istenilen FPS değerlerini gördüm. Diğer oyunlarda hem GPU kullanımı düşük hem de FPS değerleri. Bilgisi olan arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum.


    Bir suredir nvidia ust seviye ekran karti kullanan arkadaslar ile bu sorunu konusuyoruz.
    Bende mesela 1080sli mevcut uzun sure oyunlarda dusuk gpu kullanimi vardi fps normaldi.su an yuksek gpu kullanimi var %99 civarinda ama fps dustu.Driver lar ile oynadim banamisin d2medi.
    Division da sorun yasiyoruz.bf1 de sorun yasayan oldu.vss...
    Nvidia birseyler karistiriyo.....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pazartesi günü mümkün olursa başka bir sisteme takacam ekran kartını. bakalım orada sonuçlar nasıl olacak.
  • Acaba ekran kartının ya da anakartın bios unu güncellesem bi şey değişirmiki. Yalnız bu güncellemeyi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bilen varsa bana yardım edebilir mi?
  • Bende 1060la rezalet fpsler alıyorum . Geforce forumdada tepkiler var . Driverler çok kötü ya da nvidia bişeyler yapmaya çalışıyor
  • gtx 770`de driver versiyonu 368.81 de devam ediyorum, buna benzer haberleri okuyunca yeni driver kurasi gelmiyor insanin. fps düsüklügü vesaire bir sorunsal yasamiyorum suan. 1080p de gayet yeterli benim icin.

    yeni driver kursam fpsler düsecek diye korkuyorum.

    evet ekrankartini güncelledigi sirada biosada bir ayar veriyorsa baska bilgisayarada taksan..
  • Ow ultra 1080p 80 120 fps aliyorum csgo 1024x768 80 fps xD sorun ne bi anlasam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doubleimp kullanıcısına yanıt
    cs go hangi ekran kartiyla öyle o? hangi versiyon driver yüklü? 1024x768 de 80 fps hic normal degil.

    ben 1080p hersey full csgo 250fps ortalama görüyorum, bazen 280e cikiyor bazi yerlerde 220ye düsüyor..
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Gtx 970
    1-2 ay once normaldi driver yada win10 update'inden sonra çakıldı.Oyundayken güç tüketimi çok düşük oluyor sanırım bu yüzden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Nvidia denetim masasından DSR yi aktif edince oyunlardaki GPU kullanım değeri ve FPS değerleri normale döndü. Ben önceden de yapmıştım bu işlemi ama o zaman fark edemedim herhalde olduğunu. Şimdi sormam gereken bir kaç soru var.
    1-Ayarlarda DSR - Düzgünlük diye bir bölüm var %33 de duruyor, onda bir oynama yapacak mıyız?
    2-DSR - Düzgünlük özelliği ne işe yarıyor?
    3-DSR yi aktif etmenin, ekran kartına, monitöre ya da herhangi bir donanım birimine bir zararı var mıdır?
  • Ya bu nasıl bir iştir anlamadım gitti. Hiç bir ayara dokunmadım yeniden GPU kullanımı ile FPS değerleri düştü. Neden olmuş olabilir sizce? DSR yi aktif ettiğim de olmuştu. Şimdi olmuyor
  • Nvidia denetim masasından yüksek performans a alın hocam gpu kullanımının artacağını düşünüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsr yi aktif ettikten sonra oyunun ayarlarından çözünürlüğü mesela 6880x2880 yapınca gpu kullanımı %99 a çıkıyor. ama bu sefer de doğal olarak fps değeri düşüyor. Benim monitörün normal olarak maksimum çözünürlüğü 3440x1440. bu çözünürlükte oynayınca da %90 larda geziniyo. Yine 3440x1440 çözünürlüğünde anti aliasingi msaa(high) 8x e getirince yine gpu kullanımı %99 a çıkıyor ama gene bunu yapınca da doğal olarak fps değerleri düşüyor. Benim anlamadığım nokta şu; millet gtx 1080 ile 1080p çözünürlüklerde bile %99 gpu kullanımıyla oynayabiliyor. benim sistemde bu niye olmuyor? İlgili arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RasiMeraL

    Dsr yi aktif ettikten sonra oyunun ayarlarından çözünürlüğü mesela 6880x2880 yapınca gpu kullanımı %99 a çıkıyor. ama bu sefer de doğal olarak fps değeri düşüyor. Benim monitörün normal olarak maksimum çözünürlüğü 3440x1440. bu çözünürlükte oynayınca da %90 larda geziniyo. Yine 3440x1440 çözünürlüğünde anti aliasingi msaa(high) 8x e getirince yine gpu kullanımı %99 a çıkıyor ama gene bunu yapınca da doğal olarak fps değerleri düşüyor. Benim anlamadığım nokta şu; millet gtx 1080 ile 1080p çözünürlüklerde bile %99 gpu kullanımıyla oynayabiliyor. benim sistemde bu niye olmuyor? İlgili arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.

    Hocam nvidia denetim masasında güç yönetimi kısmı var onu yüksek performans a alın bi öyle deneyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • O yüksek performansta zaten dostum. yine sıkıntı aynı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.