Şimdi Ara

DÜRBÜN + TELESKOPTAN ANLAYAN YARDIMCI OLABİLİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PROFESYONEL DÜRBÜN VE TELESKOP ALMAK İSTİYORUM HER İKİSİNDE DE HANGİ MARKA KALİTELİ VE İSTANBULDA NERDE BULABİLİRİM ANLAYAN VARSA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersah00 -- 27 Nisan 2012; 16:32:03 >



  • nikon bulabilirseniz çok fena..
  • Gökyüzü gözlemciliği içinse ilk etapta 10x50 veya 20x80 dürbün alabilirsiniz, gökyüzünü tanımak için idealdir önce dürbün kullanıp sonra teleskopa geçmek mantıklıdır. Fiyat kalite olarak konus markasını öneririm kendim 20x80 kullanıyorum optik kalitesi son derece iyi. Nikon kalite olarak çok iyidir ama fiyatı da baya tuzludur.
  • çok aşırı pahalı bir şey olsun istemiyorum ama akdıktan sonrada keşke daha iyisini alsaydım demek istmiyorum.
    dürbün ile amacım gittiğim bölgelerde etrafı incelemek teleskop ile de ay'ı ve yıldızlar merek ediyorum.
  • Nikon 10x50 veya Konus 20x80 dürbünlerine bakın bence... her ikisi de hem yeryüzü hem de gökyüzü için uygundur...
  • Dürbün için ;
    Pentax 20x60 PCF WP II Binocular veya 10x60 ilk etapta alabilirsin. 300-400 liraya spotçulardan bulabilirsin.

    teleskop için ise ;
    BUSHMAN 80-800 aynalı , 500 tl civarı bulabilirsin. ve fazlasıyla yeterli gelir..

    daha üzeri profesyonellik gerektirir zaten...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avanoss -- 1 Mayıs 2012; 4:41:52 >
  • Merhabalar Sadece gökyüzü gözlemi yapmak istiyorsanız Aynalı model teleskopları tercih edebilirsiniz.Bu modeller ile sadece gökyüzüne bakabilirsiniz çünkü ayna görüntüyü ters gösterir bu karada gözlem yapmanızı zorlaştırır.Hem kara hem gökyüzüne bakmak isterseniz mercekli teleskop almanız gerekir bunlarda hem kara hem gökyüzüne bakabilirsiniz.1.25 çağlı olan teleskoplara profesyonel fotoğraf makineniz var ise T2 Adaptör ile tüp alarak fotoğraf video çekebilirsiniz.Ayrıntılı bilgi içinhttp://www.durbundunyasi.com/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Saygılarımla .... Bushman Dürbün Dünyası 0212 513 00 38




  • Dürbün Dünyası D kullanıcısına yanıt
    BUSHMAN 150 - 1400 modeline baktımda 1000X büyütme 1000 metreyi 1 metre gibi oranlar var, böyle yazarsanız biraz merakı olan adam ciddiye almaz o bilgileri, ideal büyütme inch başına 10x kadardır 150mm de 5,9 inch yapar ideal büyütme oranı da 50-60x dir, 1000X büyütme yaptırabilirseniz o teleskopa sadece buğulu bir cam görürsünüz başka da bir görüntü alamazsınız. Ay filtresi ayın zararlı ışınları olmayacağı için ona karşı koruma yapmaz. Fazla parlaklığı zayıflatarak kontrastlığı artırır ve görüntü kalitesini yükseltir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaVinci -- 1 Aralık 2014; 15:44:51 >
  • http://www.durbundunyasi.com/BN27-150-1400-Bushman-Aynali-Model-Teleskop,PR-28.html

    3X Barlow ile oküleri kullandığınız zaman bunu elde edebilirsiniz ancak açı dediğiniz gibi dar olur. Bu sadece detaylar içindir yaklaştırma arttıkça açı daralır.
  • Teleskop için Orion XT8 tavsiye ederim. 8 inç ayna çapıyla görebileceğin gök cisim sayısı çok fazladır.
    Yalnız teleskopla gözlem yaparken ışık kirliliği çok önemlidir. 8 inçlik aynayla İstanbulun göbeğinde göremeyeceğin gök cisimlerini, ışıksız bir ortamda 5 inç aynayla görebilirsin :)

    Dürbün, bence en güzeli Nikon 10x50 Action EX.
    Daha uygun fiyatlı dürbün için Konus 20x80 alabilirsin, daha çok büyütme yapar ama, görüntü kalitesi asla Nikon gibi olamaz, üstelik tripodsuz kullanamazsın.

    Daha ayrıntılı bilgi içinhttp://gokbilim.com sitesini tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dürbün Dünyası

    Merhabalar Sadece gökyüzü gözlemi yapmak istiyorsanız Aynalı model teleskopları tercih edebilirsiniz.Bu modeller ile sadece gökyüzüne bakabilirsiniz çünkü ayna görüntüyü ters gösterir bu karada gözlem yapmanızı zorlaştırır.Hem kara hem gökyüzüne bakmak isterseniz mercekli teleskop almanız gerekir bunlarda hem kara hem gökyüzüne bakabilirsiniz.1.25 çağlı olan teleskoplara profesyonel fotoğraf makineniz var ise T2 Adaptör ile tüp alarak fotoğraf video çekebilirsiniz.Ayrıntılı bilgi içinhttp://www.durbundunyasi.com/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Saygılarımla .... Bushman Dürbün Dünyası 0212 513 00 38

    Hocam fotoğraf çekmek için T2 adaptör ve tüp yeterli değil. Ekvatoriyal kundak olmadıktan sonra ay fotoğrafı dışında fotoğraf çekilmez. Ekvatoriyal kundaklar da 4-5 bin TL. Diğerleri için ancak web kamera ile kayıt yapıp, videoları özel teknikle işleyerek fotoğraf elde edilebilir.




  • Merhabalar
    Nikon ve Konusun dışında bir marka var.Çeşitlilik ve kalite açısından Bushman geniş yelpazesiyle hem dürbün hem de teleskoplarıyla bu iki markanın önüne geçti diye düşünüyorum.Çünkü Nikon'da alabileceğiniz en kötü dürbün 300 TL gibi fiyattan başlamakta ve sadece markaya para vermektesiniz.Bushman markasının PF serisi Nikonun Action ve diğer serilerinden daha üstün kalitede...Konusta fena değil ancak ürün satan yer bulamıyorsunuz koskoca Sirkeci'de. Konus 20x80 almak yerine bir teleskop alabilirsiniz.Eğer illa dürbün almak istiyorsanız Bushman 50x100 size çok daha iyi netice verecektir.Ürünleri test etmek isterseniz distribütör firması Dürbün Dünyası yerleri Sirkeci'de.. web sitesinden ulaşıma ve diğer ürünlere göz atabilirsiniz.www.durbundunyasi.com




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.