Şimdi Ara

Dupilumab (dupixent) aşıyı kullananlar? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
72
Cevap
1
Favori
15.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende yaklaşık 3 yıldır ugrasiyor7m.degisik tedaviler oldum.zamam zaman çok iyi oldum ama kalıcı olmadı.. bugün iki doz ile başlangıç yaptık.iki haftada bir olmak üzere ilaca devam edeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet2020

    Bende yaklaşık 3 yıldır ugrasiyor7m.degisik tedaviler oldum.zamam zaman çok iyi oldum ama kalıcı olmadı.. bugün iki doz ile başlangıç yaptık.iki haftada bir olmak üzere ilaca devam edeceğim.
    Aynen ilk çift doz sonra 2 haftada bir tek doz, iyi gelir inşallah hocam :)
  • Öncelikle merhaba bende dupilumab kullanıyorum. 4. dozu vuruldum . Yüzümde ve boyun bölgemde atopik dermatit var. Kızarıklıklarım hiç geçmedi cildim hergün soyulmaya devam ediyor döküntüler şeklinde. Göz kapaklarımda şişlikler oluyor. Bu süreçte siz aşı dışında herhangi bir kortizonlu krem ya da nemlendirici vs uyguladınız mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cansuatessss

    Öncelikle merhaba bende dupilumab kullanıyorum. 4. dozu vuruldum . Yüzümde ve boyun bölgemde atopik dermatit var. Kızarıklıklarım hiç geçmedi cildim hergün soyulmaya devam ediyor döküntüler şeklinde. Göz kapaklarımda şişlikler oluyor. Bu süreçte siz aşı dışında herhangi bir kortizonlu krem ya da nemlendirici vs uyguladınız mı ?
    Ben bir aydır aşı olamıyorum ): ilaç temini için beklemedeyim oda mayısı bulacak gibi, nemlendirici sürekli kullanmalısınız, yoksa kaşıntı ve dökülmeler olur kuruluktan dolayı, nemlendirici mutlaka kullanın yani ihmal etmeyin onun dışında kortizonlu merheme vs gerek yok zaten aşı oluyorsunuz.
  • Teşekkür ederim
  • Bende 3 kutu bitti .benimde gözlerimde kizariklik var.göz çevresi kızarık yanaklarda kızarıklık var. Ilacın yan etkisi mi acaba....kaşıntıda azda olsa azalma var...
  • Aybikesu A kullanıcısına yanıt
    Selam , bu arada herkese çok geçmiş olsun. Ben 4 yildir uğraşıyorum 26 yaşında tek bir cilt sorunu yaşamamışken başladı. Bu nedenle bana neden anti bakteriyel ilaç yazmadiklarini kafama takmisken sizin yorumunuzu gördüm. Şu an hastaneler berbat durumda olduğu icin gidip doktorlarla biseyler deneyemiyorum
    ama bu anti bakteriyel ilacınizi adi nedir ? etki etti mi :( dupixent öncesi biseyler denemek
    istiyorum çünkü , umarim daha iyisinizdir , sevgiler
  • Aybikesu A kullanıcısına yanıt
    Bu arada bu yazınızdan sonra aşırı merak edip bu makaleyi buldum fakat 1950 den beri çalışılan bu deri altı implantinin hayvan etindeki büyüme icin kullanildigi yazıyor, bu kaynağı lütfen paylaşabilir misiniz 🙏

    Dupilumab (dupixent) aşıyı kullananlar?
  • Arkadaşlar ben 6. dozumu 11 mayıs pazartesi vuruldum yani 2 haftada bir vurulduğunu göz önüne alırsak 3 ayı doldurdum.. Benim yüz bölgemde, kollarımda ve boyun bölgemde vardı. Şiddetli olarak da yüzüm ve boynum ön plandaydı. Bu aşıyı kullandığımdan beri 2 aylık sürede özellikle yüzüm çok şiddetli kızardı, döküntüler oldu, göz kapaklarımda fazlasıyla şişme ve kızarıklık ayrıca yine döküntüler mevcuttu. Şuan ama göz kapaklarım daha iyi durumda şişme çok nadir oluyor. Göz kapaklarımdaki soyulmalar azaldı ancak kuruluk devam ediyor. İlacın yan etkisi zaten göz kapaklarında şişlik vs yapmış olması.. bende ilk başlarda çok endişelendim ancak şuan daha iyiler.. Artık kabuklanmalar olmuyor sadece kuruluk ve kızarıklık var. Kızarıklıklarım azaldı ama hala var ve çok belirgin şekilde. Bende bu kızarıklıklardan çok rahatsızım sizin öneriniz varmıdır bu süreçte sadece nemlendirici ve zaditen hap kullanıyorum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cansuatessss

    Arkadaşlar ben 6. dozumu 11 mayıs pazartesi vuruldum yani 2 haftada bir vurulduğunu göz önüne alırsak 3 ayı doldurdum.. Benim yüz bölgemde, kollarımda ve boyun bölgemde vardı. Şiddetli olarak da yüzüm ve boynum ön plandaydı. Bu aşıyı kullandığımdan beri 2 aylık sürede özellikle yüzüm çok şiddetli kızardı, döküntüler oldu, göz kapaklarımda fazlasıyla şişme ve kızarıklık ayrıca yine döküntüler mevcuttu. Şuan ama göz kapaklarım daha iyi durumda şişme çok nadir oluyor. Göz kapaklarımdaki soyulmalar azaldı ancak kuruluk devam ediyor. İlacın yan etkisi zaten göz kapaklarında şişlik vs yapmış olması.. bende ilk başlarda çok endişelendim ancak şuan daha iyiler.. Artık kabuklanmalar olmuyor sadece kuruluk ve kızarıklık var. Kızarıklıklarım azaldı ama hala var ve çok belirgin şekilde. Bende bu kızarıklıklardan çok rahatsızım sizin öneriniz varmıdır bu süreçte sadece nemlendirici ve zaditen hap kullanıyorum..
    Sizin atopikmi yoksa farklı bir egzama türümü? Ben ikinci küre başladım, benim bütün vücudumda var maalesef ): daha öncede belirttiğim gibi sadece nemlendirici kullanıyorum çok fwzla rahatsız ederse, ectopix, locoderm bu ikisinden birini sürüyorum. Birde sabah akşam atarax kullanıyorum ): bunların dışında birşey yapmıyorum, eskiye çok çok iyileşti vücudum ama benimde yüzümde boynumda geömedi hala, sabırla bekliyorum, sıkmayın canınızı inşallah geçer :)




  • Arkadaşlar egzama konusunda Alanya da bulunan Dr recep çelik bir numaralı doktordur.ben çok çok kötü halde gittim.iki haftada ilaçsız kremsiz kimyasalsız beni eski halime geri getirdi.ancak sıkı diyet yapmamızı istiyor. Yanı hamurlu ve şekerli gıdaları hayatımızdan çıkaracağız.ben bunu tam olarak basaramadigimdan sürekli başa dönüyorum. Süreklice Alanya ya gidemedigimden bu ilaca başladım.imkani olan Dr recep çelik ile iletişime geçsin.youtuba ve facebook ta sayfaları mevcut ..
  • Selam,ben yaklaşık 15-16 senedir atopik dermatitle yaşamaya çalışıyorum, kullanmadığım ilaç krem kalmadı ve ilk defa bugün böyle bi ilaç olduğunu gördüm, doktorum öncesinde sigmasporin kullanmam gerektiğini söyledi sonrasında sanıyorum ilk dozu olucam gene başkaları görsün diye de sonuçları buraya aktarırım. Koç hastanesinde devam edicem tedaviye onları da yazarım inş, yazanlara da teşekkürler :))
  • smiffsmiff kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam inşallah yararı olur :) tam olarak geçmesede rahatlarsın inşallah
  • Merhaba beyler

    Bu tedaviyi hangi hastanede alıyorsunuz, devlet karşılıyor mu. Ben nazal polip rahatsızlığım için kullanmak istiyorum. Sorularıma yardımcı olabilecek veya doktor ismi verebilecek var mı acaba?

    Çok teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yenibirisim

    Merhaba beyler

    Bu tedaviyi hangi hastanede alıyorsunuz, devlet karşılıyor mu. Ben nazal polip rahatsızlığım için kullanmak istiyorum. Sorularıma yardımcı olabilecek veya doktor ismi verebilecek var mı acaba?

    Çok teşekkürler
    Dediğiniz hastalıkta kullanılıyormu onu bilmiyorum. Bu alıyı kullanmadan önce bir takım ilaçları kullanıp fayda görmediğimizi dilekçe ile beyan etmek gerekiyor. Devlet karşılıyor evet. Ben bu aşıyı kullanmak istiyorum deyip doktorunuz yazamıyor maalesef, belli kriterleri var.
  • Hocam öncelikle hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim. Daha önceden kortizon tedavisi gördüm 4-5 kere belki daha fazla, iğne-oral vs. Doktorum bu tedaviyi uygulayan bir hekimle veya klinikle görüşmemi söyledi. Siz hangi hastanede alıyorsunuz devlet mi özel klinik mi acaba?

    Dupilumab (dupixent) aşıyı kullananlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yenibirisim

    Hocam öncelikle hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim. Daha önceden kortizon tedavisi gördüm 4-5 kere belki daha fazla, iğne-oral vs. Doktorum bu tedaviyi uygulayan bir hekimle veya klinikle görüşmemi söyledi. Siz hangi hastanede alıyorsunuz devlet mi özel klinik mi acaba?

    Dupilumab (dupixent) aşıyı kullananlar?
    Ankara Gazi hastanesinde oldum ben aşıları. Ama dediğim gibi önce bazı ilaçları kullanıp fayda sağlayamadığınızı ispat etmek gerekiyor.




  • Doktorunuzun adını verebilir misiniz acaba kendisine mail yolu ile ulaşmayı denemek istiyorum

  • Aşıları kullanan arkadaşların so durumları ne oldu ?
  • 3 yıldır kullanıyorum ilacın faydası var ama kullandığın sürece çünkü ilaç bir monoklonal antikor ve İnterlökin 4 ve 13'ü bloke ederek çalışıyor yani ilacı kullandığın sürece bunları bloke ederek bağışıklık sisteminin aşırı/yanlış etki vermesinin önüne geçiyor.


    Ben yıllardır kortizon içeren ilaç kullanmıyorum bu yüzden bana çok faydası oldu yani tek seçeneğim bu ilaç şu an. Bundan önce siklosporin içeren ilaçlar, elidel, protopic, sayısız kortizon türevi ilaç, xolair vs. kullandım. Dupixent'in bunların hiçbirinde görmediğim iyileştirici bir etkisi oldu. Dupixent'in yan etkisine gelirsem başta gözlerimde baya kızarıklık yaptı vurma sıklığını azalttığımda bu sorun geçti. Güncel olarak sadece Dupixent ve nemlendirici balsamlardan/kremler kullanıyorum. İyileştirme konusunda bir kortizon gibi mucize değil ama işe yarıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwaser -- 7 Nisan 2024; 0:25:42 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.