Şimdi Ara

Dünyanın En Pili (Video Serisi - 18650) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
23
Favori
8.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, çok teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Üzülerek güldüm :)


    Maalesef pil fiyatları çok çok kötü. Pillerimize iyi bakmak lazım. 2. El pilleri değerlendirmek lazım belki de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel paylaşım ama artık Sony pil üretmiyor , fabrikalarının tümünü Murata ya sattı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan0101 K kullanıcısına yanıt

    Aynı piller artık Sony Murata olarak üretiliyor.

    Ama onları da Türkiye'de bulmak zor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piladam kullanıcısına yanıt

    AC ile çalışan bir amfiyi lityum şarjlıya çevirmiştim geçen sene. Çok güzel çalışıyordu aslında ama piller işi bozdu bende de. Astarı yüzünü geçeceği için de iptal ettim projeyi.  


    AC amfide simetrik devre kullanmışlar. Çift 12 volt giriyor trafodan 1 tane de toprak. +12 -12 oluyor haliyle. Bunu öncelikle 6S bms ile çözdüm. Baştaki çıkışlardan +12 aldım ortadan bir tane parelel çekip -12 yi de öyle aldım. Devre güzel çalıştı, şarj da oldu falan. Dijital gösterge eklemiştim. Ama zamanla deşarj süresi azaldı. En sonunda şarj olmamaya başladı.


    6S bms olmamıştı haliyle aradan bms harici güç çektiğim için, ortadaki pillerden biri diğer pillerden daha çabuk bitip şarj korumasına giriyordu bms, diğer piller de dolu olduğu için şarjı kesiyordu o pil hiç şarj olamadan kaldığı için de 5 pil dolu 1 tanesi boş olunca devre çalışmıyordu.


    İptal ettim. 2 tane 3S BMS aldım. Kurdum sistemi güzel çalıştı. Şimdi olur işte dedim, sonuçta 2 tane 12voltuk akü takmış gibiydim. Ama yine eskisi gibi bir zaman sonra şarj tutmamaya başladı ve hatta yine devren bir tane pil iyice 1 volt'a kadar düşmüştü.


    Tabi ben hep çıkma pilleri karışık olarak kullanmıştım. Ve BMS balans şarj mantığını, devre pilleri tek tek kontrol edip, dolanı bypass ederek dolmayanı dolduruyor sanıyordum. Meğersem yukarıda anlattığım gibi 3 pilden hangisi maximum voltaja ulaşınca akımı kesiyormuş bms. Paragrafın başındaki cümle ise projenin neden olmadığının kanıtı. Karışık marka pil kullanmıştım, laptoptan sökme, powerbank'den sökme vs.. Hepsinin iç direnci farklı olduğu gibi verdiği anlık amperi de farklı. Piller farklı olunca deşarj süresi de farklı oluyor şarj süresi de.


    Hatta bunu sonradan öğrendiğim için bütün pilleri parelel bağlayıp, hepsi aynı voltaja ulaşana kadar şarj ettim ve sonra BMS'ye takmıştım. Eşit boşalsınlar diye. Ama marka farkından dolayı maalesef yine şarj deşarj dengesizliği oldu yine.  




    Oradan hevesimi alınca 3S 12volt 25amperlik BMS ile eski şarjlı süpürgeyi tamir edeyim dedim. Ama süpürge motoru çalıştırınca bms enerjiyi kesiyordu. Araya kondansatör falan koydum ettim çözülmedi ondan da hevesimi aldım. daha yüksek amper BMS mi almalıydım yoksa pilleri mi değiştirmeliydim bilemedim. Çünkü pillerden 2 si anlık 15 amper verebiliyorsun bir tanesi 7 amperlik verecek kadar yıpranmışsa bms yine koruma için enerjiyi kesiyormuş sanırım.  


    Ama 3 lityum pili normal pil gibi seri yaparsam süpürge motoru mis gibi çalışıyordu. Boş bağlantıyı da gözüm yemedi, hızlı deşarj olur da elimizde patlar diye, kablolar baya ısınmıştı çünkü :D



    Benim maceralarım böyle. Baya uğraşmıştım, kablolu kulaklığı kablosuza falan da çevirdim hurda kulaklıklardan modül bulup falan. Dremelle kesim biçtim kasa hazırladım :D Ama fiyatlar artınca mecburen ara vermek zorunda kaldık. Yani hobi dediğin şey merak işi. Bozacaksın, devre yakacaksın ki öğrenesin. Sürekli deneyeceksin öyle mi olurdu böyle mi olurdu diye. Para mı dayanır buna  





  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Aktardığınız tecrübeler için teşekkür ederim.


    Videolarda uyarı olarak belirttiğim şeyleri siz bizzat tecrübe etmişsiniz.


    Kullanılan pillerin kesinlikle eş özellikli ve eş yaşlı olması gerekiyor. Farklı modeller bir arada kullanılmamalı.

    Ama mecbursanız kapasite testi yaparak birbirine en yakın kapasiteli pilleri seçmelisiniz, sonrasında ise iç direnç ölçümü yapmalısınız.


    Pilleri paralel yaparak dengelemek müthiş fikir :)


    Dediğiniz 6s sistemi farklı uçlar alarak kullanmak normalde ideal değil. Ama yine mecbursanız sisteme bir pil dengeleyici bağlamanız lazım. Ya da her şarjda tekrar tekrar dengelemeniz lazım.



    Herkes bms'in her koşulda dengeleme yaptığını düşünüyor ama maalesef öyle bir şey yok. (gelişmiş bms'lerde bu tür özellikler var ama bizim kullandığımız birkaç dolarlık bms'lerde öyle bir özellik yok)



    Sonuç olarak maalesef Türkiye'de her türlü hobi çok pahalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu için teşekkürler hocam.


    Xbox ın kontrolcüsünde kullanmak için şarj edilebilir pil araştırıyordum, hangi pili önerirsiniz acaba?

  • Merhaba. Bms devreli powerbank yapmak istiyorum fakat nasıl bir bms devre satın almalıyım? bu konuda bir yol gösterirseniz sevinirim.


  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

    Ben teşekkür ederim.



    Ürünleri karıştırmamak için soruyorum, eski pil nedir? Eğer AA boyutlu Ni-Mh ise GP 2700 mAh pil öneririm kesinlikle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • McCarty kullanıcısına yanıt

    Merhaba, 5 volta yükseltmeyi nasıl yapacaksınız? Powerbank devresi kullanacaksanız ayrıca bir bms'e ihtiyacınız olmayacak. Ancak farklı bir sistem planlıyorsanız bilgi verebilirseniz bir bakayım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Ders videolarının 3-5 bin, komik olmak için soytarıya bürünenlerin videolarının milyonlarca izlendiği dönemde değil volt amper, dört işlemi bile bilmeyenler var.


    Eşim matematik öğretmeni. Online derste 7. sınıf öğrencisine "Hangi sayıdan 2 çıkarırsan 0 kalır?" diyor ve sınıfta 1 kişi bile ses çıkarmıyor. Bu olay köyde veya küçük bir yerde değil, İstanbul'un göbeğinde yaşanıyor. 4. sınıfa giden çocuk okulda tenefüs arasında tiktok yayını yapıyor yani ne diyelim ki?


    Ölmüşüz, ağlayanımız yok.

  • Faydalı bilgiler. Kendi akümüzü yaparken çok yardımı dokunacaktır. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Urun uzerinde 2 adet LR6 1.5v alkalin AA pil ile geliyor. Uretici de kolu LR6 pillerle kullanin diye tavsiye ediyor fakat arastirdigim kadariyla sarj edilebilit LR6 pil yok. Bir cok kisi Ni-Mh pillerle kullanmis fakat bazilari bu pillerle titresim motorlarinin yeterli calismadigini soyluyor. Pillerin boyle fark fark yaratir mi cidden?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jimmy Vulmer kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Bms ve pillerle ilgili genel videolarım da var, onlara da bakabilirsiniz.

  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

    LR dediğimiz alkaline pillerin kodudur ve alkaline piller şarj edilemez.

    sondaki 6 ise pilin AA boyutlu olduğunu gösterir.


    Yani benim GP 2700 mAh dediğim pille sizin LR6 aynı boyutlu.

    Arada şöyle bir fark var; alkaline piller 1.5-1.6 volt iken Ni-Mh piller 1.2 volt seviyesindedir, bu voltaj farklılığı bazı uygulamalarda önemsizken sizin uygulamanızda önemli olabilir.

  • piladam kullanıcısına yanıt

    Evet öyle oldu Eski Sony distribütörüydük şuanda Murata ile devam ediyoruz , 18650 isteği Tr den çok oluyor diye 1 sene Japonlarla münakaşa ettim getirtmek için ama maalesef bu pil nezdinde distribütörlere satış yapmıyorlar , satışlarının tamamı montaj için oluyor büyük firmalara , getirenlerde montaj fazlasını farklı firmalardan tedarik ediyorlar özellikle İngiltere

  • kaan0101 K kullanıcısına yanıt

    evet maalesef 1 milyon adet 3 milyon adet gibi çok büyük miktarlar konuşuluyor alım için.

    Bir süre daha böyle devam edeceğini düşünüyorum.

  • Konuyu açan arkadaş neden pillere kafayı takmış çözemedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.