Şimdi Ara

Dünyanın en iyi oto otomobil lastik markası hangisi? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
220
Cevap
6
Favori
322.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslinda oto lastik markalari degil de modelleri onemli.

    Mesela bende yazlik ve kislik olmak uzere iki set firestone lastik var. Kislik lastik cok guzel. Neredeyse buzlu ve egimli yolda bile yolda kayma yapmiyor. Gereken tum gorevlerini yapiyor. Ayni lastigi dusunmeden tekrar kullanirim.

    Oysa yazlik lastik ise eh iste seviyesinde. Genelde gurultulu calisiyor, yol tutus fena degil. Tekrar alir miyim? Hayir, farkli modellere yonelirim bu sefer.

    Kisaca bir model markayi vezir yapacagi gibi rezil de yapabilir. O nedenle marka yerine model olarak dusunun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size şöyle bir paylaşım yaparak katkı sağlamaya çalışayım. Arkadaşım Goodyear firmasında mühendis olarak çalışıyordu, görevi rakip firmaların çıkan bütün modellerini test etmekti. Bunun için cocuğu Çin'deki fabrikaya gönderdiler, 5 sene boyunca Çin'deki fabrikada tek işi test idi. Michelin'in üzerine lastik çıkmıyordu testlerde. Konu çok ilgimi çektiği için üzerine basa basa konuştuk. "Goodyear' nasıl yapamaz, problem neydi" diye sorduğunda "yapıyoruz, daha kısa mesafede duruyor, aşınma hususunda daha uzun ömürlü oluyor ama maliyet artıyor, onların gerisine düşüyoruz" demişti.

    Bu konuşma 2011 yılında gerçekleşti. Bu süre zarfında dunlop, bridgestone bilmem ne marka arayı kapattı mı bilemem, ben şahsen zannetmiyorum. Gidip gönül rahatlığıyla Michelin alabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahir33

    Burada şöyle bir anket yapılmış;
    http://www.arabalar.com.tr/en-iyi-lastik-markasi

    Usta kim kulagina hangisini dolduruyorsa onu isaretlemis, adama Dunlop yada Nokian desem one ki yeniliyor mu falan diyecek
  • 1-) Fabrika çıkışı bridgestone kullanıyordum, yol tutuşu mükemmeldi.
    2-) Geçen sene yaz cordinant isimli bir lastik markası aldım yağmurlarda virajı 10-20yle dönmek zorunda kalıyorum sürekli kayıyor yol tutuşu hiç yok.kuru zemin iyi ama ıslak zeminde kaza yapmanız kaçınılmaz.
    3-) Arkadaşım nokian isimli bir lastik almış normal de iyi duruyor ama virajlara sert girerseniz yo tutuşunda çok zorlanıyor. Aynı viraja brdistonla girdiğimde hiç zorlamıyrdu.
    4-)Forumu okudum galiba ıslak zemnde en iyisi continental, dunlop, brdistone.
  • Continental nasıldır arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gssn

    Continental nasıldır arkadaşlar

    güzel lastik ama trnin bozuk yollarına malesef uygun değil
  • Continental, good year ve pirelli üçlüsü bence en iyileri. Bunları michelin izler. Sonra bridgestone gelir herhalde.



    Su an bridgestone potenza s001 kullanıyorum. Rezaletler, eğer aracıma uygun ölçülerde lastik bulabilirsem acilen değiştirmeyi düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kış Lastiğinde Nokianı Çok merak ediyorum. Michelin kış lastiğinde hem çok iyi hem çok berbat. Şu an arabamda Michelin Pilot Alphin kış lastiği var. Hiç memnun kalmadım. Beşiktaşta karlı yolda hafif yokuşu çıkamadı. Arabayı parkederken direksyonu sağa kırdım araba sola gitti. Daha evvelden arkadaşımın arabası ile yaptığımız testte buz tutmuş bir yolda frene yüklendik. Araba zınk diye durdu. Aynı yolda ben bu lastiklerle denedim ki arkadaşın verdiği fren kuvettinden daha az bir kuvvette bile araba yolda kayak yapmaya başladı.

    Fakat aynı markanın Alphin 5 lastiği efsane bir kış lastiği. Eski arabamda bu lastik vardı (maalesef yeni arabamın jant değerlerine uygun alphin 5 yoktu). Eski arabama kış lastiğini taktığım gün bizim sarp yokuşu bir tırmandım. Sanki hiç kar yok Arabada en ufa bir kayma emaresi yok. Yola yapışıyor adeta. Fren testi yapıyordum arada bir kaydırmaya çalışıyordum. Araba ufacık bir tırrt yapıp yolu hemen kavrıyordu. Hiç park sorunu yaşamadım. Park edeceğim yer kardan dağ olmuş Arabayla dağı yarıp park ediyordum. Banamısın demiyor.

    İkisi de michelin marka lastik. Birisi berbat öbürü mükemmel. Neden böyle anlamak mümkün değil.




  • Arkadaşlar hankook ventus prime 3 205 55 16 91H 2016 bild summer testinde birinci seçilmiş.Sizce nasıldır bu lastik.sessiz konforlu lastik tavsiyeleriniz nelerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaş google translate'den anlamaya çalışıp konu açmış ve dunlop en iyisi demiş.

    michelin gibi f1 lastiği olmuş gerçek bir dünya markası varken...

    bu işin uzmanı değilim tabii ki ama bildiğim kadarıyla en büyük markalar michelin, bridgestone ve good year. dunlop ve bu üç markayı kullandım. en iyisi michelin'di ve en kötüsü de dunlop'tu.




  • ContiPremiumContact 6'nın devrim niteliğindeki yenilikleri incelenmelidir. Dayanıklılık, ıslak ve kuru zemin performansı vb.

    En iyi lastik markası sorulduğu için, sektörden biri olmamakla beraber ara ara yaptığım incelemeler üzerine, günümüz için diyebilirim ki; Continental.

    Neden? Kış lastiğinde de, yaz lastiğinde de ilk 5'te modelleri bulunuyor. Herşey bir yana teknoloji geliştiriyor veya gelişmişini uygulayıp üretebiliyor. Örnek ContiPremiumContact6.

    Ancak; en iyi lastik markası demek tüm modelleri, tüm ebatları tüm sınıflarıyla hepsinden daha iyi diye bir şey söz konusu değil.

    Yani şöyle ki; bir X lastik üreticisinin Y modelini 205\55 R16 91V özelliklerinde ürettiği lastik sınıfında dünyanın en güvenli lastiği olabilir. Burada V hız endeksiyle kullanıcının aracı performanslı kullanacağı varsayılmaktadır.

    Bununla birlikte X markasının Y modelinin 225\60 R17 94XL özelliklerinde üreteceği lastik en iyiler sıralamasında 3.'lüğe gerilemiş olabilir.

    Diğer taraftan Michelin'in CrossClimate ürünü de son dönemlerdeki önemli gelişmelerden biridir. Türkiye şartlarında 3 mevsim güvenle kullanılabilir. Kış aylarında da dikkatli olunursa şahıs aracı olarak bütün bir yılı sıcak ve soğukta lastik değiştirmeden tamamlayabiliriz diye düşünüyorum.

    Tabi ticari araçlar (seyahat zorunluluğu olabilen şirket araçları), güvenlik nedeniyle ayrı ayrı yaz ve kış lastiği kullanmaları yerinde olacaktır.




  • eskiden michelindi de şimdi continental içinden geçer reyiz

    1871 yılından beri bu işi yapan uzman üretici continentaldan şaşmam aga.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_bozkurt066 -- 4 Mayıs 2017; 15:15:1 >
  • 1-pirelli

    2-bridgestone

    3-goodyear

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende michelin var on lastiklerin disleri yirtik yirtik oldu sallaniyorlar degistirecem michelin iyi hos super ama cabuk asiniyor asfalt lastigi turkiye yollarnda uzer adami

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar en iyi lastik fren performansina göre hankook korenin en iyisi formula1 kullanilir
  • Yazlık lastikte mıchelin kışlıkta contınentalden gerisi hikaye
  • Dunlop demissinizde sanirim sport maxx serisini kullanmadiniz. Islakta sabun gibi kayiyo arac. Vw de orjinal olarak gelen polo bluegt kullanicilarinin hepsi bundan sikayetci. Ben dahil lanet ettigim lastik. Bundan sp sport versiyonunu yine passatin uzerinde gelmisti oda cok kizakliyodu.

    Continental sport ve premium 5 ve 6 serileri efsane
    Michelin pilot sport 3 kullandim viraj performansi yagmur camur kuru islak muazzam ancak bununda kuruda fren performansini begenmiyodum suan ps4 cikti o tam 4 4 luktur.

    Petlas velox sport serisi yine fiyatina gore alinir bisey beklememek lazim.

    Lassa potenza s001 serisi cok iyi yol tutuyo isinmadan performans veremiyo cok yaktiriyo . Isininca kopek gibi tutunmasina ragmen yuksek hizda sesli.

    Kumho ecoving fiyatina gore islak kuru performansi cok tatmin edici.

    Michelin alpine 4 kis lastigi ve Good Yearin serisi aklima gelmedi 8. Versiyonlu kis lastigi cok cok iyi. Lassanin ve semperit markasina gore arada ciddi fark var kopmuyo araba.

    Suan denemek istedigim ve insallah bi sonraki aracimda almak istedigim good year efficientgrip lastikleri islak performansi sessizligi cok ovgu almakta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rallyman -- 2 Mart 2018; 3:11:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • paran varasa Advan Yokohama fiyat performans istiyorsan Nokian gerisi sadece boş marka bana göre
  • Michelindir sonra continental gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana göre (teknik verileri düşünmez isek) en iyi lastik kullanıcısını memnun eden, her anlamda beklentileri karşılayan lastiktir. Babam yakın zamanda mondeosuna internetten okuduğum yorumlar ve bakım yaptırdığı ustasının tavsiyesi ile hankook taktırdı gayet memnun hatta önceki markalara verdiği paralara bakarak 1 lastik bedavaya geldi resmen dedi. kısacası ölçüt kullanıcı memnuninyeti ve f/p kıstası.

    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EsEsLee_ -- 2 Mart 2018; 15:32:2 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.