Şimdi Ara

Dünyanın en büyük güneş ve enerji depolama tesisi faaliyete geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en büyük güneş ve enerji depolama tesisi faaliyete geçti
    Dünyanın en güneşli yerlerinden biri olan Mojave Çölü'nün Kaliforniya'daki kısmında, dünyanın en büyük güneş enerjisi ve batarya enerji depolama projesi olan Edwards & Sanborn Güneş ve Enerji Depolama tesisi faaliyete geçti. 4.600 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilen tesis, 875 megawatt güneş enerjisi üretebilirken yaklaşık 3,3 gigawatt-saat enerjiyi de depolayabiliyor.



    Neredeyse 2 milyon güneş paneli ve 120 bin batarya



    875 megawatt güneş enerjisi için tesiste Projede First Solar'ın 1,9 milyon güneş paneli kullanılırken 3,3 GWh’lık depolama için ise 120.720 batarya kullanılıyor. Bataryalar LG Chem, Samsung ve BYD tarafından temin edilmiş durumda. Bu kapasite sayesinde yaklaşık 238.000 eve yetecek kadar temiz elektrik sağlanacak ve karbon emisyonları yılda 320.000 ton azaltılacak.



    Ayrıca Bkz.Abdullah Gül Üniversitesi'ndeki araştırmacı, çok daha verimli organik küresel güneş pili geliştirdi



    Hem güneş enerjisi hem de bataryalı enerji depolama kapasitesi baz alındığında Edwards & Sanborn Güneş ve Enerji Depolama tesisi kendi türünde dünyanın en büyüğü. Öte yandan dünyanın en büyük güneş enerjisi tesisinin ise 2,8 gigawatt kurulu güneş enerjisi kapasitesiyle Çin'deki Golmud Güneş Parkı olduğunu ve onu 2,7 gigawatt kapasitesiyle Hindistan'daki Bhadla Güneş Parkının izlediğini de belirtelim.



    Enerjiyi depolamanın önemi artıyor



    Dünyanın en büyük güneş ve enerji depolama tesisi faaliyete geçti
    Fosil yakıtlar dünyanın iklimini değiştirirken yenilenebilir enerjiler temiz ve sınırsız enerjiyi vadediyor. Güneş enerjisi bu alanda en öne çıkan yenilenebilir türü olsa da gece veya zorlu hava şartlarında enerji üretimi mümkün olmuyor. Bu da enerji depolamanın gerekliliğini ortaya koyuyor. Bataryalı enerji depolama çiftlikleriyle yoğun saatlerde ve üretim kesintisinin olduğu zamanlarda şebekeye stabil enerji sağlanıyor.



    Ancak bu da bizi farklı bir konuya götürüyor. Bilindiği üzere bataryalar lityum ve kobalt gibi nadir ve değerli metalleri kullanıyor. Bu madenlerin çıkartılması hem çevreye hem de maden bölgesine ciddi zararlar verebiliyor.




    Kaynak:https://interestingengineering.com/energy/us-now-has-worlds-largest-solar-and-battery-energy-storage-project







  • Bu lityum temelli depolama teknolojisi resmen delilik ama pompajlı hidrolik depolama şansı yok ise oturmuş bir başka teknoloji yok.
  • Enerji hidrojene çevrilip depolanmalıydı. Büyük enerjiler için en mantıklı görünen çözüm. Daha önce haberi yapılmıştı.
  • Bizim derdimize bak, elin ABD'sinin derdine bak...
  • Aslında kablosuz elektrik gerçek olsa, elektriği depolamaya gerek kalmayacak
  • gun kullanıcısına yanıt
    Asıl delilik tüm hayatı elektrike bağımlı hale getirmek. Enerji illa elektrik olacak değil. MEkanik enerjide depolanabilir.
  • İklim değişikliği küresel ısınma fosil yakıtlar derken büyük sifirlanmaya hazirlaniyorlar bütün milleti elektrikli araclara yönlendirecekler peki elektrikler bı şekilde kesilirse digital çağ yerini analog caga birakacaktir , İngiltere savunma bakanı halka mum alın depolayin diyor NEDEN???? Hazirlik yapmalıyız lakin kendi enerjimizi üretecek tesisleri kurarak , yoksa pandemide yapamadıklarını bu şekilde tamamlayacaklar ( dikkat komplo teorisi dur) biz yine iyi niyetli çevreci gibi düşünmeliyiz. Mİ?..
  • "875 megawatt güneş enerjisi üretebilirken..." yerine

    "875 megawatt kurulu güce sahipken..."



    "2,8 gigawatt kurulu güneş enerjisi kapasitesiyle..." yerine

    "2,8 gigawatt kurulu güç kapasitesiyle..."



    Güç = üretilen enerji / üretim süresi



    Enerji (kW.saat) = Güç (kW) . Süre (saat)



    kWh : kW.hour yani kW.saat
  • Türkiye de ben hükümet in yerinde olsam binaların çatılarına güneş enerji sistemleri mecburiyeti getiririm. Zaten kat kat para kazanıyorlar daire satışlarından. Öyle olmasa bile daire başı en fazla 20000 TL maliyet biner.
  • vozy kullanıcısına yanıt
    Nası yapıcaz abla onu be?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Surface Area

    Bizim derdimize bak, elin ABD'sinin derdine bak...

    Bunlar bizim de derdimiz merak etme dostum. Yenilenebilir enerjinin toplam enerji üretiminde oranı olarak Türkiye Avrupa’da 5. Dünyada ise 12. Sıradadır. Yıllık toplam Y.enerji büyümesi olarak da oldukça yüksektir, forecast’ler 5 yıl içinde Dünyada ilk 10, Avrupa’da ilk 5’e işaret etmekte.

    Muhalefet de böyle yapılmaz, abuk subuk her şeye laf edersen bir gün muhalif olman gereken bir durumda konustuğunda ciddiye alınmazsın.

  • = Gümüş / İletkenlik X emtia.

    Anlayan anladı.
  • Tesla sistemi araştırılması gerekiyor, gezegenin bir bölgesinde evrenin herhangi bir yerinden enerji çekmek.
  • Cengiz55 C kullanıcısına yanıt
    ona ne gerek var,ispanyada bütün evlere solar panelleri takilmaya baslamis,türkiyede günesmi yokta devlet ilgilenmiyor :)))en fazla günesi olan ülke türkiye,yaz kis günes aciyor türkiyede ama devletin destegi sifir,gazpromdan gelen komisyon islerine geliyor,halk degil devletin basindakilerin cebine yansiyor gazpromun gaziyla üretilen elektrik
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    gazpromdan gaz aliniyor ve gizlice ceblerine komisyon akarken,sana o imkani saglarsa,bastakiler ceblerini neyle dolduracak,ispanyada halk basladi,devlet destegi ile evlerin catilarina günes paneli koyuyorlar..
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    ingiltere soguk bir ülke ve güneside cok fazla acmayan,o yüzden demistir,türkiyede ise tam tersi bol günes enerjiyi yanaginda hissediyorsun,kis aylarinda bile :)))
  • vozy kullanıcısına yanıt
    kablosuz elektrik var,telefondaki sinyaller ne sence,ama voltaji kücük oldugu icin hissetmiyorsun,220 voltluk 16A akimin vucundan gecmesini istemezsin sanirim havadan :)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 21 Şubat 2024; 22:26:07 >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    en ufak bir sizinti ve hava ile karisinca yaninda durmak istemezsin o hidrojen deposunun :)))uzay mekigi challengere hatirlarsin 1986 uzaya giderken havada patlamisti,isde hidrojen tankerinin delinmesi ile bir anda alev almisti o tank



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 21 Şubat 2024; 22:29:37 >
  • makine26 M kullanıcısına yanıt
    rüzgar heryerde varmi :)))herhalde atlari mekanik cihazlara baglamiyacaksindir :)))
  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    gerekirse bağlanır. Herşeyi tersinden anlıyorsun tüm hayatı elektrik üzerine inşa ededrsen olmadığında bitersin.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.