Şimdi Ara

Dünyanın dehası olduğunu sanan youtube kanalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün forumlardan içerik ÇALAN, istediğini topluluğa hedef göstertip linçlettiren ve öğrendiği bu bilgileri kendisi bulmuş gibi davranan, ramiz dayıya benzeyen youtube kanalı gördüm, İki videosunu gördüm basitçe özetleyeyim.


    Bu kanal, tamamıyla dayanaksız bilgiler ile topluluğun, hedef gösterdiği şahıs(lar)dan nefret etmesini sağlayıp, üstüne herkesin ulaşabileceği asıl kaynaklardaki yazıları kendi araştırmaları sonucu elde etmiş gibi göstererek "bilgece" tavır takınıp topluluğa linçlettirmekte.



    İçerik Örnek 1: Gezginlerinin korsan indirme sitesi ilan edilmesi  :

    Deist birisi olarak, açıkçası gezginlerin kimin olduğu umurumda değil, gezginlere korsan paylaşım sitesi diyen(ya bu kanal başka bir evrende yaşıyor, yada hiç korsan indirme sitesi görmemiş)(İlgili web sitesi tüm linkleri ilgili yazılımların resmi sunucularından yapıyor, herhangi bir lisans paylaşımıda YAPMIYOR, ya ben denk gelmedim ya bunlar normal yazılıma denk gelmemiş)


    Böyle bir cahil kanalın söylemlerine itibar edilmemesi gerektiği bu kanalın bir anti-tezinin ortaya çıkması gerektiği ve topluluğu yanlış yönlendirmemesi için bu başlığı açtım.


    İçerik Örnek 2: M2 3. parti yazılım coderları ifşası:

    Defalarca başka forumlarda karşılaştığım bilgileri(Yaklaşık 5-10 yıl öncesi,bu örnek için kaynak turkmmo forumları) sadece bir videoda derleyip(asıl kaynağı videolarında vermiyor), tüm bilgiye kendisinin ulaştığı ve bunları ilk defa sadece kendisi ifşa ediyormuş gibi (aslında kaynakta herşey açık açık yazılı ve asıl sahipleri tarafından paylaşılmış) paylaşım yapmasıda, bu kanalın bir EMEK HIRSIZI olduğunu gösterir.

    Buradaki olay ben araştırdım, ben ifşaladım, ben yaptım algısı verip, sadece derlediği bilgiyi kendisi oluşturmuş gibi sunmasıdır.




    Bu tarz sözde içerik "üreten"(!) kanallar, forum kullanıcılarının içeriklerini ÇALIP ve üstünden para kazanmayı hedeflemektedir. Daha birçok yabancı forum(minecraft forumları, reddit vb.)'uda aynı şekilde kullanmakta.


    Bu kanalın söylemlerine güvenmemenizi, basit bir youtube kanalı olmaktan öteye gidemeyeceğini, HİÇ BİR ŞEY BİLMEDİĞİNİ, bilmenizi isterim.


    İnsanın biraz ahlâkı olur, nasıl bu kadar kolay başkasının emeğine çöküyor bu kanal.. Topluluk bu kanalı neden eleştirmiyor?


    Bu zamana kadar ürettiği hiçbir içerikle veya kanal ile hiçbir alakam yok. fakat birilerini hedef tahtasına kafasına göre koyabilmesi ve alın linçleyin diyebilmesi, üstüne başkalarının bilgisiyle bunu yapması, zamanında bizzat gözlemlediğim şeyleri kendi emeğiymiş gibi yayınlayıp üstüne para kazanması, en basit tabiri ile bende sahtekarlık hissi uyandırıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 23 Eylül 2023; 14:46:53 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.