Şimdi Ara

Dünyada 8 milyon canlı türü varken neden sadece insan aklı selim bir canlı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
6.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Koks34 kullanıcısına yanıt
    Senin ıq seviyen 45 i geçmez bütün canlılar aralarında diyorum ARALARINDA

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koks34

    Arkadaşın sorduğu sorunun cevabı yok neden sadece biz konuşuyoruz mesela balıklar maymunlar aslan kaplan gibi canlılar neden insan gibi konuşamıyor biz evrildiysek onlar neden eksik kaldi 8 milyon canlı turunden neden insan sadece konuşabiliyor

    Alıntıları Göster
    Nasıl yok biraz araştırmayla her şey çıkıyor primat türlerinin hepsi tüm memelilerden daha zeki ve iletişim kurabiliyorlar (yunus hariç olabilir) yunus ve balina desek kendi türleri arasında iletişim kurabiliyorlar kutsal kitaplarda yazan şu kocaman evrenin tek bir insan için yaratıldığı hikayesi yüzünden insanı fiziksel olarak en üstün canlı görüyorsunuz ya gülüyorum insanı doğaya bırakın alet yapma imkanı vermeyin 1 hafta hayatta kalamaz bu kadar aciz canlılarız başka bir memeli canlıya baktığında tek başına doğum yapabilirken insanda bu imkansız bir şey iki ayaklı olduğumuz için kadınlarda doğum kanalı çok dar bu tür dezavantajlarımız var Tanrı bizi kusursuz yaratmadı bu kesin ( tanrı inancım var ama ortadoğu yada asyada yada diğer ülkelerde uydurma olan hikayelere inancım yok aslında daha çok agnostik gibiyim Tanrı olabilirde olmayabilirde )




  • Bence eski zaman insanları kendine eş değer düşünebilen bir tür varsa da yok etmiştir. Kimse kendine rakip istemez ve elbet bir noktada karşı karşıya gelirler. Örnek neandertaller.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haqueim

    evrimi mantıklı bulanlar---> einstein, bill gates, carl sagan vs bilim adamları

    evrimi saçma bulanlar----> cübbeli ahmet, kadir mısırlı, laiklik elden gidiye dayı, köy tavuğu vs cahil cühela tayfa
    adam dünyada sadece neden insan aklıselim diye sormuş
    sen yine insanlardan örnek vermişsin

    üstelik bu bahsettiğin guruplar ,biri diğerine sapık cühela diye hakaret ederken ,diğer gurupta aynı şekilde diğerlerine hakaret ediyor
    en doğrusunu biz biliriz ,diğerleri şöyle böyle dediğin an ,aslında seninde bir şey bilmediğin anlaşılır

    ayrıca bir bilim adamı evrimi mantıklı buluyor diye ona tapacak hali yok milletin ,diğeri evrime küfür etti diye peşinden koşacak da değil millet

    tabi kendi aklı fikri varsa

    yani iki cümleyle insanın aklıselim olmadığını ispatlamış oldun ,insan da evrimleşememiş demek ki




  • namaste1968 kullanıcısına yanıt
    Bilim mutlak doğruların peşinde değil demek. Vay anasını biz yıllarca boşuna okumuşuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ussaki U kullanıcısına yanıt
    Köylü taşrada üniversite okumanın anlamı yok. Senin bir şey okumadığın yazdıklarından belli ol dedi oldu bu sana fazla bile. Newton genel görelilik konusu önceden mutlak doğru olan bilimde yanlışlanabilir. Ama sen böyle şeylerle uzaksın her şeyi bildiğini iddia eden kitap sana yeter fikirlerin değişmesi senin basmayacak şey ama her zaman doğruya bir adamı daha yaklaşılır. Hiç geri gitmez sen uyduruk sözler peşinden git diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ussaki

    Tanrı nedir sorusunun cevabı yok. Onu anca kendinde bulabilirsin. Oluşmak diye bir kavram onun için kullanamazsın o zamana bağlı değil en basit olarak. insan düşüncesinin ötesinde bir varlık. Ben ademe nefesimden üfledim diyerek her bir insanda kendi varlığının olduğunu bize söylemiş ve dünyadaki. Amaç olarakda onun varlığını kendi içimizde ararmamız gerektiğini bildirmiştir.
    Kendinizde kabul ediyorsunuz olup olmadığını bilemeyiz diye varsa bile ortadoğuluların tanrısı çok adaletsiz özellikle kadın ve erkek arasındaki ayrımcılık arap tolumuyla eşdeğer düzeyde hiç kusura bakmayın. Tanrı her nekadar insan düşüncesinin ötesindeyse Tanrıda o kadar uzaklıktadır Big bang den önce yayılan bir radyasyon ışıması buldular geçen aylarda bu da eğer gerçekten kanıtlanırsa günümüzde dinlerin Tanrılarının gerçek olmadığı kesinleşmiş olur ki Tanrı yoktur diyede bir şey iddia edemeyiz Tanrı vardır yada yoktur bunu kimse kanıtlayamaz.




  • Sana göre aklı selim. O kısmını atlamışsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    Sana göre aklı selim. O kısmını atlamışsın.
    sana göre akılsız mı insan oğlu?
  • Köy tavuğunun ömrü kısa olmuş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş bilgisiz muhabbetler dönmüş. bir şey bilen de yazmak istemez buraya. baştan kopmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haqueim H kullanıcısına yanıt
    Bill Gates bilim adamı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balıkken karaya çıkıp sürüngen olacam,sonra sonra sonra çok sonra görme tatma dokunma duyma vs duyularım gelişecek,bir de akıllı düşünme yeteneği kazanacağım kendiliğinden ha,ve bunlar milyon hatta milyar yıllık süreçte hiçbir "bilinçli kontrol ve tasarım" olmadan kendiliğinden mi gerçekleşecek Bütün bunları kendiliğinden başaran genlerimin önünde saygı ve hürmetle eğilmek istiyorum.Şu an yere bir tane patates koydum,içinde vitamin karbonhidrat vs vs var.Milyar yıl önce mikroskopla anca görülebilen bir bakteri benim şuanki halime ve bunu idrak etmeme sebep olabiliyorsa içinde hazır vitamini minerali karbonhidratı olan şu patatesin 3 milyar 750 milyon,milyaaar yıl sonra 17 metre uzunluğundan uçan bir ejderha olmaması için bir sebep göremiyorum.Saçmalıyor gibi görünebilirim ama milyar yıl önce mikroskopla zor görülen basit bir bakteri veya hücreyken kendiliğimden bu hale gelebiliyorsam var olan bir patatesin ejderha olmaması için bir sebep göremiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartboy38 -- 7 Aralık 2018; 2:20:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok şükür konu sahibi gereksiz lavuk banlanmış.
  • Çünkü Allah ademi seçti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Senden daha üstün bir canlı gelse o da seni maymun, fare gibi görebilir. Yani sen sana göre aklı selim bir canlısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir dizide olması lazım (west world de vardı sanırım.) bir söz ile neden bizden başka bu kadar egemen bir türün olmadığını özetliyorlardı : "yedik onları biz."

    Sorunun cevabı kısaca bu. Ama yok daha uzun anlatmak gerekirse şu şekilde söyleyebiliriz;

    Doğada bir kural vardır, canlılar kendilerini korumak amacı ile önlemler alır. Gerekirse savaşır. Ölür veya öldürür. Pek çok maymun türü, yunuslar, ahtapotlar vs. ciddi anlamda zeki canlılar. Ama bir şekilde gelişme gösterdiklerini fark ettiğimiz anda bile nasıl da hemen inceleme altına alıyoruz fark ettin mi?

    Bir ara bir goril vardı, işaret dili konuşabiliyordu (internetten bilgilerine ulaşabilirsiniz.) . Resmen diğer gorillerden bile izole bir hayat yaşıyordu. Doğaya salınmadı o hayvan (!), onun yerine ömrünü bir inceleme tesisinde geçirdi.

    Öte yandan, bir grup şempanzenin kendi kendilerine ok, mızrak vs. yaptığını düşün. Sence ah ne güzel de medenileşiyorlar mı deriz? yoksa bir şekilde onları incelemek ve gözlemlemek adı altında gelişmelerine ve yayılmalarına engel mi oluruz. Doğal olarak çok fazla gelişmelerini istemeyiz. Doğal olan da mantıklı olan da budur.

    Tarihe dönecek olursak da neandertallerin veya benzer bazı türlerin de bizler gibi alet edevat yaptığı, çeşitli kültürleri olduğu biliniyor. Tabi sonra homo sapiens ile karşılaşmaları çok da barışçıl geçmiyor. Bir şekilde tarihten siliniyorlar. Başka bir deyiş ile yedik onları biz. Yoksa onlar bizi yiyeceklerdi. Olay bundan ibaret.

    Hali hazırda yarın yunuslar(veya başka bir tür) organize olmaya başlayıp insanlar için bir eğlence aracı olmaktan çıkıp tehdit olsunlar, onlara karşı da çok barışçıl olmayız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smartboy38

    Balıkken karaya çıkıp sürüngen olacam,sonra sonra sonra çok sonra görme tatma dokunma duyma vs duyularım gelişecek,bir de akıllı düşünme yeteneği kazanacağım kendiliğinden ha,ve bunlar milyon hatta milyar yıllık süreçte hiçbir "bilinçli kontrol ve tasarım" olmadan kendiliğinden mi gerçekleşecek Bütün bunları kendiliğinden başaran genlerimin önünde saygı ve hürmetle eğilmek istiyorum.Şu an yere bir tane patates koydum,içinde vitamin karbonhidrat vs vs var.Milyar yıl önce mikroskopla anca görülebilen bir bakteri benim şuanki halime ve bunu idrak etmeme sebep olabiliyorsa içinde hazır vitamini minerali karbonhidratı olan şu patatesin 3 milyar 750 milyon,milyaaar yıl sonra 17 metre uzunluğundan uçan bir ejderha olmaması için bir sebep göremiyorum.Saçmalıyor gibi görünebilirim ama milyar yıl önce mikroskopla zor görülen basit bir bakteri veya hücreyken kendiliğimden bu hale gelebiliyorsam var olan bir patatesin ejderha olmaması için bir sebep göremiyorum.
    evet doğru tespit yere bıraktıgın patates ejdarha olabilir.



    Ama cok beklemene gerek yok. zaten milyon yıl önce yok olan dinazordan oldu bu patates :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çünkü biz, diğer dünya canlıları gibi sıfırdan evrilmedik.
    Yaratıldık,
    Anunnaki'ler tarafıdan.

    Atalarımızın bir bölümü hala ağaçlarda geziniyor, geri kalan bölümü ise uzay da.


  • Fazla söze gerek yok. Kendi nesline bile acımayıp yok edebilen insan mı aklı selim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.