Şimdi Ara

Dünya oyun piyasası nereye gidiyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeter ya yeter kaç yıldır süper grafiklere kanıp da oyun diye önümüze konan rezaletlere ömrümüzü harcadığımız.
    98~99'dan itibaren "konu", "oynanabilirlik", "yapay zeka" ve her şeyden önemlisi: "oyunun sistemi" bir kenara itildi.
    yok şimdi de direc x 10 çıkacakmış da mışmışmış..
    Tamah etmeyelim artık bu grafiksel olaylara..
    Şu electronic Arts fimasının yaptığı işi hiç sevmiyorum. adamlar hiç yoktan dünya devi oldular be.. Politikaları da rakiplerinin önüne geçebilmek için daha iyi oyunlar yapabilmek değil, rakiplerini teker teker satın alıp kapatıyorlar.
    Senelerce para kırdılar anasını satayım futbol pazarından.
    Adamlar piyasayı yozlaştırdılar, rakip kalmayınca da insanlar günümüz oyunlarını güzel zanneder oldu.
    Son 3 yıldır oynadığım;
    Age of 3 = grafikler hoş ama gerzek bir yapay zekası var, age of I'den pek bir +sı yok senelerin getirdiği
    HL2 = Grafikler süper, konu yok.
    NFS under ground ve devamı = Süper ambalajlı rezil bir araba yarışı.. Eskinin oyunlarına bakın çıktıkları zmanla kıyaslayın.
    CIV 4 = 95'de neyse hala o.. sadece grafikler düzeldi..
    UFO aftermath => UFO (X-COM) serisinin adına yapılmış bir hakaret
    C&C Generals => EA'in westwoodu satın aldığı güne lanet olsun.. İnsanlar oyunu beğeniyor bir de ona deli oluyorum.
    KOTOR 2 => KOTOR 1'in ekmeğinin yenmeye çalışıldığı konunun ve sistemin rezil edildiği bir oyun Bioware'in elinden almayacaklardı oyunu.. Aynısını şimdi NeverWinter'a da yapacak.
    War of The Ring (veya yüzüklerin warcraftı) =

    3DO kapandıktan bu yana korkuyordum, şimdi çıktı ama daha piyasada yok bakalım Heroes 5 Nasıl olacak? SSlerini gördüm, grafikler gelişmiş bu durumda oyunun sistemi göçmüş olması muhtemel.

    Bakalım daha neler göreceğiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calendil -- 11 Ocak 2006 17:00:06 >







  • Saçmalıyosun.Tabi ki fiyasko oyunlar olcak.Ama şu son 3 ayda çıkan oyunlara bi bak istersen.Mükemmel oyunlar çıktı.Ayrıca HL2 nin konusu bence gayet güzel.Çözmesi biraz zor olduğu için konu yok gibi görünebilir
  • Saygılı ol..
    Görüşlerime karşıysan buna insan gibi bir dille karşılık ver de uygarca tartışalım. ne demek saçmalamak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calendil -- 11 Ocak 2006 17:29:08 >
  • Arkadaşım saygının ne demek olduğunu bilmiyorsun galiba birine saçmalıyorsun demek saygısız bir davranış değildir.Fikirlere ve eleştiriye her zaman açık olmalısın tıpkı senin firmaları eleştirdiğin gibi

    Bana da biraz saçmalık gibi geldi...Half Life 2 de konu mu yok Evet Gordon Freeman kimdir neyin nesidir o konuda hiç bir fikrimiz yok yada NOVA Prospekt'teki insan deposunun ne için kullanıldığını öğrenemiyoruz ama böyle gizemler genelde oyuncuya zevk verir.Kaldı ki HL 2 nin devamı geliyor o zaman da senaryo tamamlanır ama konu yok demişsin gülüyorum sadece...:))

    Bir de sen War Craft için LOTR taklidi dermiş gibi yukarıda neden öyle yazdın ki Orta dünya mitolojide bir efsanedir warlığı yada gerçekliği bilinmiyor ve bu çooook eskidir.Yani oyun ve senaryosu LOTR taklidi değildir...

    Seninle hemfikir olduğum tek nokta yeni oyunların sistem canavarı oluşudur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 12 Ocak 2006 4:33:15 >




  • Hep PC oyunlarını örnek göstermişsin.Sen bir Silent Hill yada Metal Gear oynadın mı? Konsolda optimizasyonun dibine vurur bu oyunlar ve grafikler genede mükemmeldir.Yada bir Final Fantasy yi tattın mı? Bir Gran Turismo oynadın mı? Yada XBOX da HALO oynadın mı?

    Başlık bence şu şekilde olmalıydı. PC OYUNCULUĞU ÖLÜYOR MU? çünkü sen hep PC oyunlarını örnek vermişsin ki bence PC oyunculuğuda ölmez...ölmez umarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 12 Ocak 2006 4:34:28 >
  • GreatSoldier,
    Diyelim ki hiç tanımadığın biriyle bir ortamda karşılaştın ve bu kişi ortamda sana yanlış gelen bir şey savundu..
    "Saçmalıyorsun" dermisin? Saçmalamanın ne demek olduğunu bir düşünür müsün?
    Yanlış düşünüyorsun, veya ben sana katılımıyorum şeklinde bir giriş mi yaparsın yoksa? Sadece kendini dediğim duruma koyup ve bir cevap verir misin?

    Yüzüklerin warcraft'ı olayı: Ben War of the Ring'in warfcraftınaynısı olduğunu anlatmaya çalıştım. Yalış anlşılmasın.. olay Sierra'nın ayıbı. Warcraft benim hayatımın oyunudur. LOTR için konuşmama gerek bile yok.. ikisi de 10 yılı aşkın süredir benim hayatımın birer parçası.

    Dürüst olmak gerekirse hiç konsolum olmadı, sağda solda oynadıklarımdan ve tecrübesine güvendiğim kişilerden duyduğum kadarıyla saydıkların gerçekten güzel oyunmuş konsol konusunda konuşacak bilgi birikimine sahip olmadığımı düşünüyorum. (belki de başlığı değiştirmeliyim bu anlamda)

    Anlatıverin bakayım HL2nin güzel senaryosunu da burada değerlendirelim.




  • Sırayla cevap vereceğim.Bu konuda hassas olman güzel fakat birine saçmalıyorsun demek saygsızlık değildir kesinlikle arkadaşım.Empati kurdum ve evet biraz sert bir uslup ama saygsızlık değildir.Katılmıyorum deseydi daha iyi olurdu tabii ama saygısızlık yapmadı sanırım bu konuda anlaştık.

    Afedersin yanlış anlamışım War Craft konusunda benim hatam bunu geçiyorum...

    Biraz konsol oyunları oynamalısın bence çünkü konsollarda PC oyunlarıyla alakası olmayan bir sürü oyun çıkıyor ve bir çoğu gerçekten çok kaliteli oyunlar. Mesela PlayStation 2 yi sırf Gran Turismo 3 ve 4 için alan insanları bilirim ( Ben Gran Turismo için almıştım ) Sana GT yi ve yukarıda saydıklarımı oynamanı öneriyorum ama öyle cafeye gidip bir kaç saat değil mümkünse bir arkadaşında yada kiralayıp evde oyna Sonra inan bana oyunlar hakkındaki fikirlerin kısmen de olsa değişecek


    Half Life 2 nin senaryosunu ise Level dan alıntı yapıyorum... Az önce tekrar okudum benim çok hoşuma gitti

    Ne demek sen sorumlusun bütün olanlardan? Dünya üzerinde 1 milyondan az insanın, koskoca gezegende 2 düzine şehrin kalmasından tek bir kişi nasıl sorumlu olur? Binlerce yıllık uygarlık yedi saatte yok olmuş.Yedi saat!!! 13 bin yıllık medeniyetimizi silip süpürmek için yetmiş.Çekilen tüm o acılar ve ardından gelen umutsuzluk, bitmiş bir dünyada olmanın verdiği umutsuzluk.Yüzünü görmediği efendileri tarafından koyun gibi güdülüp, sudan sebeplerle fare gibi öldürülen insanlar.20 yıldır her gün üçer beşer yok edilen mahalleler. Sonumuz belli... Yok ediliyoruz! Adını dahi bilmediğimiz bir güç tarafından soyumuz kurutuluyor çünkü ürememizi engelliyorlar.Evet, bu kadar basit.Artık onlar ev sahipleri, bizde kısırlaştırılan ev hayvanlarıyız.
    20 yıldır nerdeyim ben? Kahretsin, ne yapıyordum 20 yıldır? En son hatırladığım Nihilant'ın yok oluşu, ardından uzay boşluğunda yaptığımız pazarlık.Ondan sonrası? Yok. Ne zaman bir efsane oldum, ne zaman kurtarıcı seçildim bu insanlara ? "Tek ögür adam" dedikleri, kıçı kırık bir fizik profesörü, ben... Gordon Freeman ,geri döndüm, ama nereden ?..Ve ne için?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 12 Ocak 2006 4:32:04 >




  • Calandil;

    Arkadaşım fikirlerine tamamen katılıyorum oyun dünyası iyice görsellik ve para tuzağına dönüştü oyunlarda grafiklere abanıyorlar ve bizlerde gidip donanıma bayılıyoruz milyarları.Ele alalım FEAR bir oyunun bu kadar sistem canavarı olmasının ne mantığı olabilir ki tamamen pazarlama.Başka bir konudada belirtmiştim çip sistemleri logaritmik olarak artıyor ama bu artış nedense piyasaya yansımıyor çünkü oyunlar çıkaracaklar kartı satacaklar bir aya yep yeni bir oyun çıkacak ve sizin aldığınız kart kilitlenip kalacak sizde gidip gene milyarları bayılacaksınız.Bu sadece bunda değil mesela VCD&DVD olayıda böyledir VCD teknolojisi tamamen bir geçiş formu ve hiç bir yeniliği yok tamamen kalitesisleştirip küçültmeye dayalı ve bu geçiş süreci nedense Türkiye gibi ülkelerde o kadar uzun sürdüki VCD bizim temel direğimiz oldu.Halbuki DVD ye o kadar çabuk geçilebilirdiki....

    Oyunlar dediğin gibi artık ne zevkli neden konulu.Hep aynı teraneler.HL1 den sonra HL2 çıktı(arada opposing force mu ne öle bişide vardı) hiç biri HL1 in eline su dökemez sadece tutanı biraz daha bize yedirtmek için.
    Civ konusundada sonuna kadar haklısın civ in en eskilerini oynardım geçenlerde arkadaşı gördüm Civ4 oynuyordu eve geldim kurdum gerçekten hiç fark yok.(SAdece aradaki özlü sözler genel kültür oluyo o kadar).Şahsen CİV4 oynayacağıma oturur arkadaşlarımla Masaüstü Risk oynarım.

    AOE konusundada haklısın bence conquerer ın eline su dökemez zaten neydi Mythology saçmalığı...

    NFSyi sorma bile underground bir biraz zevk verdi arkasından gelenler bir gün geçmeden baydı valla.Şahsen NFS porsche,NFS 2 SE,NFS3 den sonra bunlar tırt oyunun önde gideni sadece donanım alalım milyarları bayılalım.

    Artık hiç yeni oyun oynamıyorum çoğu arkadaşımda öle ben 20li yaşlardayım ve her tür oyunun tadına baktım artık sadece FM,ve PES oynuyorum bir gün makinam PES in yeni veriyonunu kaldırmazsa gider yeni kart alırım o kadar.

    PS konusundada Grand Tourismo nun ilk versiyonları gibisi gene çıkmaz zaten devamlar hiç başarılı olamaz gibi me geliyor.İlk grand tourismo oynarken memory card ım yoktu play i bir haftaya yakın açık bıraktığımı bilirim.




  • Blizzard , 3DO , Ubisoft .. ve aklıma gelmeyen birkaç isim daha, eskiden adventure oynanırdı, Monkey Island, Larry Serileri, Ace Venture, 1 aylık harçlığımdı Phantasmagoria I, daha ismini unuttuğum muhteşem kurgular, oyunlar..

    dostum kesinlikle katılıyorum sana, $500 lük ekran kartları ile oynan oyunlar ,eski oyuncuları tatmin etmekten çook uzak..
  • calendil bahsettigin oyunlar neredeyse turlerinin ilk ornekleriydi. onlardan sonra cok orjinallik olmamasi normal. bir de tabi o oyunlari ilk defa oynayip cok begenmeinin verdigi psikolojik bir rahatsizlik da var (ayni bende oldugu gibi ) Dolayisiyla sonradan birsuru oyunu begenmiyoruz galiba
  • Choko ve NeRoBiAnCo;
    Beyler ister inanın ister inanmayın saydıklarınızın çoğunu uzun oldu diye ilk yazımdan silmiştim.. NFS'nin eski oyunlarını sayınca, Larry diyince, hele Phantasmagoria I deyince eksikleri tamalamış oldunuz.. Tabi daha niceleri var.. "X-Com II Terror from the Deep" gibi, "Indiana Jones FAte of atlantis" gibi, "Z" gibi..
    Eğer hali hazırda en iyi RTS oyunu Starcraft'sa, ki 98'de çıktı, düşünün ne süredir yerimizde sayıyoruz.
    Anlamsız bir Ekrankartı~görsellik yarışına girdik.
    GreatSoLdiER;
    Belki biliyorsundur, HL 1'nin, Stephan King'in aynı isimli bir romanından alınma bir konusu var ve çok iyi bir konu. Ama 2'de tamamen fizik motoru üzerine çalışmış adamlar, dengesizlik var. Bak, ben Level'i referans almam, genel yayın yönetmeninden başkasını da tanımam ama madem oradan bir alıntı yaptın ben de sana oradan bir alıntıyla cevap vereyim:
    "Onca yıl emek harca sonuçta hırçın kızın profesör babasını kurtarma oyunu çıksın".. yine sen alıntı yaptın diye söylüyorum, adamlar dalga geçer gibi en iyi araba yarışı listesine HL2'i koydular bir ara.
    Bu arada sen kaç senedir oyun dünyasının içindesin? ukalalık olsun diye sormuyorum, eskinin tadını zamanında alıp almadığını merak ediyorum da..




  • Hocam bulun bi uçurum oyun piyasasını yuvarlayalım aşa nereye gidiyo üzümünü ye bağını sorma yapın zati paso kaçak kullanıyonuz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: calendil

    Choko ve NeRoBiAnCo;
    Beyler ister inanın ister inanmayın saydıklarınızın çoğunu uzun oldu diye ilk yazımdan silmiştim.. NFS'nin eski oyunlarını sayınca, Larry diyince, hele Phantasmagoria I deyince eksikleri tamalamış oldunuz.. Tabi daha niceleri var.. "X-Com II Terror from the Deep" gibi, "Indiana Jones FAte of atlantis" gibi, "Z" gibi..
    Eğer hali hazırda en iyi RTS oyunu Starcraft'sa, ki 98'de çıktı, düşünün ne süredir yerimizde sayıyoruz.
    Anlamsız bir Ekrankartı~görsellik yarışına girdik.
    GreatSoLdiER;
    Belki biliyorsundur, HL 1'nin, Stephan King'in aynı isimli bir romanından alınma bir konusu var ve çok iyi bir konu. Ama 2'de tamamen fizik motoru üzerine çalışmış adamlar, dengesizlik var. Bak, ben Level'i referans almam, genel yayın yönetmeninden başkasını da tanımam ama madem oradan bir alıntı yaptın ben de sana oradan bir alıntıyla cevap vereyim:
    "Onca yıl emek harca sonuçta hırçın kızın profesör babasını kurtarma oyunu çıksın".. yine sen alıntı yaptın diye söylüyorum, adamlar dalga geçer gibi en iyi araba yarışı listesine HL2'i koydular bir ara.
    Bu arada sen kaç senedir oyun dünyasının içindesin? ukalalık olsun diye sormuyorum, eskinin tadını zamanında alıp almadığını merak ediyorum da..





    Eskinin tadını alamamış olabilirim haklısın çünkü eskiyi tatmadım bir amiga yada commodore bilmiyorum mesela...Bu soruyu soran insanlar genelde amiga yada commodore tatmış insanlardır HL zamanındaki oyunlarla şimdiki oyunlar arasında alınan keyif farkı çok fazla değil hatta şimdi alternatifler daha fazla!!! 6 yaşımdan beri oyun oynuyorum ve şu an 19 yaşındayım kara kutuyla başladım sega mega drive playstation 1 kullandım. Şuan PS 2 de kullanıyorum ve bunun yanında orta sınıf bir PC kullanıcısıyım...
    "Onca yıl emek harca sonuçta hırçın kızın profesör babasını kurtarma oyunu çıksın" bunu bende okumuştum ve gülmüştüm haklısın aslında ama genede hoşuma gidiyor .Geçenlerde bir topic açtım bana Silent Hill ın bana hissetirdiklerini verebilecek bir oyun war mı diye sormuştum yok olamaz da zaten dediler.Soruyorum var mı böyle bir oyun?? Yok!!! MGS gibi bir oyun war mı?? Oda yok.Yani demek istediğim her zaman fiyasko oyunlar olacaktır tıpkı Half Life 1 zamanında olduğu gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 11 Ocak 2006 23:34:48 >




  • Son zamanda çok güzel oyunlar çıktı bence.Sistem canavarı olması başka bir konu.Zaten sistemi kasan fizik motorları ve ışıklandırmalar.Bunlar oyuna çok artılar katıyor.Hem benim sistemimde F.E.A.R hariç tüm oyunlar çok güzel çalıştı.2 sene önce 1100$ a aldım.Her zaman çok para harcanıp kötü olan oyunlar çıkar.Oyun dünyasının en başından beri vardı bu.Tamam efsane olcak oyunlar çıkmıyor eskisi gibi.Çünkü her tür oyun yapıldı.Sex in oyununu bile yaptılar.Bundan sonra sadece konu ve görüntüye abancaklar elbette.Yeni bi tür bulursanız söyleyin oyun firmalarına öyle bi oyun yapsınlar.Ama benim gönlüm Gizlilik oyunlarından yana.Splinter Cell ve Metal Gear Solid'den başka adam akıllı gizlilik oyunu yok ama o kadar fazla dandik fps var ki.O fpslere yatırdığınız parayla güzel bi gizlilik oyunu yapın oynayalım.Bence oyun dünyasında fazla bi sorun yok.2004 yazını hatırlayın.Koskoca yaz tatilinde 2 tane eli ayağı düzgün oyun çıktı ya da çıkmadı.Şu an bir sürü oyun çıkıyor ve bu da insanı şımartıyor bence.Saçmaladıysam özür dilerim.Yüzüme vurabilirsiniz.Bişey demem ama açıklamasını da isterim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bLaZe1990

    Son zamanda çok güzel oyunlar çıktı bence.Sistem canavarı olması başka bir konu.Zaten sistemi kasan fizik motorları ve ışıklandırmalar.Bunlar oyuna çok artılar katıyor.Hem benim sistemimde F.E.A.R hariç tüm oyunlar çok güzel çalıştı.2 sene önce 1100$ a aldım.Her zaman çok para harcanıp kötü olan oyunlar çıkar.Oyun dünyasının en başından beri vardı bu.Tamam efsane olcak oyunlar çıkmıyor eskisi gibi.Çünkü her tür oyun yapıldı.Sex in oyununu bile yaptılar.Bundan sonra sadece konu ve görüntüye abancaklar elbette.Yeni bi tür bulursanız söyleyin oyun firmalarına öyle bi oyun yapsınlar.Ama benim gönlüm Gizlilik oyunlarından yana.Splinter Cell ve Metal Gear Solid'den başka adam akıllı gizlilik oyunu yok ama o kadar fazla dandik fps var ki.O fpslere yatırdığınız parayla güzel bi gizlilik oyunu yapın oynayalım.Bence oyun dünyasında fazla bi sorun yok.2004 yazını hatırlayın.Koskoca yaz tatilinde 2 tane eli ayağı düzgün oyun çıktı ya da çıkmadı.Şu an bir sürü oyun çıkıyor ve bu da insanı şımartıyor bence.Saçmaladıysam özür dilerim.Yüzüme vurabilirsiniz.Bişey demem ama açıklamasını da isterim.


    Haklısın

    calendil@ arkadaşım sana zamanında bazı oyunların efsane olma sebeplerini söyleyeyim.Alternatif yoktu. Half Life tabii ki efsane olacak çünkü öyle güzel bir senaryoya sahip ilk FPS idi.Bir nevi türü başlatan oyundu.Şimdi alternatif çok fazla insanın ister istemez midesi bulanıyor ama Hit oyunları eskileriyle kıyaslamayın komik oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 11 Ocak 2006 23:44:37 >




  • GreatSoLdiER ;
    Bu soruyu bakış açımı anlatabilmek için sordum yanlış anlama, Kafamda beni buraya getiren şeyleri anlatabilmek için.
    Ben C64 ile başladım ve devam etti 20 sene oluyor. Kıyaslama yapıyorum eskinin oyunları ile şimdi arasında,
    Oyun sistemi desen eski oyunların oyun sistemi çok orjinaldi, aynı gelişim sağlanamadı, hatta durdu.. Artık hep aynı sistemin farklı ambalajları çıkıyor. ufak bir örnek Diablo II = Secret
    Programın sistemi desen, eskiden ben bug diye bir şey olduğunu hatırlamıyorum, vardı bozukluklar ama çok nadir, şimdi ayda bir patch çıkıyor.
    Konu desen var olanın ekmeğini yemekten veya filmden alıntı olmaktan öte değil.
    Eskiye göre ilerleme kaydedilmesi gerekiyor değil mi? e grafik ilerliyor ötesi ya yerinde sayıyor ya geriliyor. gelişme olacaksa bu dengeli olmalı.. Biraz daha yavaş gelişsin şu grafikler de adam akıllı sistem gelsin, konu gelsin.. insanı sadece donanım yarışına sokuyorlar kasten veya değil, o kadar para veriyorsun zevk vermiyorlar. işte böyle geldim bu düşünceye.
    Bakın güzel oyun yok demiyorum. var ama %15 civarında. bu kişiden kişiye + - 15 olsa eskiye göre yine çok başarısızlar.
    Bu yüzden sordum.Çoğu oyuncu eskinin tadını almadığı için yeniyi başarılı sayıyor.. devam oyunlarını alınca eve koşuyorum resmen ya mecaz değil.. koşuyorum. isimden para kazanmaya çalışılmış bir şeyler buluyorum genelde.




  • ya arkadaşım yazdığın oyunların hepsi pc oyunları strateji rpg saçmalıkları

    seni ps2 oynamaya davet ediyorum

    ico
    shadow colossus
    resident evil 4
    god of war

    bu 4 oyunu oyna bi bakalım yapımcılar nasıl oyun yapıyolar gör
  • quote:

    Orjinalden alıntı: calendil

    GreatSoLdiER ;
    Bu soruyu bakış açımı anlatabilmek için sordum yanlış anlama, Kafamda beni buraya getiren şeyleri anlatabilmek için.
    Ben C64 ile başladım ve devam etti 20 sene oluyor. Kıyaslama yapıyorum eskinin oyunları ile şimdi arasında,
    Oyun sistemi desen eski oyunların oyun sistemi çok orjinaldi, aynı gelişim sağlanamadı, hatta durdu.. Artık hep aynı sistemin farklı ambalajları çıkıyor. ufak bir örnek Diablo II = Secret
    Programın sistemi desen, eskiden ben bug diye bir şey olduğunu hatırlamıyorum, vardı bozukluklar ama çok nadir, şimdi ayda bir patch çıkıyor.
    Konu desen var olanın ekmeğini yemekten veya filmden alıntı olmaktan öte değil.
    Eskiye göre ilerleme kaydedilmesi gerekiyor değil mi? e grafik ilerliyor ötesi ya yerinde sayıyor ya geriliyor. gelişme olacaksa bu dengeli olmalı.. Biraz daha yavaş gelişsin şu grafikler de adam akıllı sistem gelsin, konu gelsin.. insanı sadece donanım yarışına sokuyorlar kasten veya değil, o kadar para veriyorsun zevk vermiyorlar. işte böyle geldim bu düşünceye.
    Bakın güzel oyun yok demiyorum. var ama %15 civarında. bu kişiden kişiye + - 15 olsa eskiye göre yine çok başarısızlar.
    Bu yüzden sordum.Çoğu oyuncu eskinin tadını almadığı için yeniyi başarılı sayıyor.. devam oyunlarını alınca eve koşuyorum resmen ya mecaz değil.. koşuyorum. isimden para kazanmaya çalışılmış bir şeyler buluyorum genelde.







    Rica ederim ukalalık gibi almadım sorunu Zaten öye düşünseydim cevap vermezdim yada konuyu başka yere çekerdim.
    Konu açıldıkça aynı fikirde olduğumuz anlaşılıyor . Arkadaşım şöyle söyleyeyim. Yığınla mide bulandırıcı oyun war.Çok fazla oyun oynadım ama bende etki bırakan oyunlar çok nadir zaten saydım onlarıda 5 i geçmez inan bana.Eskiden alternatif yoktu haliyle o oyun efsane oluyordu tür yeni başlıyordu vs vs... Önceden Wolfenstien wardı benzeri yoktu efsane oluyordu.DOOM çıktı biraz süslendi daha fazla ses getirdi.Sonra Quake 1,2,3 patladı ve Unreal geldi hepsi birbirine benzer oldu şimdi bunların devamı çıkar oldu ve her yeni oyunda işin cıvkı çıktı.Orjinalliğini kaybettiler artık. Senin böyle düşünmen çok normal seçici olmak gerek bu kadar oyun arasında...Ben öyle yapıyorum çünkü.Sistem canavarı olma konusunda katılıyorum gün gelecek hiç oyun oynayamayacak hale geleceğiz dökülen paralar yüzünden

    Yani sözün özü şunu söylemek istiyorum aslında.Günümüzde bazı oyunlar war ki hakkını vermek gerek çok kaliteli yapımlar.Saydıklarım bunların başında geliyor bence ve malesef bunlar konsol oyunları ve PC yede port edilmesi benim sinirimi bozuyor neden mi? PC oyunlarında orjinallik kalmadı konsoldan port edip PC ye sürüyorlar. "Acaba PC oyunculuğu ölecek mi " insan ister istemez bunu düşünüyor.Artık sadece PCye özel kaliteli oyunlar çıkmıyor.Bence başlık yanlış olmuş ama dediğim gibi sana hak veriyorum ama sadece PC oyunları konusunda...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 12 Ocak 2006 4:42:37 >




  • Oyun piyasasının içinde sadece oyun yok arkadaşım donanimda bu piyasada.Valla ben razıyım 20Euro ya oyun almaya yeterki her sene ekrankartı değiştirmeyelim
    quote:

    Orjinalden alıntı: guvenkab

    Hocam bulun bi uçurum oyun piyasasını yuvarlayalım aşa nereye gidiyo üzümünü ye bağını sorma yapın zati paso kaçak kullanıyonuz.
  • metallica eskisi gibi güzel albüm yapamıyor
    civ 4 eski civlerden aldığım zevki mumla aratıyor
    günlerce half-life1 oynamış biri olarak half-life2 ye 5 dk bakamadım bile
    NFs underground oynarken nerde LOTUS- nerde OUTRUN dedim kendi kendime
    hakbuki gençler deli gibi oynadı yeni oyunları.
    sanırım biz eski oyuncularda gelişiyoruz yaşlanıyoruz beklentilerimiz değişiyor pc de ve hayatta oyun dışında başka işlere ilgi duyuyoruz ve yeni oyunlar bizi memnun etmeyi bırakın ilgimizi dahi çekemiyor.
    sadece iş stresinden kurtulmak için on line COD2 oynuyorum oda en fazla 1 saat
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.