Şimdi Ara

DÜNYA OVERCLOCK REKOR DENEMESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herhalde beklenildiği kadar iyi sonuç alınamadı. Bir rekor olsa hemen yayınlanırdı diye tahmin ediyorum...
  • ben olsam o kadar emin olmazdım
  • Aslında soylemek istediğim şuydu. Şu anda bu işlemci ile skor çok az olduğu için rekor kırmak da bir o kadar kolay olur... Önemli olan kırılması zor bir rekor elde etmek. Herhalde beklenildiği kadar iyi sonuç alınamadı derken bunu kasdetmiştim...

    Belki de çok iyi bir skor alınmıştır bilemiyorum... Hayırlısı...
  • skorlar yarın yayınlanacak. sürpriz var.
  • oradaki ekip

    AbsoluteZero (Murat Özsaygılı) - Expander - Anselmo82 ve ikinci gün acil bir işi çıkmasına rağmen birinci gün bizlerle birlikte olan ve bizlere parça bazında destek olan Mehmet328 di bu yüzden açıklamayı üstatlarıma bıraktığım için skor açıklamıyorum gerçekten iyi bir sürpriz olacak yarın
  • Marmara Üniversitesi Yücel Bilgisayar Açılış Etkinliği



    • Core i7 975 işlemci ile 5164MHZ hıza çıkıldı.
    • 4850 X2 ekran kartı ile 3Dmark06 rekoru kırıldı.
    • 4850 X2 ve 4870 X2 melez quad cf yapılarak 30k 3Dmark06 barajı aşıldı.


    Etkinlik öncesi

    Cumartesi günü Foxconn Bloodrage - Core i7 975 ve Patriot 1600MHZ ramleri denemeye başladım, Core i7 965 / 940 ve 920'de dört dörtlük çalışan foxconn bloodrage 975 işlemci ile çok ciddi problemler yaşadı. İlk problemi sadece tek veya çift bellek ayrı ayrı kanallarda takılı iken çalışabilmesi oldu, ki A ve B kanalına taktığımdada çalışmıyordu, sadece A ve C kanalına birer bellek taktığımda sistem açıyordu. Yaklaşık mevcut 15 biostan 7 tanesini denedim, hepsinde aynı problem vardı. İkinci problem ise çarpan açmaması oldu. Etkinlikte bclk ile yola devam ederiz diye düşündüm ve sistemi bırakıp diğer hazırlıklarla uğraştım, anakart 210 QPI windowsta stabil bir şekilde çalışabiliyordu düşük çarpan ile.


    Etkinlik 1. gün

    Geldik Anselmo ile sistemlerimizi kurduk, insanlar yavaş yavaş standa gelmeye başladılar, Monster 280GTX Quad oyun laptopu, Zalman Trimon monitör kullanan 3D oyun makinamız ve Anselmo tarafından hazırlanan modifiyeli kasa çok ilgi çekti. Anakartımızı yalıttık, herşeyimiz tamam, işlemciyi indirdik yavaş yavaş test alarak vs.. Anakarttan herşeyi ayarlayıp çıkıyorum, postta herşey düzgün gözüküyor, windowsa girince sistem sapıtıyordu, farklı çarpan bclk değerleri, çok düşük hızlar, farklı ram değerleri vs.. O anakartı çıkarıp foxconn renaissance X58 Digital Life serisinden anakartımızı taktık, aynı şekilde ondada çarpan ve hız değişim problemleri yaşadık.. Bütün farklı kombinasyonları denedik, işletim sistemi, thermal managementlar kapalı açık vb.. Hemen farklı bir anakarta geçme kararı aldık, Foxconn anakartlar 920 D0 işlemcim ile çok iyi değerler elde ediyorlar ve benim evde kendi makinamda kullandığım anakart Bloodrage fakat 975 işlemci ile yıldızı bir türlü barışmadı. İlk gün Foxconn TR ofis müdürü Abdullah Bey'de yanımızdaydı problemleri gördü, hemen yurtdışı ile kontak kurup gerekli bilgileri verdi, yeni biosu beklemedeyiz şu anda. Arada Marmara Universitesi rektörünün açılış için ziyaretimize gelmesi, açılış kokteyli, firmalar ve öğrenciler ile görüşmeler vs.. derken günü yemiş olduk.

    Etkinlik 2. gün

    Etkinliğin 2. günü sabahı "yeni bir anakart yeni bir heyecan" modunda beklemeye başladık. Standlar kuruldu, planlar yapıldı, anakartımız öğlenleyin geldi, benimde çok iyi bildiğim ve çok uzunca bir süre ilk nehalem işlemciler ile kullandığım Gigabyte X58 Extreme model anakartımızın bios updatini yapar yapmaz yalıtımını yaptık ve sıvı azotumuzu bastık.. İşlemci ve anakartın ayarlarını yapıyorum, anakart ayarları bir yiyor bir yemiyor, durduk yere kitleniyor, açılıştı açmıyor ama bütün bunlar bios reset yapınca düzeliyordu.. Yaklaşık 1.5 saat anakartın neden ayar yemediği ile ilgili çeşitli kombinasyonlar denedim, bazen açıyor bazen açmıyor.. -40C ile -80C arasında blok sıcaklığını tutuyorduk.. -80C'de bile bios reset attığımda makina açtığı için cold bug aklımın ucundan geçmedi, taki -40C'ye çıkan blok sıcaklığı ile birlikte tüm sisteme stabilite gelinceye kadar.. Yani işlemci - anakart ikilisinin -45C altında overclock değerlerini yememe gibi bir durumu çıktı ortaya.. Bu sıcaklıkta superpi ve wprime kasa kasa sürekli stabil noktayı bulmaya çalıştım, 5164MHZ hızına kadar çıktı max işlemci, 4800 - 4850 - 4900 MHZ'de bench alabiliyor. Testlerimizide bu aralıklarda aldık.. Akşamüstüne doğru 4850X2 rekorumuz geldi ve ardından 30K barajını aştık.


    5164 MHZ

    Bu işlemci için çok düşük bir değer, Hava soğutmanın max sınırı, tabi sıvı azot sayesinde multicore yük bindiren programlarda hava soğutmaya göre 500-600MHZ kazancımız oldu fakat işlemcinin daha fazla yapabiliyor olması gerekirdi. Şu ana kadar 2 farklı anakartta işlemciyi denedim ve ikisindede farklı deneyimler yaşadım.. Ciddi bios problemleri var, işlemciyi Foxconnun yeni biosu gelir gelmez foxconn anakartta, Asus ve EVGA anakartlarında deneyeceğim. İşlemci kaynaklı problemlerse ver elini yeni işlemci

    4850X2 3Dmark06 Rekoru

    Ben işlemciyi 4800 civarlarına kitlediğimde hemen Expander sistemin başına geçti, kartı ayarladı, kontrolleri yaptı, tweaklerini yaptı ve 3Dmark06'da kasmaya başladı. Ben bugüne kadar Vistada asla overclock yapmadım, bu günden sonrada baya uzun bir süre yapacağımıda zannetmiyorum, sırf Vantage kasabilmek için yüklediğimiz işletim sistemi bizim önümüzü çok ciddi şekilde kesti, ama işlemci hızı farkından rekoru aldık.

    4850 X2 ve 4870 X2 melez quad cf yapılarak 30k 3Dmark06 barajı aşıldı.

    Kadir Has Üniversitesindeki etkinliktede, Marmara Üniversitesindeki etkinliktede Expander 4850 X2 ve 4870 X2 'yi Quad CF yaparak kullanmak istedi, kısmet düneymiş, kartları bir araya getirdi, her gpu'ya tek tek müdahele etti ati tool ile ve 31.8K 3Dmark06 skorunu aldı.



    Şu anda sistemlerim darmadağın olduğu için akşama yeni bir konu açarak resimler, ssler, skor sonuçları vs.. koyacağım.. Koyamadığım resimleride indirebilmeniz için link vereceğim..

    Bu etkinlik AbsoluteZero - Expander - Anselmo82 ve mehmet328 tarafından gerçekleştirilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuarkServerSystems -- 13 Mayıs 2009; 12:45:37 >




  • Tebrikler

    Şanssızlıklar olmasaymış bu kadar daha iyi şeyler de çıkardı heralde ama bunlar da gayet iyi.Bi daha ki sefere daha iyileri de olur umarım
  • Gerçekten Tebrik etmek lazım
  • Evet hocam sonuçta rekorları kırmışsınız. Dediğiniz gibi bu rekor işlemci'de olmamışta; HD 48xx'lerde olmuş. Emeklerinize sağlık. Yeni rekorlarınızı bekliyoruz.
  • 3dmark2006 skoru tam olarak 32K
    ileriki günlerde daha üst skorlar gelecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 14 Mayıs 2009; 12:18:37 >
  • Bu arada Core i7 975 kullanmışsınız.Daha piyada yok dimi.

    Sonuçlar güzel.İstanbulllulara güzel anlar yaşatmışsınız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Penryn

    Bu arada Core i7 975 kullanmışsınız.Daha piyada yok dimi.

    Sonuçlar güzel.İstanbulllulara güzel anlar yaşatmışsınız.


    Evet o yüzden SS'leri yayınlamıyoruz su anda..

    Ama öyle iyi birşeymiş gibi düşünmeyin.. Anakartlar oturmamış durumda olduğu için çektiğimiz eziyetlerin hadde hesabı yok.. Bazı anakartlar su anda çok sağlamlar bu işlemci ile fakat mayıs sonuna kadar bütün anakartlardan cok iyi sonuçlar çıkmaya başlayacaktır..




  • hocam atölyede çalışmalara başlayacakmıyız
  • yakında rekorların babası gelecek.
  • Ustadlar hepinizin eline saglik..Cok iyi is cikarmissiniz..
  • Adamlar Aşmış kendini Artık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EXPANDER

    yakında rekorların babası gelecek.


    Sabırsızlıkla bekliycez Güven
  • quote:

    Adamlar Aşmış kendini Artık


  • quote:

    Adamlar Aşmış kendini Artık


  • yeni topick te marmara üniversitesi etkinliginden birkaç kare yayınlayacagım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.