Şimdi Ara

DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
743
Cevap
13
Favori
37.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saint Ralph

    Pro 4K keşke 4 gb rem - 32 gb rom.
    İşlemci 2.0 8 çekirdek.
    Ekran kartı T 860 olsaydı.

    Bu konuda haklısınız hadi sizin dediğinizi geçtik diyelim. Bana göre kısaca en mantıklı ve güzel cümleyi Seko92 arkadaşımız kurdu. Adamlarda vizyon yok diye. Neo'da olduğu gibi Pro 4K Ultra olarak 3 versiyon çıkar 1. versiyon bu olsun ama 2. versiyondan sadece ESS'yi çıkar. 3. versiyonda olduğu gibi kalsın ama hepsinin işlemcisi Realtek RTD1296 olsun. İnsanların seçme şanşı olurdu bütçesine göre. İşte o zaman ortalığı kasıp kavururdu.
  • 229 euro + kdv bana verilen listede..ilk mesajda ona göre hesaplamıştım zaten, malum döviz arttı: 1350 tl

    @nodar;
    neo 4k alt segment ama (arka planda torrent denemedim), 4k 57 mbit bitrate li filmi sorunsuz oynatıyor.. hd sese ihtiyacınız yoksa, netflix ve youtube la yetinecekseniz gayet başarılı ve yeterli bir cihaz.
    doğru; ram şu bu önemli ama içinden biri veya anakart kalitesi, bileşenlerin düzenli veri aktarımında başarısızsa, ne olursa olsun çalışmaz..bu yüzden aynı chipset işlemciyi kullanan cihazlar arasında fark var. bileşen ve yazılım farkı..ki dune un avantajı bu..

    linux cihazlarda torrent dahili vardı, neo 4k da yok. aynı anda hem torrent hem film seyretmesinde başarısız olacağı için mi yok, uygulama olarak indirilip kullanılabileceği için mi bilmiyorum.. ama playstore dan inecek torr yazılımı cihazı hantallaştırır kanısındayım, belki ilerki yazılım güncellemesinde kendi sade torrent arayüzlerini eklerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 29 Mart 2018; 19:51:58 >




  • 229+ Kdv mi? Avrupada millet 170 euroya alırken ben 270 euro vermem, arkadaşlarıma da verdirmem gerekirse yurt dışından sipariş geçeriz aynı fiyata denk gelsin önemli değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amazonda yeni cihazlar yok. ebay de neo 4k var. rusyadan birisi satıyor neo 4k yı, buradaki fiyata denk geliyor kargo ile ve gümrüğe takılmayacağının garantisi yok.

    ebay her zaman daha pahalı

    DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k
    http://www.av10.co.uk/dune-hd-pro-4k-702-p.asp
    https://www.itdlplus-multimedia.de/epages/83495051.mobile/de_DE/?ObjectPath=/Shops/83495051/Products/2018010405
    https://www.ripcaster.co.uk/node/1866

    ** maalesef sanıldığı kadar ucuz değil dışarıda.. en az kargo hariç 990 tl ye denk geliyor. gümrük takılma riski hariç..hesaplı alabilmek için en az 6 ay beklemek lazım.. ucuz alınabilecek tek yer, eğer gönderiye açık olursa USA amazon olur..yaklaşık 200 dolar: 800 tl... almanya amazondan bile alsanız 200 eurodan aşağı mal olmaz gümrük vergisi ile... 1000 tl. o da stoklara kim bilir ne zaman girecek. sanırım dune distribütörlerle çalıştığı için ilk başlarda resmi satış yapmayacaktır popüler alış veriş sitelerinden.. bireysel firmalar satabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 29 Mart 2018; 23:31:23 >




  • Benim için sıkıntı yok bi amerikadan gelecek olan var tanıdığım haziran gibi aksilik olmazsa birde almanyadan temmuz ayında. Valizine koyar getirir daha önce bd prime 3.0 getirdi vergi falanda ödemedi. Pro 4k daha ufak ve hafif sorun olmaz ,sıkıntı yok kendi adıma aradaki fark 500 tl olursa beklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzunserdar -- 29 Mart 2018; 23:39:52 >
  • Valize 10 kg lık avr de soksanız fark etmiyor. 1 adet getirme hakkı oluyor gümrüksüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde Netflix meselesi aklıma takıldı.

    Yukarıda bir arkadaş " Artı olarak netfilix 4k izleyebilmek için cihazın Google Widevine güvenliği Level 1 olmalı ve bu cihaz buna sahip " demiş ya.

    Bir cihazın bu özelliğe sahip olması neyi etkiliyor onu öğrenmek istiyorum.

    Çünkü Dune ; Netflix'in lisanslı cihazlar listesinde yer almayan bir cihaz ve yukarıdaki özelliği ile 4K Netflix yayınlarını nasıl oynatacak ?

    Eğer ki bu özelliğe sahip olması bir cihazın Netflix 4K yayınlarını oynatmasını sağlıyorsa Netflix lisansı almanın mantığı ne ?

    Bu konuda tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
  • Dune Pro 4K ile ilgili bir video...

    https://rutube.ru/video/0c9aaaa2ce7f1fe1cb04a3f5ed0715a7/
  • 1. Widevine Level 1 bu bir güvenlik yazılımıdır ve yayınlar ile ilgilidir.

    2. Android cihazlar, Chrome OS gibi donanım ve yazılım uygulamalarına bağlı olarak L1 veya L3 güvenlik seviyelerini destekler.

    3. Cihazınız yalnızca L3 uyumluysa, alt HD çözünürlüklerinde sınırlandırılmışsınız demektir.

    4. Sadece TEE'de yer alan sadece L1 güvenli cihazlar, Widevine güvenlikli servislerden HD veya daha yüksek kaliteli içerikleri oynatabilir.

    5. Widevine içeriği sadece L3, L2 ve L1 olarak adlandırılan üç güvenlik seviyesinde korur.

    6. Netflix gibi hizmetlerden HD içerik istiyorsanız, cihazınızın tüm L1 spesifikasyonunu karşılayacak şekilde sertifikalandırılması gerekir.

    Dune cihazları belki lisans kapsamında olmayabilir Netflix yada sitelerinde güncellenmemiş olabilir. Dune yerine x cihazda olabilir buradaki ana mantık yazılımla alakalı.

    Kısaca herhangibir android box markası önemli değil Netflix lisansı olsun olmasın. Netflix uygulamasını oynatır apk yüklendikten sonra. Bundan sonrası yukarıda yazan maddeler ile alakalıdır.

    Özellikle 6. madde farkındaysanız tek bir isim kullanmamış zidoo, apple tv vs ''cihazınızın tüm L1 spesifikasyonunu karşılayacak şekilde sertifikalandırılması gerekir.''

    Umarım yardımcı olabilmişimdir yanlışım varsa kusura bakmayın. Sadece araştırıp öğrendiğim konular üstüne fikirlerimi belirttim sadece iyi günler herkese amaç bilgi paylaşmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzunserdar -- 31 Mart 2018; 13:46:43 >




  • Uzunserdar U kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgiler için eyvallah, ellerinize sağlık.Yazdıklarınız çok yararlı detaylar bizim gibi meraklılar adına.

    Ama ben hâlâ Netflix lisansının ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.Bu özellikteki bir cihaz ; eğer ki Netflix yayınlarını 4K olarak oynatabilecekse, Netflix'ten lisans almaya neden gerek duyar yada Netflix lisans vermede neden bu kadar kasar kendini ? Çünkü sonuçta bu lisansın bir bedeli var ve ucuz olduğunu da sanmıyorun şahsen.

    Mesela bu konuda şöyle bir örnek vereyim Zidoo'dan. Ama tabii ki 4K yayın kalitesi ile alakalı değil.

    Zidoo'nun H6 Pro modeli ; üzerinde gelen Netflix yazılımı ile oldukça iyi oynatıyor Netflix yayınlarını.Oynatılan yayınların çözünürlüğünü göremesemde SD olmadığına eminim. Ama işin garibi ; ne bu L1 seviyesi ile ilgili bir bilgi var Zidoo'da ne de Netflix lisansı var? Keza Zidoo X9S'te aynı şekilde, en azından SD olmayan bir şekilde oynatabiliyor Netflix yayınlarını.

    Şimdi bu mantıkla bakarsak ; Zidoo H6 Pro'da aldığım Netflix yayın kalitesi SD değilse ( ki bana göre değil, hatta firmaya göre de H6 Pro modeli HD oynatıyor Netflx'i ) hangi sertifikaya sahiptir bu cihaz ?

    Gelde çık bakalım işin içinden ama ben hâlâ çözemedim bu işi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 31 Mart 2018; 15:21:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    minix neo u9-h da da bir sürü özellik var ama playstore dan indireceğiniz netflix uygulaması 480p çamur gibi görüntü veriyor. minix forumda yazdığına göre dışarıdan bir apk ile hd netflix i oynatıyor.

    iade ettiğim neo 4k da netflix i 1080p 5-8 mbit kalitede oynatıyordu.. yazılımın özelliği nedir bilmiyorum ama kutuyu ilk kurarken soruyor size netflix i kurayım mı diye.. kısaca harici bir apk mı yoksa playstore dan mı çekiyor bilmiyorum.
    1 aylık bedava denemeye üye oldum 4k kalitesinde ama neo 4k da 4k ya çıkmadı.. belki internet hızımı yavaş bulduğundandır..
    480p 2 sn sonra 720p 2-3 sn sonra 1080p oldu ve kaldı..4k ya çıkmadı.

    pro 4k ne yapacak göreceğiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 31 Mart 2018; 17:0:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mdmrx

    minix neo u9-h da da bir sürü özellik var ama playstore dan indireceğiniz netflix uygulaması 480p çamur gibi görüntü veriyor. minix forumda yazdığına göre dışarıdan bir apk ile hd netflix i oynatıyor.

    iade ettiğim neo 4k da netflix i 1080p 5-8 mbit kalitede oynatıyordu.. yazılımın özelliği nedir bilmiyorum ama kutuyu ilk kurarken soruyor size netflix i kurayım mı diye.. kısaca harici bir apk mı yoksa playstore dan mı çekiyor bilmiyorum.
    1 aylık bedava denemeye üye oldum 4k kalitesinde ama neo 4k da 4k ya çıkmadı.. belki internet hızımı yavaş bulduğundandır..
    480p 2 sn sonra 720p 2-3 sn sonra 1080p oldu ve kaldı..4k ya çıkmadı.

    pro 4k ne yapacak göreceğiz


    Büyük ihtimalle Neo 4K bu yüzden çıkamadı internet hızı ile saniyede 25 Megabit - Ultra HD kalite için tavsiye edilir kendi sitesinde yazıyor. Yeni çıkan bütün Dune cihazları Widevine Level 1 yani 4K destekliyor. Zidoo'nun H6 Pro modeli Widevine Level 1 yani 4K destekliyor. Mesajından sonra baktım buldum bir yabancı sitede. Widevine Level 1 olmayan cihazlar 1080p yi aşamaz. Geri kalan cihazlar işlemci ve içindeki grafik kartı yada yoncası durumuna göre faklı kalitede yansıtıyor. Mdmrx arkadaşımızın dediği gibi minix neo u9-h 480 veriyor.
    DUNE Android TV Box - neo 4k - sky 4k - pro 4k




  • Uzunserdar U kullanıcısına yanıt
    Sayenizde Zidoo H6 Pro'nun , Widewine Level 1 sertifikasına sahip bir cihaz olduğunu da öğrenmiş olduk böylelikle.Netflix yayınlarında aldığımız yayın kalitesi bizi yanıltmamış demekki.

    Eyvallah...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 31 Mart 2018; 21:12:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix dune gibi Zidoo gibi ve diğer tüm Chin mali androidlerin hic birine lisans vermez vermesi icin ciddi bir firma ve ciddi bir nakit lazim bu saydığımız firmalar merdiven altı firmalar 4k netflix lisansı hayal bunlar icin içlerinde en iyisi dune markası ama o da netflix icin yeterli değil



    Apple TV ile apple varken

    Nvidia shild le nvidia varken



    Zor bu chinlilerin isi



    Rusya’dan dune getirteceğim 15 Nisan Fransa çıksım var Paris’te olursa ordan da alabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsi geçen Zidoo h6 pro 100 mbit internetle de açamadı netflix 4k yi



    Demekki lisanla alakalı mevzu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılanlardan Zidoo H6 Pro'nun Widewine Level 1 sertifikasına sahip olduğunu öğrenmiş olsakta sadece HD kalitede yayın alabildiğimizi söylemiştim.Belkide hep bahsettiğimiz Netflix lisansından dolayı 4K'ya çıkamıyor Zidoo H6 Pro'.

    Eğer ki böyleyse Dune'un de sadece bu sertifikaya sahip olmakla Netflix 4K yayınları oynatamaması gerekmez mi?

    Garip bir durum hakikaten...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 31 Mart 2018; 23:30:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dune cihazları için konuşmak için erken piyasada daha yok denecek kadar az ortada paylaşım yok. Birçok android tabanlı özellikle çin malı olanlar netflix 4k diye açıklama yapmadı. Bu konuda iddalı değil o yüzden bunları yadırgama hakkımız yok. Fakat Dune cihazları özellikle Netflix 4K diye pdf dosyasında belirtmiş 4K Pro'da böyle birşey göz göre göre yapacaklarını sanmıyorum. Geçmişi sağlam bir altyapısı var kısaca forumdan biri alıp test edene kadar bekliyecez. Yada yurtdışından sağlam bir inceleme görmemiz lazım. Geriye burdan en yakın forumdan birçok tecrübeye sahip eraycelik80'e iş düşüyor test etme aşamasında. Hayırlısı ile beklemedeyiz.
  • Uzunserdar U kullanıcısına yanıt
    Zaten H6 Pro'nun da Netflix performansını ve görüntü kalitesini eraycelik80'e test ettirmiştim.

    Hele bir cihazlar çıksın ve yayılsın,piyasada, neyin ne olduğunu görürüz.

    Eyvallah...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uzunserdar

    Dune cihazları için konuşmak için erken piyasada daha yok denecek kadar az ortada paylaşım yok. Birçok android tabanlı özellikle çin malı olanlar netflix 4k diye açıklama yapmadı. Bu konuda iddalı değil o yüzden bunları yadırgama hakkımız yok. Fakat Dune cihazları özellikle Netflix 4K diye pdf dosyasında belirtmiş 4K Pro'da böyle birşey göz göre göre yapacaklarını sanmıyorum. Geçmişi sağlam bir altyapısı var kısaca forumdan biri alıp test edene kadar bekliyecez. Yada yurtdışından sağlam bir inceleme görmemiz lazım. Geriye burdan en yakın forumdan birçok tecrübeye sahip eraycelik80'e iş düşüyor test etme aşamasında. Hayırlısı ile beklemedeyiz.

    Paris teki dağıtıcı la görüştüm ustat yok diyor



    Cok yakın gelişi diyor



    15 Nisan da gelmiş se alıp gelcem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dune klasik Çin malı cihaz değildir. Hiçbiri piyasada yokken bundan on sene önce Dune yine vardı, en büyük rakibi de Popcornhour cihazıydı. Dune'un tek hatası bugüne dek Realtek ile çalışmayıp Sigma ile çalışması oldu ama bunda da haksız değildi. Realtek 1055'in berbat görüntü kalitesi ve özürlü 1186'nın sorunları Dune markasının imajını zedeleyebilirdi. Realtek, 1295 ile çıtayı üç numara yükseltince Dune için sorun kalmadı. Dune benim gözümde sadece film izleyecekler için en iyisidir, sorunsuzdur. Film harici kullanımlarda Zidoo esnekliğini verebilecek mi bilmiyorum ? Mesela internete girip Google Play'den uygulama yüklenemeyecekse olmaz. Fiyatına gelince, arada 500 TL fark olacaksa ben kesinlikle yurtdışından alırım, olmazsa da görüntü kalitesi kendini ispatlamış Zidoo derim hatta X10'a giderim. Q10 Pro ile X10 arasındaki 30 $'lık fark bile düşündürürken sırf garantili olacak diye 100 $ fazla vermem. Ederi o kadar değil çünkü...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.