Şimdi Ara

Düğünden geldim beyler toplanın. (Asırlık ironi tespit ettim.) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
3
Favori
14.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ayın işsizi seçildiniz tebrikler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: firefliess

    Kafayı yemişsiniz ya :D Düğünün sonunda olacakları düşünüp halay çekmiyor kimse.Damat ve gelinin mutluluklarını paylaşıyorlar işte en klasik tanımla.Mutluluk paylaştıkça anlamlı olur

    Cem Yılmaz espirisi, herkes espirinin kaynağını unutup kendi fikri buldu gibi sevinçle paylaşma gereği duymuş gibi geldi bana. He size de tam katılmıyorum orası ayrı, kimse başkası evlencek ay çok mutlu oldum göbek atayım, demez, tamamen eğlenmeye geliyor millet, kurtlarımı dökeyim, gelini görmeden giden bile oluyordur.

    Konu ile ilgili fikrim: Büyüklerinizin beklediği hayatı yaşamayın, torun sevecez çocuk yap, göbek atacaz düğün yap, adettir kurdelesini tak, elalem ne der başına şunu tak vs vs...

    He bunlar gelenek, kötü bir gaye yok, bunun cidden pişmanlıklardan gelen bir versionu var ki: Kaynanam hem kendine hizmet ettirdi getir gelin de bana hizmet etsin.(Laz uşakları)


    Bana kalırsa eğlenmek her yerinde yağ fışkıran kocakarıların göbek atması için binbir çile çekip kazanılan paraları saçmak değildir. Mutluluğumuza şahit olmak isteyen buyursun mütevazi, medeni sınırlar içerisinde tertiplenen düğünümüze konuk olsun, ama kek yer göbek atarız diyen enayayi başka yerde arasın.




  • Bu şarkıların sözleri İngilizce'ye çevirip yabancılara biz düğünlerde bunlara oynuyoruz desek adamlar kahkaha atar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelinin kız arkadaşları benim çok dikkatimi çekiyor. normalde geneli pasaklıdır hiç bişeye dikkat etmezler sadece dışarıya çıkacaksa banyo yapar fakat düğün varsa 1 ay önceden hazırlık yaparlar. saç bakımı kaş bakımı, cilt bakımı, kiloya dikkat etmeler felen. bide normalde erkekleri tersleyen yüz vermeyen bu kızlar düğünde yakışıklı zengin bir erkek beni beğenecekmi acaba, ya da yakışıklı ve zengin bir erkeğin annesi beni gözüne kestirecekmi diye full mod açarak ultra bakımlı ve güzel bir kıyafetle dans pistinde hunharca çiftetelli oynayarak kendilerini sergilerler. nefret etmeme rağmen malesef birgün aile ve akraba baskısıyla bu kızlardan birisiyle evlenicem.
  • Düğünler türk usulü işkencedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemkuru

    gelinin kız arkadaşları benim çok dikkatimi çekiyor. normalde geneli pasaklıdır hiç bişeye dikkat etmezler sadece dışarıya çıkacaksa banyo yapar fakat düğün varsa 1 ay önceden hazırlık yaparlar. saç bakımı kaş bakımı, cilt bakımı, kiloya dikkat etmeler felen. bide normalde erkekleri tersleyen yüz vermeyen bu kızlar düğünde yakışıklı zengin bir erkek beni beğenecekmi acaba, ya da yakışıklı ve zengin bir erkeğin annesi beni gözüne kestirecekmi diye full mod açarak ultra bakımlı ve güzel bir kıyafetle dans pistinde hunharca çiftetelli oynayarak kendilerini sergilerler. nefret etmeme rağmen malesef birgün aile ve akraba baskısıyla bu kızlardan birisiyle evlenicem.

    Ben bizzati önceki düğünlerden birinde o oynayan kızların leş gibi ter koktuğuna şahit oldum. 1 hafta önceden bakımlarını tamamlayanlar grubunda olabilirler büyük ihtimalle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImPerspektif

    Ben evleneceğim kızın ağzından girer, burnundan çıkar düğün müğün saçmalıklarından kurtulurum ama asıl mesele ailesini ikna etmek. Ailesinden kasıt sadece anne baba değil, teyze dayı gibi konuşma hakkı olmayan insanlar devreye giriyor. Diyorlar pazardan mı kız alıyorlar, yok biricik kızım var onun şöyle davullu zurnalı düğününü yapmazsam olmaz, ben elaleme gösteriş yapacağım. Kızın kuzeni yeğeni çıkıyor Allah'ın sim kutuları biz kuzenimizin düğünü olmadan kız vermeyiz filan.

    Sonuç olarak en düşük ihtimalli maliyet 150.000TL makatımıza giriyor. Tek kariyer hayali koca bulup, sabahtan akşama kadar yemekteyiz izleyecek eş adayına denk gelirseniz durum daha vahim. Sittin sene düğün olmadan alamazsınız o kızı.

    Son 10 senedir denk geldiğim evliliklerin hiçbiri sağlam temele dayalı değil. Borç harç içine girmeden evlenmek imkansızlaştı. Evlenmeyi geçtim borç harç olmadan bir şey sahibi olup, geleceği yatırım yapmak hepten gitti. Resmen geleceğimizi satıp bir şeylere sahip olduğumuzu sanıyoruz. Bunlardan birisi evlilik. Gerçekten 10 evliliğin 7 8 tanesi zoraki, tek kalırım korkusu, yaş geçmeden bir yere kapak atayım bir sürü saçma sapan düşünce hareketleri. Sonuç 4 5 yıl sonra boşanma, nafaka süreci, psikolojik yıpranma, bitmeyen borçlar.

    Bunlara kafa yoracağıma yabancı ellerde o şehir senin bu şehir benim avel avel gezerim. Hiç değilse paranın nereye gittiğini bilir, para gittiği için tasalanmam.

    kızı ikna edersen, kız ailesine düğün istemediğini söylerse saygı duymalılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İbrahim usta yapmış yine yapacağını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İllüminati gibi bilinçaltına oynuyor bu şarkılar, güzel tespit etmişsin, herkes senin gibi farkındalık sahibi değil.
  • Bugünümüz de bununla geçti. Vol-2



    Düğünden geldim beyler toplanın. (Asırlık ironi tespit ettim.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dugun masrafi olmasini istemiosan esini oldur kurtul artik istesende evlenemezsin f/p si cok iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 20 Mart 2018; 19:41:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

    Dugun masrafi olmasini istemiosan esini oldur kurtul artik istesende evlenemezsin f/p si cok iyi.

    Ömür boyu hapis yatmayı kurtuluş çaresi olarak sunan beyin yakıcı olan bu taktik bir harika dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sKjaer kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum, samimi duygularla gelip benim heyecanımı sevincimi paylaşacaklar zaten kek börek aramaz düğünde.İşte bu yüzden sırf düğün masrafı karşılansın diye herkese davetiye vermenin yanlış olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O düğün yapma diyenlere karşılık Türk düğünü yapacağımı sanmıyorum ki Türk’le evleneceğimi hiç sanmıyorum. Yabancı düğünler hoşuma gidiyor. Filmlerdeki gibi. Best man çıkar konuşur falan. Danslar romantik olur vb. Yapmasam da bir gün katılmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuhan Apatay

    O düğün yapma diyenlere karşılık Türk düğünü yapacağımı sanmıyorum ki Türk’le evleneceğimi hiç sanmıyorum. Yabancı düğünler hoşuma gidiyor. Filmlerdeki gibi. Best man çıkar konuşur falan. Danslar romantik olur vb. Yapmasam da bir gün katılmak istiyorum.

    zenci ile evlenmelisin dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum olabilir belki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bizim burada damat evine gelen misafirler,"saçu->istanbul ağızıyla saçı" verirler.

    Yani ort 50-200₺arasında miktar olan ailenin büyüğünün adı yazılı zarf.Ve ort 30-100.000₺ arası para birikir,bunu yeni evli çift harcamalrında kullanır.



    Sizin oralarda yapılıyormu ? merak ettim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogan70

    Düğün falan yapmayın la şu devirde düğün mü yapılır.Taktik şu nikah ve yemek olacak aynı anda sonra düğüne harcayacağın parayı koyacaksın cebine eşinle en az 1 ay istediğin yeri gezersin.İki saat insanlar oynayıp onlar eğleneceğine 1 ay eşinle baş başa gezmek bence çok çok daha mantıklı.

    Ağzını öpmek istiyorum kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Töbee 😂😂 Sabret sabret yenge çözer o işi 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.