Şimdi Ara

Düğün Saçmalıktır Bir Nikahta Bitireceksin İşi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
7.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
153 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuperHans

    tanıdığım kimse düğün yapmadı hepsi nikah yaptılar bi de yemek verdiler en iyisi. düğün kasabalı işi.

    Yemekte çalgı eğlence yok muydu hocam.

  • Bir tanıdığım evlendi geçenlerde, erkek tarafına 100-150klık altın aldirdilar. Mobilya beyaz esya derken oradan da erkek tarafi 50-60k lık oldu. Üstüne kız erkek karma nisan organizasyonu yapıldı adanadan özel ekip geldi onların parası mekan kuaför çekim derken ona da 15-20k diyelim. Sonuç olarak en az 200-250binlik oldu erkek tarafi. Muhtemelen daha fazla oldu 4+1 ev tuttular.
    Geçen daire videoları çeken youtube kanalını izlerkende şunu gördüm çok ufak bir dairede yaşıyordu videodaki çift 40m2 mi ne ev belki daha az belki daha fazla, adam şunu dedi bu kadar ufak evi bulmak mesele değil bu evde beraber yasiyabilecegin birini bulmak asıl zor olan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nikopoll

    Hocam bence doğmakta sıkıntılı iş.

    koptum 

  • Neyse ki artık yeni nesil kadınların bu taraflarda gözü yok.Yani kimi tanısam çevremde hep ne gerek var diyor.Eee ekonomi ve salgın malum.Yani bu alışkanlık yavaş yavaş bitecek gibi bazı çevrelerde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F8B3665B5

    Bir tanıdığım evlendi geçenlerde, erkek tarafına 100-150klık altın aldirdilar. Mobilya beyaz esya derken oradan da erkek tarafi 50-60k lık oldu. Üstüne kız erkek karma nisan organizasyonu yapıldı adanadan özel ekip geldi onların parası mekan kuaför çekim derken ona da 15-20k diyelim. Sonuç olarak en az 200-250binlik oldu erkek tarafi. Muhtemelen daha fazla oldu 4+1 ev tuttular.
    Geçen daire videoları çeken youtube kanalını izlerkende şunu gördüm çok ufak bir dairede yaşıyordu videodaki çift 40m2 mi ne ev belki daha az belki daha fazla, adam şunu dedi bu kadar ufak evi bulmak mesele değil bu evde beraber yasiyabilecegin birini bulmak asıl zor olan.

    Bu insanlar kafayı yemiş. 250 bin liraya google'a rakip olabilecek şirket açarım ben, millet gidiyor prenses kompleksli kadınla evleniyor. 250 bin ömürlük escort parası.





  • Erkek kardeşim düğün yapmadan evlendi.

    Nikahtan sonra akşam bir mekanda eğlence tarzı bir etkinlik yaptı.

    Damatlık, gelinlik, düğün salonu, araba, araba süsleme vs gibi bir ton masraftan kurtuldu.

    Herşeylerini kendileri yaptılar, takı takmak isteyen nikahtan sonra taktı.

    Evlerine aldıkları eşyaların borçları bitti, araba aldılar. Arabanın borcu bitmek üzere ve şuan ev aldılar.

    Eğer düğün yapsalarda şuan düğün masraflarını ödüyor olacaklardı.

    Hayatımda gördüğüm en güzel evlenme şekliydi, ne gürültü vardı ne de milleti eğlendirmek için çaba sarf ettik.

  • Fakirim de yeterli :) Yoksa saçmalık değil, sadece fakirsin.

  • Düğün denilen organizasyon saçma sapan bedevi gelenekleri bana göre.Sade bir nikah en modern ve yakışanı.Tabi bu fikri toplum içinde belirtirseniz garip karşılıyorlar ama düğünde yapılan tüm şebeklikler gayet normal.
  • Düğün denilen organizasyon saçma sapan bedevi gelenekleri bana göre.Sade bir nikah en modern ve yakışanı.Tabi bu fikri toplum içinde belirtirseniz garip karşılıyorlar ama düğünde yapılan tüm şebeklikler gayet normal.
  • itirazım var filminde şöyle bir şey anlatıyordu daha öncede başka bir yerden duymuştum bunu


    evlenebilmek için 2 şey gerekli


    bir benimle evlenir misin ?

    iki evet bu kadar aslında imam nikahı diyede bişey yoktur der imamın kendisi


    ama peygamber efendimiz (s.a.v) buyurur ki evlendiğinizi cümle aleme duyurun


    bundan kelliki düğünler dernekler kurulur

  • Düğün güzel bir şey ama, bizimkiler her şeyde olduğu gibi bunda da çok abartıyorlar. Çok zengin değilsen otel, düğün salonu tutup da yemekli düğün yapıp 5 sene borcunu ödemek israftır. Evde, bahçede de mütevazi bir düğün yapılabilir. Ben kızların sırf arkadaşlarına ve akrabalarına hava atmak için "lüks düğün isterim" diye tutturmalarına sonradan görmüşlük ve insafsızlık diyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 10 Ağustos 2020; 12:17:51 >
  • Düğünlerin altın toplamak ve çevreye gösteriş yapmaktan başka bir olayının olmadığını düşünüyorum. Ayrıca bir gece için insanlar bir sürü borç harç altına giriyorlar yazık oldukça gereksiz bir olay. özellikle şu pandemi döneminde düğün yapanları görünce inanılmaz sinirleniyorum ya.

  • Pikelenjelo kullanıcısına yanıt

    Peygamber zamanında resmi nikah yok o yüzden duyurun diyor

    şimdi nüfusda kayıtlı normal bir polis memuru bile tc kimlikten bakıp evli mi görebiir.

  • bunca yıldır düğünlere attığın parayı nasıl geri toplayacaksın? aylık 500 lira düğünlere gidiyor. tek çocuk falansan yandın zarardasın.
    ben düğün yapmayı bıraktım diyelim herkes bu özveriyi gösterebilir mi sence.
  • insanların zoraki hatır için gittiği cringe sıkıcı kafa ütüleyici çağ dışı adet

  • Avatarım Ağır Çekim kullanıcısına yanıt

    Nikahtan sonra takmak isteyen takabilir.

    Zaten bir insan takı borcunu ödemek isterse her şekilde öder.

    Ödeme niyeti yoksa düğüne dahi gelmez.

  • Insanlara hayati zorlastirmaktansa kolaylastirmaliyiz. TR de ülkemizde maalesef ama maalsef gün gectikce paramizin kiymeti hep daha batiyor ve satin alim gücü azaliyor. Dolayisiyla da sorunlar bas gösteriyor. Ailelerin de bu anlamda yangina körükle gitmek yerine, gelenek görenek örf adet elalem ne der millete gösteris yapalim alem görsün vs gibi sacmaliklarin yerine, önce cocuklarinin mutluluklarini düsünmelerini ve o anlamda onlari desteklemelerini ve yol göstermelerini tavsiye ederim. Gencecik yasta insanlari birkac yüz milyar borca sokuyorlar, sonra da o yuvadan huzur bekliyorlar ! Insanlar dügünlerini nikah salonun cikisinda, bahcelerinde taki merasimi seklinde de yapabilirler. Hos zaten su an dügün davetiyesi alan kisi kendisini evine icra dairesinden tebligat gelmis gibi de hissedebilir o ayri elbet.

  • Cringe kelimesini kullanarak modern ve ileri görüşlü oldun tebrikler.

  • Sylve S kullanıcısına yanıt

    Bende tek çocuğum 27 oldum, evlilik fikrinden fersah fersah uzağım büyük konuşmayayım ama imkanı yok evlenmem diyebilirim. Birkere sessiz ortamda yalnız yaşamayı hiçbirşeyle değişmem.

    Evliliği geçtim düğün ölsem yapmam heralde, düğün istemeyen Türk kızıda bulunmaz zaten.

    Senin birtek evde kalacağım cümlene katılmıyorum bu mentaliteyi değiştir, erkek evde kalmaz evliliğin olup olmayacağına karar veren ikna edilmesi gereken erkektir ve erkeğin yaşıda geçmez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysandikci

    Düğün denilen organizasyon saçma sapan bedevi gelenekleri bana göre.Sade bir nikah en modern ve yakışanı.Tabi bu fikri toplum içinde belirtirseniz garip karşılıyorlar ama düğünde yapılan tüm şebeklikler gayet normal.
    Yapmayın bunu, birkaç mesaj yukarıya bakarsanız ne bu düğün isteyen kızlar kraliyet ailesi prensesi mi diyorlar ki kendilerinin ve uzantılarının siyasetlerine göre bedevi bile daha modern gözükecektir. Bunları çözseniz aydınlanır kafanızın içi, çok pis çok adi Hindu kültürü. Oktay Sinanoğlu bile batıdaki kimi ırkların medeni gözüktüğüne bakmayın, köylünün hasıdırlar derdi

    Yatırım için altın bile almıyorum, düğünün bana niçin çok avam geldiğini sorgularken bir anda altın bile almadığım aklıma geliyor ve bu döngünün kırılması adına düğün istememe konusunda kendimi haklı buluyorum. En iyi kızın bile süprüntü akrabaları olur, onları eğlendirip bir de zorla önlerinde beyefendilik yapamam, ay öldüm yine




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.