Şimdi Ara

Düğün fotoğrafçısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Nevşehir bölgesinde çekim yaptırmak istiyoruz ama fiyatlar el yakıyor nasıl yaparız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ücretsiz gelin-dağmat modeli deyip açıverin bir başlık. Kendisini bu alanda geliştirmek isteyen amatör ve acemileri davet edin. Çekim sonrası da orada bir laptop falan bulundurun, çeken arkadaşlara rica edin atıversinler laptopa işleri bitince !.. Ben olsam gelirdim mesela. Face'de bile böyle bir etkinlik yapılabilir.
  • Fiyatlar el yakıyor derken ne kadar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin geliri aynı olmadığına göre herkesin de elinin yanma eşiği farklıdır. Demek ki bu arkadaşımız için de bütçesine göre el yakan bir değerdeymiş fiyatlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 9 Haziran 2016; 9:32:42 >
  • @jiddi'nin önerisi mantıklı. Sosyal medyada sesini duyurabilirsin. Fakat seni bedavacı diye yaftalayanlar çıkarsa şaşırma
  • Tabi öyle tipler de çıkar. Fakat ben de salonlarda kendi düğünümde akrabamın, kardeşimin fotoğraflarını çektirmemelerine falan inanılmaz saçma buluyorum. Vaktim olsa ben seve seve giderim mesela böyle bir çekime. Nice amatör fotoğrafçı var ki düğün fotoğrafı çekmek için ne model ve ne de yer bulamıyor. Elinde ekipmanı ile her gün aynı şeyleri çekmekten bunalmış epey amatör arkadaş vardır eminim. 1-2 gün evvel de mesela bir arkadaşımız başlık açmıştı O da ücretsiz portre çekimi için model arıyordu. Yani var işte, ekipmanı var ama çalışacak model yok.
  • Kenjuro K kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar el yakıyorsa, sende bedava olan cep telefonu ile çekebilirsin.Cep telefonu olmaz, iyi çıkmaz, sonrada kaliteli baskıda alamayız dersen, bu işin hakkını veren birisini makul bir ücret ile tutabilirsin. Tuttuğun arkadaşın iyi derecede photoshop da bilmesi gerekir, yoksa beş para etmez. Sakın bir dükkanla anlaşıpta, sana bi tana çırak göndermesinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    Ücretsiz gelin-dağmat modeli deyip açıverin bir başlık. Kendisini bu alanda geliştirmek isteyen amatör ve acemileri davet edin. Çekim sonrası da orada bir laptop falan bulundurun, çeken arkadaşlara rica edin atıversinler laptopa işleri bitince !.. Ben olsam gelirdim mesela. Face'de bile böyle bir etkinlik yapılabilir.

    Ücretsiz hiç kimsenin yapacağını zannetmiyorum. Kaliteli bir çekim için, 15000 tl lik bir aparatla kimse düğüne gidipte aletini, edavatını heba etmez. Hiç para almasa giden kişinin cebinden iki gün için 300 tl para gider. ( yemek, ulaşım, yevmiye, amortisman,photoshop başında geçen günler...... yardımcı personel gideri.......... ) ..vb
    Birde iki gün boyunca poz verirsiniz, sonrada çeken kişi ben amatörüm, resimlerin hepsi silinmiş derse sakın şaşırmayın...........




  • Ben 2 kere yaptım. Profesyonel fotoğrafçı bedavaya gelir demiyorum ki... Amatör olup bu işin temel teknik kısmını epeyce tecrübe etmiş olan ama model bulamadığı için de farklı alanlarda çalışma fırsatı bulamayan çok amatör fotoğrafçı var. Sanki otu-böceği çekerken 3-5 bin liralık ekipman ile, onlardan bir gelir mi elde ediyoruz ?! Ayrıca sürekli benzer çekimler yapmak da bir süre sonra zaten bu alanda gelişmenizi durduruyor.

    Kusuruma bakmasın şu an anımsayamadım bu forumdan bir arkadaşımız da (kendisini gerçekte hiç tanımadım) bir arkadaşımın ajans için özel çekimlerini metelik istemeden yapmıştı !.. Yanlış anımsamıyorsam ya FF gövde yada üst sınıf APS-C gövde, prime lens ile çekmişti.

    Yani bu forumun çoğunluğu ticari amaçla burada olabilir amma gerçekten bu alanda farklı deneyimlerde de bulunmak isteyen amatörler var, vardır. Benim imkanım olsa ve böyle bir teklif gelse memnuniyetle yine yaparım.

    Evet, biz de her 3-5 günde bir çektiğimiz fotoğraflarımızı yanlışlıkla silip kaybediyoruz ! Amatörlük işte deyip öyle devam ediyoruz işte, n'aparsınız.




  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=117446982

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu günün tekrarı yok. Bu nedenle her kiminle çalışmaya karar vermişseniz önceden yaptığı işleri görün. Beğenirseniz anlaşın.
    Diğer en büyük detay ise o en stresli gününüzde yanınızda sizinle aynı dilde konuşan birini istersiniz. Kendinizi yakın hissetmediğiniz birinin yanında doğal fotoğrafları hayal etmeyin.
    Astronomik fiyatlara çalışan fotoğrafçı olarak size bunu söylüyorum. Bol şans.
  • İstanbul da olsaydın çekerdim. Tabi 200, 300 TL alırım. İşleyip verirdim ama istanbul da değilsin geçen abimin arkadaşını çektim hayrına maksat bana da eğlence olsun Nevşehir de kapadokya da acayip gelin damat çekilir

    Not : dün başlamadım amatör de değilim onu söyleyim 4 yıldır hobi olarak uğraşıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 3 Ağustos 2016; 14:53:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatların astronomik istenmesinin nedenleri kullanmış olduğu ekipman yapılan photoshop, ayrıca en büyük etken olan albüm yani bunlar birleşince fiyatlar artıyor tabi. Emirgan sahilinde elindeki ekipmana bakmaksızın büyük ihtimalle Canon 550d ve lens 18-55 ile gelin damat çeken gördüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinizde fotoğraf kabiliyeti yüksek bir cep telefonu var ise kendiniz çözümleyebilirsiniz. Bir yakınınız yardımı ile çekim yapılabilir. İyi bir mekan, güzel bir gülümseme, nihayetinde bir anıdır fotoğraf. Teknik konulara çok takılmayın.
    www.zorluphotoagency.com
  • 2019 yılında kapadokyada dış mekanımı yaptırmıştım. memnun kaldığım bir firma var fiyat konusundada yardımcı olmuşlardı. belki faydası olur Kapadokya Düğün Fotoğrafçısı

  • tavsiyemdir T kullanıcısına yanıt

    Saçma sapan bir firma. Gelin veya damada netleyeceğine gitmiş peri bacasına netlemiş. Gelin ve damat flu. 10 resimden 8 i hatalı netleme. Bir de para istiyor o saçma fotoğraflara.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.