Şimdi Ara

Dual channel boot edemiyorum, ram'i iade edebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün vatan bilgisayardan aldığım
    ryzen 5 3600/ msi b450 tomahawk max/corsair 2x8gb vengeance(CMK16GX4M2B3200C16R) sistemde dual channel şekilde boot edemiyorum. İki modülü de tek tek takmayı denediğimde sistem çalışıyor. İki modülü yan yana slotlara taktığımda 1-2 gibi yine çalışıyor. Ama 1 ve 3. slotlara veya 2 ve 4. slotlara taktığımda sistem boot etmiyor.

    Tahminimce ramlerde sorun olmasa gerek? Tüm slotlar da çalıştığına göre sorun işlemcimde mi? Ya da anakartımda arıza olma ihtimali var mı, bahsi geçen 3 parça da bugün sıfır alındı. Anakartın sayfasındaki uyumluluk listesini kontrol ettiğimde vatanda satılan ramlerden sadece birini görebildim o da 2400mhz. Yani satın aldığım ram de uyumlu gözükmüyor.

    Tüm interneti karış karış aradım ve %90 eminim ki bu sorunun çözümü yok, donanımsal bir arıza veya uyumluluk sorunu.(Yine de çözüm önerilerine açığım) Benim asıl merak ettiğim vatan bozuk olmayan ram'i geri alır mı? Yasal olarak hakkım var mı açılmış ürünü iade etmeye?Ki sorun ram'de mi ondan da emin değilim ama. Soğutucu verirken uyumlu soketleri kontrol ediyorlar, ram'i de etselermiş keşke, kabahati benim üstüme atacaklar kalacak gibi hissediyorum. Benzer bir durum yaşayan, veya iade edip edemeyeceğimi bilen varsa ve beni bilgilendirirse çok sevinirim.







  • merhaba
    tek slot ram kullanarak son biosu sürümü yüklü değilse yükleyip denermisin

    sorun anakart gibi duruyor
  • aemless A kullanıcısına yanıt
    Son bios sürümünü yüklemeyi denedim, ne yazık ki değişen bir şey olmadı hocam.
  • msnnsm kullanıcısına yanıt
    Cpu pinlerine baksaniza.? Belki cpu pini yamuldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya anakart arizalidir yada @gtx295 in dediği gibi pin yamulması olabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vatanda başka ekran kartı takarak dual channel boot etmeyi başardılar, ne alaka bilmiyorum. Daha sonra xmp açamadılar ama. Başka bir dual kit ram'i deneyince yine boot etmeyince anakart'ta arıza olduğuna kanaat getirdi görevli, cpu pinleri sağlam gözüküyor. Bekliyoruz bakalım, anakart servise gitti. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msnnsm -- 22 Kasım 2019; 17:39:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.