Şimdi Ara

DT kablosuz görüntü aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Yeni bir eve taşındım ve eko paket DT üyeliğimi buraya nakil ettirdim. Evde 3 adet TV var , önceki oturduğum yerde 1 tanesinde DT diğelerinde ise kablo tv izliyordum.
    Fakat yeni evimde kablo tv alt yapısı yok. Salonda bir anten çıkışı var buraya DT bağlattım. Yatak odasında bir anten çıkışı daha var ama burada sinyal yok(DT teknisyeni kontrol etti)

    Dolayısı ile diğer TV ler boşta duruyor şimdi. Aklıma şu fikirler geldi,ne dersiniz ?

    1)Salondan evin her yerine hat çekerim , Yan Oda paketi alırım.
    o)evin her yerinde anten kablosu dolaşsın istemiyorum,bu yüzden son tercihim bu olsun diyorum

    2)Bir uyducu ile konuştum. Kılavuz çekerek yatak odasındaki boşta bulunan anten çıkışına anten tesisatından sinyal taşıyabileceğini iddia ediyor. Aşağı yukarı 170m kablo ve işçilikle beraber 200TL gibi bir rakama bu iş olur dedi.
    o)Böyle bir şey yaptıranınız var mı? Büyük bir tesisat işi gibi geldi bana
    o)şayet bunu yaptırırsam 1-2 mt kablo çekerek yan oda paketini oturma odasına bağlatabilirim

    3)Kablosuz görüntü ve ses transferi yapan cihazlar varmış.Yan oda paketini alsam ve yeni DT kutusunu , salona nakil ettirdiğim diğer DT kutusunun üzerine koysam ve bu aktarım cihazı ile oturma odasında TV'ye görüntü aktarsam ?
    o)evin içinde kablo karmaşası olmaz
    o)2 tane DT kutum olacağı için farklı TV'lerde aynı kanal izleme zorunluluğu yok


    ne dersiniz ? başka fikri olan varmı?önerilerinizi bekliyorum.
    teşekkürler







  • 1+1 bir eve taşının... hiçbir sorununuz kalmaz..
  • yatak odasındaki jaklı fişi tornavida yardımıyla sökün..

    bakın bakalım arkasında kablo var mı takılı..

    varsa yukarıda , muhtemelen çatı arasındaki dağıtım ünitesinde boş yer var mı ona bakın (ki sanmam diğer oturanlar çoktan tapulamıştır fazla çıkışları)...

    boş çıkış varsa.. yatak odanızdan çıkan kablo ucunu çatı arasında tespit ederek (aşağıda birisi hah evet şimdi yayın geldi demesi gerek bunun için) ve gerekiyorsa kabloyu metal jak takarak uzatarak.. o dağıtıcıdaki boş çıkışı takmak.. işte hepsi bu..



    dağıtıcıda boş çıkış var ama yatak odanıza kablo çekili değil ise... ki çekili olur.. değilse bile o dağıtıcıdan amma tuvalet boşluğundan amma pencere dibinden kablo çekmek ya da yatak odasına inen boruyu tespit ederek içinden kablo göndermek gerek...


    dağıtıcıda boş yer yok ise... çatıya eğer izin veriyorlarsa küçük bir çanak takmalı ve yukarıdaki yollardan biri ile kabloyu odaya indirmek gerekir..



    kablosuz görüntü aktarıcıyı ben de denemek istiyorum açıkçası.. randıman verir mi bilmem.. ama nasıl olsa ben bir odaya geçince diğerinde seyreden yok... o yüzden tek kutu işimi görür..




  • ben yaklaşık 5 senedir botec marka bir sinyal aktarıcı kullanıyorum digiturküm ile. Digiturkün durduğu yer ve aktaracağınız oda arasındaki mesafe ve duvarlar pek tabiiki etkiliyor. İyi bir kurulum yapılırsa diğer odadan kumanda ile kanal değişimini bile salondaki digiturkünüzde yapabiliyorsunuz.
    ben aldığımda 100 tl civarıydı bu cihazlar. Hala da öyle sanırım. Bu cihazları diğer aktaram işlemleri için de kullanabilirsiniz. Mesela balkona bile çıkartıp küçük tv nizi yazın balkondan yayınları rahatlıkla izleyebilirsiniz.
    Değişik markalar var, Nextin var bildiğim. philipsin bile vardı yanılmıyorsam.
  • Mutfaktaki TV için "Hama Wireless transmission system AVS-974" kullanıyorum. iki kutusu var alıcı ve verici. parazit falan yok. digiturk kullanmama rağmen görüntü kalitesi iyi. Ama bu tür cihazlar her evde aynı performansı vermeyebilir. Bu tür cihazda karar kılarsanız "performans alamazsam iade edeceğim" diyerek satın alın.

    http://www.hama.de/portal/articleId*169431/action*2563
  • cevap için teşekkürler
    peki sizce şu mümkün mü
    bir receiverdan 2 tane TV'ye aktarım?
  • e birini kompozit birini scart, birini de HD çıkışı varsa mesela 3 çıkışıda kullanıp 3 tv ye de görüntü yansıtabilirsiniz de her yer kablo olur eğer 3 tv yide yan yana ya da üst üste koymayı düşünmüyorsanız.
    (netekim böyle yapanlar da yok değil hani, özellikle tv yorumcuları felan mesela)
    siz receiver değil de aktarıcı için sormak istediniz anladığım kadarıyla. Aktarıcılarda genelde bir kompozit çıkış oluyor genelde. O yüzden bir tv ye bağlayabilirsiniz sanırım.
  • Ben Philips marka alıcı-verici sürekli parazit yaptığından güçlü diye şunu aldım,memnunum:

    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19760

    2 kat aşağıda,bahçede bile televizyon seyrediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Blof -- 12 Ekim 2010; 14:44:13 >
  • bende next kablosuz görüntü aktarıcı var. 2 senedir kullanıyorum ama bu gibi aletlerde en büyük sorun kablosuz internet.açık oldugunda epey sorun yaratıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.