Şimdi Ara

DT 770 Pro vs DT 990 Pro / 80 ohm vs 250 ohm TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.
    Bazi yayincilarin kullandigini fark ettigim DT 990 ve DT 770 Pro kulakliklarina asik olmus durumdayim. Pedleri, retro olusu, forumlarda herkesin ses kalitesi hakkinda referans kulakligi oldugunu soyluyor olusu. Ozellikle kulakligin pedlerinin kulaklarinda sanki tavsan duruyor gibi konforlu benim icin cok onemli.

    Sizlerden ricam hangisi oyun ve genel muzik, film icin daha iyi bir secim olur?

    Acik olan DT990 Pro mu? Yoksa kapali olan DT770 Pro mu?
    Bu modeller arasinda da 3'e bolunuyor kulaklık,

    32 ohm olan modelinin pedleri deri ve degisemiyor o yuzden almayi dusunmuyorum.

    80 ohm olan model, MSI B550 Tomahawk anakart uzerinden on board ses kartiyla beslenebilir mi? Beslenebilirse amfi masrafindan kurtulmus olurum.

    250 ohm olan model ise, yayincilarin kullandiklari en yuksek ses kalitesini veren model. Ancak amfisiz kullanmak mumkun degilmis.

    Sizce hangisini almalıyım?

    Teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Bende DT 990 Pro 80 Ohm var. Kulaklığı çok severek kullanıyorum. Aralarındaki fark sizin de yazdığınız üzere arkası açık ve kapalı olması. Vokal kayıtları için kullananlar 770'i tercih ediyor, kapalı olması sebebi ile. Mixing/Mastering yapanlar da 990'ı tercih ediyor. Arkası açık kulaklıkların şöyle bir özelliği var ki o da oyuncular arasında çok fazla kullanıcı bulmasını sağlıyor. Arkası açık kulaklıklarda sahne çok geniş oluyor. Stereo ayrım çok iyi hissiyat veriyor. Yani sesin ne taraftan geldiğini çok rahat anlayabiliyorsunuz.O yüzden fps tarzı oyun oynayanlarda da görebiliyorsunuz.


    Bende ilk başta Plantronic Rig400 vardı. O da sonradan farkettim ki yarı açık bir kulaklıkmış. Onu kullanırken sesler aşırı gerçekçi geliyordu diğer kulaklıklara göre. Gerçekçiden kastım ses sanki kulaklıktan değil de odadan geliyormuş gibi. Ama izolasyon olmadığı için basları çok zayıftı. Müzikle falan pek gitmiyordu. DT 990'da ise izolasyon olmamasına rağmen baslar tam olması gerektiği gibi, hiçbir şey kaybetmiyor. O yüzden benim tavsiyem eğer kendinizi dışarıdaki seslerden soyutlamayacaksanız 990'dan yana olur. Ama yok ben sessizliğin içine gömülüp sadece kulaklıktan gelen sesi duymak istiyorum derseniz 770 daha mantıklı bir seçim olur. Açıklama olarak da kapalı bir kulaklık olduğu için basların daha tok geldiği yazıyor ki fiziksel olarak öyle olması gerekiyor zaten.


    Bu arada ohm olayına pek takılmayın derim. Aralarında farkedilir bir ses kalitesi yok. Tabi diğerlerini 32 ve 250 olanı deneyimlemedim ama adamların farklı ohmlarda üretmelerindeki mantık sizin kaynak cihazınız hangi değer ile uyumlu ise onu seçebilmeniz. Telefon, tablet gibi mobil cihazlarda kullanacaksanız 32'lik kesinlikle düşünülebilir. Ama amfim var zaten bana kuvvetli bir şey lazım diyenler için 250 gerekiyor. Bende Focusrite ses kartı olduğu için incelemelerine baktığımda en optimum versiyon 80'lik olarak görünüyordu. Ama kendi stüdyo kiti 32'lik kulaklıkla geliyor mesela. Ayrıca başka bir örnek olarak da Audio Technica M50X'i gösterebilirim. Yine stüdyolarda çok fazla kullanılan bir kulaklık ve empedansı 38 ohm. Adamlar her türlü cihazla uyumlu olsun diye bu değere ayarlamışlar ve kullanıcısı da çok fazla. Dediğim gibi ohm değeri ses kalitesinde hissedilir düzeyde fark yaratmıyordur diye düşünüyorum. Yüksek empedansın amacı kulaklık kaynaktan gelen akım sebebiyle yanmasın diye. Zaten kendi yayınladıkları videoda da bunu anlatıyorlar. Videosunu en aşağıya ekledim.


    Bu arada benim anakart MSI B450 ve iki kulaklığı da anakarta takıp denedim. 80 ohm olanı da çok rahat sürebiliyor. Ama çok net bir şekilde ses kartı ile arasında kalite farkı oluyor. Bu farkı 80 ve 250 ohm arasında hissedemezsiniz mesela. Şöyle bir şey oldu; 32'lik ile son sese alınca sesler bozulmaya başladı. Baslar daha geride kalıyor, tizler çok cırtlak çıkıyor. 80 ohm son sesi daha rahat kaldırıyor mesela. Tabi anakartın sesini hiç kullanmıyorum. Sadece size örnek sunabilmek için şimdi takıp denedim. Benim ses kartı da mesela 250 ohm kaldırmıyor. Dediğim gibi ohm olayına çok takılmayın. Daha çok açık, yarı açık ve kapalı versiyonlarından hangisinden daha keyif alırsınız ona bakın ve kablo boyunu da dikkate alın derim. Ben evde kullandığım için 3m rahat geliyor ama dışarıda hayatta kullanamam o kadar uzun. Zaten dışarıda open back kulaklık da kullanılmaz. Ayrıca benim telefondan da gayet yeterli ses geldi 80 ohm ile dinleyince. Ama bazı telefonlarda ses az gelebiliyor.


    Biraz uzun oldu ama her taraftan deneyimlerimi anlatmaya çalıştım. Bir de ben alırken çok araştırmıştım, aklınızda olsun. DT 990 Pro modelinin de 80 ohm olan versiyonu var. DT 990 Pro Black Edition 80 ohm olarak geçiyor. Ayrıca stüdyo değil de ev için olan versiyonunda 32, 250 ve 600'lük çeşitleri var. Onlar da DT 990 Edition olarak geçiyor.


    In The Mixyoutube
    I am always being asked which headphones are best and which impedance (ohm) is best! In this video, I hope to quickly answer lots of questions about headphones including: How do headphones work? What Ohm of headphones do I need? Which impedance sounds best? High or Low impedance headphones for Mixing and Mastering? How do headphones actually work? What's inside headphones? Do more ohms sound better? I exclusively use Beyerdynamic headphones in my studio because they are all made in Germany to the highest quality and are perfect for producing, mixing and recording! The DT 770 Pro is perfect as an all-rounder and is a legendary headphone in the industry but I prefer the open-backed headphones for mixing. for more information about mixing in headphones, Check out this video: https://youtu.be/neYr0u4iq0Q 🎧 The Calibration Software I Use For Headphones- Sonarworks Reference 4: USA: https://bit.ly/SonarworksUSA Europe: https://bit.ly/SonarworksEUR 🌍 My Website / Contact / Hire me - https://michaelwynneaudio.com 📱 Join My Free Discord - https://discord.com/invite/inthemix 🎧 My Sound Banks / Preset Packs - https://inthemix.store 💸 Save money on DistroKid if you signup through my custom link - http://distrokid.com/vip/inthemix
    https://www.youtube.com/watch?v=9CYmTNc9K14&feature=youtu.be




  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Cok guzel aciklamissiniz. Elinize saglik.
    Kulakliklarin arastirmasini yaptim ancak 80 ve 250 de amp sart gibi duruyor. 32 ohm olanda ise deri padler ile geliyor ve ses perdesi digerlerine gore cok farkli. İnternette arayisim sonrasi philipsin shp9500 modelini buldum. Kullanici yorumlarini ve incelemelerini okuduktan sonra fiyatiyla cok cazip geldi. Suan ikinci el cok az kullanilmis olarak 1250 tlye alabiliyorum. Ote yandan dt990 pro 3000 tl dt770 pro ise 2000 tl lik etikete sahip. Bunlarin yanina 1500 tl gibi bir amp harcamasiyla. Beyerdynamic kullanmak icin 3500-5000 tl arasi bir butce gerekiyor. Acikcasi cok kararsiz kaldim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mert_has kullanıcısına yanıt

    Audio Technica M50x de bakabilirsiniz. Her yönüyle kullanım çeşitliliği sunan bir cihaz. Farklı boyda kabloları ve uçları var. Daha modern bir kulaklık diyebilirim. Karakter olarak da basları bir tık yüksek diyorlar. Bütçe olarak daha uygun bir şey düşünürseniz de M40x'e de bakabilirsiniz.


    Philips, Sony, Jbl gibi markaların kulaklıkları aşırı makyajlı oluyor bence. Mesela ben Jbl'i hiç sevmiyorum. Basları gereksiz yüksek. O yüzden müzik dinlerken makyajdan uzak bir kulaklık düşünürseniz Beyerdynamic, Audi-Technica gibi markalara yönelin derim.


    Fiyat olarak da ben DT 990 Pro'yu 130€'ya aldım Almanya'dan. Fiyatı hala aynı ama kurdan dolayı yüksek tabi. Ben aldığım zaman da buradakiyle arasında bin TL fark vardı. Amazon.de'ye bakın bence bir. Arada stoklara giriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayanamadim. Soundblaster x g5 ses karti ve dt990 aldim. Odemek nasip olur ins :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsunbana da maksimum 4000 tl telde kullanmak
    overhead kulaklik lazim. Sony 4mx mi bose qt35 ii mi alsam karar veremedim bu fiyatlara telefon için dengeli bir kulkaklik ne önerirsiniz acaba??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mert_has kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullanın. Ses kartı almanız çok iyi olmuş bence. Ses kalitesinde inanılmaz bir artış sağlıyor eğer hakkını verecek bir kulaklık kullanırsanız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mert_has kullanıcısına yanıt

    Deneyimleriniz nasil?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla daha once kullandigim hic bir kulakliga benzemiyor. Ses kalitesi olsun padleri olsun inanilmaz iyi. İhtiyac fazlasi oldugu icin kulakligi kullanmiyorum artik. Bir ara satayim dedim sonra koydum kutusuna duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert_has -- 16 Ekim 2022; 18:38:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar burada ilgisi olan almak isteyen varsa satisa cikardim kulakligi ve ses kartini. Gercekten cok az ve temiz kullandim. Dosta gidecek bir kulaklik.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mert_has kullanıcısına yanıt

    kaça satıyorsun

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.