Şimdi Ara

Dsmart Modül + Samsung ES7000 kanal sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
9.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    Dsmart Modül + Samsung ES7000 tv kullanıyorum. TV deki dahili receiver var. TV nin anten kısmında Uydu vs. dışında Dsmart diye bir seçenek var. Bunu seçince TV kanal listesi aynı Dsmart cihazlardaki sıralamadaki gibi geliyor. Modül olduğu için kanalları izleyebiliyorum. Fakat şöyle bir sıkıntım var, 39. kanaldaki kanaltürk ve 47. kanaldaki bugün tv de servis yok diyor. Oysaki anten tipini Uydu seçince bu kanalları izleyebiliyorum. Sanırım kanalların frekans tanımlamaları Dsmart seçiminde yanlış girilmiş.

    Bu sorunu yaşayıp, çözüm üretebilen var mı?
    Hem samsung'u hemde Dsmart'ı aradım, derdime çare bulamadım.



  • dostum bende de samsung f8000 varda seninki gibi dahili receiver var modüllü taktım dediğin gibi de dsmart seçeneğinden taratma yaptım fakat hiç bi sinyal alamıyor :( farklı bişey yapmak mı gerekiyor bulması için ?
  • Türksat üzerinden taratarak kullan bence hem böylece kanalları dilediğin gibi sıralarsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: echelon34

    Türksat üzerinden taratarak kullan bence hem böylece kanalları dilediğin gibi sıralarsın

    onuda denedim fakat bedava kanallar dışında(trt ler) dışında bişey bulamıyo, digiturkün şifreli kanalları buluyor nedense bi dsmartın kanallarını buldurtamadım :(
  • firadiko kullanıcısına yanıt
    Aramaya başlarken hem şifreli hem de FTA (şifresiz) kanalları aratabileceğin bi seçenek olmalı bi kontrol et istersen....
  • Mesajı geç fark ettim. Dsmart'ı seçince Doğan TV isimli bir transponder'ı buluyor, ondan sonra tüm kanalları getiriyor. Eğer o frekansı sizin anten ayarınız sebebiyle bulamıyorsa getirmiyor olabilir.
  • aynı sorun benim televizyonumda da var (40es6340) ve ne denediysem bir çözüm yolu bulamadım. Normal olarak kanalları aratıp sıralamak da çok üşendirici geldiği için mecburen böyle kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuGGy

    aynı sorun benim televizyonumda da var (40es6340) ve ne denediysem bir çözüm yolu bulamadım. Normal olarak kanalları aratıp sıralamak da çok üşendirici geldiği için mecburen böyle kullanıyorum.

    Bende daha önceden dsmart kullandığım için, dediğin gibi bu şekilde kullanıyorum.
  • Merhaba arkadaslar, Bu forumlardaki en buyuk handikap sorun yasayan arkadaslarin sorunlarini cozduklerinde bunu nasil yaptiklarini buradan paylasmamalari.
    Oncelikle sunu paylasayim ki Dsmart CAM modul, Samsung ES... serisi televizyonlarda sorunsuz calisiyor
    Simdi burada bahsedilen sorun benim de basimda.Yani Dsmart modul+46ES7000 kullaniyorum. Televizyonu ve modulu bir yildan fazladir birlikte kullaniyorum. Ancak listelerde Dsmart anten tipini kullanmayi yeni kesfettim.Simdiye kadar normal uydu taramasindan buldugum kanallarin icindeki Dsmart kanallarini module cozdurup izliyordum. Dsmart taramayi bulunca tvyi sifirlayip yeniden kurdum. Ama simdi ful dsmart paketimdeki kanallarin bazilari servis yok bazilari sinyal yetersiz gibi mesajlar veriyor veacilmiyor. Bu sorunum nasil cozulur. Sorun nereden kaynaklaniyor olabilir. Not: Modulu ayni tesisata bagli olan uydu alicisina taktigimda kanallar sorunsuz calisiyor. Ilginize simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söz konusu sorunu hala çözemedik. Ama şöyle bir durum var, televizyon üzerindeki uydu alıcısından anten tipi uydu yu seçince kanaltürk be bugün tv geliyor.
    anten tipi dsmart olunca bu kanaları izleyemiyorum.
    Dediğiniz gibi farklı receiver üzerinde de sorun yok. Televizyon üzerindeki uydu alıcısı biraz hassas sanırım iyi bir anten ayarı ve kablo gerekiyor olabilir. Fakat aynı televizyonda anten tipi uydu olunca yayınlar izleniyor. Sorun dsmarttan kaynaklanıyor olabilir ama dsmarta bu sorunu anlatamadım. Farklı zamanda farklı kişilerle görüştüm sonuç değişmedi. CAM modüle firmware gelirse belki sorun çözülebilir.
  • Anladigim kadariyla d-smart anten tipi secilince taranan transponderlerdeki tanimli frekanslar su anda gecerli oan guncel frekanslar degil. Dolayisi ile de ornegin d-smart taramasinda Smart sport HD kanalini 11.054 frekansinda buluyor. Uydutaramada ise 10.970 olan guncel dogru frekansi buluyor. D smartta yapilmis olan bu frekansdegisiklikler bir cok kanal icin soz konusu. Bu kanallar da su an d-smart taramasinda bulunan listede calismiyor.
    Burada yapilmasi gereken, televizyondaki dsmart taramasi icin varsayilan olarak ayarlanan frekanslarin guncellenmesidir. Ama bu nasil yapilirbilmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun yolunu bulabilirsen, lütfen buradan paylaş. Bence Dsmart ın bun halletmesi gerekiyor.
  • bende de aynı sorun var. en son samsung ile görüştüm ve d-smarta ait frekans verilerini güncellemesi için merkeze şikayet formu oluşturmasını söyledim. ama bi gelişme yok.
  • Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Normal uydu alıcısına bağlı modüle TRTHD yi izlerken TV ye bağlı modülde çıkmıyor.
  • Merhaba,

    Aynı sorun benim de başımda. CAM Modullerde kanal listesi ve frekanslari otomatik alinamadigindan/guncelleyemediginden (en büyük dezavantaji); d-smart kanal listesini veya kanalin frekansini degistirdigi zaman gosteren kanallar dahil olmak uzere gostermez olurlar.

    Bu sorunu bertaraf etmenin yolu kanal listesini manuel guncellemekten gecmektedir. Samsung smart tv lere uygun programi google dan (orn: samsung smart tv channel editor) cok rahat bulabilirsiniz (Diger markalari bilemiyorum durum nasil ama Samsung smart tv lerde serisine gore kanal listesini acan programlar mevcuttur - dikkat etmeniz gereken programin sizin tv nize uyumlu olup/olmadigidir). TV nizin usb cikisina baglayacaginiz flash disk ile tv nizin menusunden kanal listesini import/export ederek pc nizdeki yukarida bahsettigim program araciligiyla acip, guncel frekans verisini de d-smarti arayarak veya internetten arastirarak editleyebilirsiniz. Daha sonra tekrar usb flash disk ile kanal listesinin ustune yazdirirsiniz.

    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilotcosmos -- 24 Ocak 2014; 11:43:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: phlox

    Arkadaşlar,
    Dsmart Modül + Samsung ES7000 tv kullanıyorum. TV deki dahili receiver var. TV nin anten kısmında Uydu vs. dışında Dsmart diye bir seçenek var. Bunu seçince TV kanal listesi aynı Dsmart cihazlardaki sıralamadaki gibi geliyor. Modül olduğu için kanalları izleyebiliyorum. Fakat şöyle bir sıkıntım var, 39. kanaldaki kanaltürk ve 47. kanaldaki bugün tv de servis yok diyor. Oysaki anten tipini Uydu seçince bu kanalları izleyebiliyorum. Sanırım kanalların frekans tanımlamaları Dsmart seçiminde yanlış girilmiş.

    Bu sorunu yaşayıp, çözüm üretebilen var mı?
    Hem samsung'u hemde Dsmart'ı aradım, derdime çare bulamadım.

    mesajınızı okudum benim size bir sorum olacak, bende sizinki gibi almayı düşünüyorum, tv'nin dahili dsmart özelliğini kullanınca, kanal sıralamasında değişiklik yaabiliyormuyuz?




  • Samsung ES7000 serisi TV'lerde Modül girişi yok diyen arkadaşların dikkatine...Tv'nin arkasında büyükçe bir etiket var o etiketi kaldırdığında altından modül slotu takmak için bir giriş var. Oraya, TV alındığında kutusundan kablolar vs ile birlikte çıkan ve takılıp çıkartılabilen bir modül slotu var. O aparatı takıyorsunuz. Bu aparatı taktıktan sonra TV modül slotlu oluyor. İstediğinizde tekrar çıkartabiliyorsunuz. Şuan evde olmadığımdan fotoğrafını gönderemiyorum. Ama anlaşılmayan bir konu olursa yazın. Elden geldiğince yardımcı olurum.
    Siz belki bahsettiğim aparatın ne olduğunu pek anlamamış olabilirsiniz. Çünki gerçekten de iyice incelemeden bir slot olduğu anlaşılmıyor. Zira modülün içerisine tamamen gireceği kadar büyük bir parça değil. Modülün yarısı giriyor yarısı dışarıda kalıyor. Yani TV ambalajından çıkan aksesuarları bir daha inceleyin.
     Dsmart Modül + Samsung ES7000 kanal sorunu




  • Evet, istediğiniz gibi sıralayabilirsiniz. Anten tipini uydu seçince kanal taraması ile kanalları bulur, arkadaşların bahsettiği gibi editleme yapabilirsiniz.
    Bu cihazlarda anten tipi kısmında birde Dsmart mevcut, aynı dsmart receiverlardaki gibi kanal sıralaması hazır geliyor, bizim sorunumuz bu mod aktifken bazı kanalları izleyemiyor olmak. Yoksa anten tipini uydu seçince söz konusu Bugün TV ve KanalTürk geliyor.
  • Hocam çözdün mü? sorunu bende de TRT HD ve TRT 1 Kanallarında aşağıdaki gibi Servis Yok hatası alıyorum.
     Dsmart Modül + Samsung ES7000 kanal sorunu
  • Aynı Sorun devam ediyor, çözmedim. Bu şekilde kullanmaya çalışıyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.