Şimdi Ara

DSLR ve gümrük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oncelikle selamlar,,

    Yurtdışından DSLR almayı dusunuyorum (Nikon D7000) Ulke posta servisi ile getirtecegim.. DSLR kutuları buyuk olduğu için fiyatı muafiyet kadar dusuk yazdıramayacagız, gumruk vergisini %20 verecegiz.. Simdi soruya geliyorum, Bircok yerde arastırdım fakat yanıtını bulamadım.. Bu DSLR için ek bir ucret odermiyim? Bandrol ucreti gibi bir ucret.. Gumruk mevzuatında yazıyor bandrol ucretleri adı altında Videolar, Video Kameralar (Televizyon yayınlarını alma ve kaydetme özelliği olanlar) = 180 euro... Simdi bu alet tv yayınları alamaz ve kaydedemez fakat video kaydedebilir... Ek baska vergiler veya ucretler olurmu? Bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim... Simdiden tesekkur ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord_eb -- 27 Ağustos 2011; 13:41:21 >



  • Gümrük memuruna bağlı herşey.
  • tanıdık yoksa uğraşma pahalıya bile gelebilir hayyamdan iyi fiyata alırsın
  • PTT aracılığı ile gelirse, birileri diyorki sadece %20 vergi+ 2-3 tl masraf odersin diyor,, birileri gecmeyebilir diyor.. Bir turlu anlamadım..
  • Geçmeyebilir.Zaten vergi ödeyince TR fiyatıyla hemen hemen aynı oluyor uğraşmana değmez.
  • Dostum yurt dısında tanıdığın varsa postayla göndersin. Yoksa gümrükte takılır eline geçmez. Geçmezse aha burda kardesım.
  • %20 gümrük vergisi vermeye razıyım açıkcası.. ama sadece %20 gümrük vergisi.. PTTye gittiğimde sunun için %bilmem kac vergi, bunun için +%bilmem kaç vergi gibi masraflar çıkarmasınlarda.. ve yok sen bunu ne kadar vergi versende ver geçiremezsin demesinlerde.. (Mevzuatta fotograf makinesi ile ilgili bir yasaklama yok diye biliyorum..)
  • Arkadaşlar kafanızda bişeyler belki şekillenir diye ebayden yaptığım alışverişlerle ilgili nacizane bilgi vernek istiyorum.
    mesela kızıma açıkarttırmadan klikko 850 parça oyuncak aldım. boyutunu şöyle söyleyeyim iki laptop çantasını üst üste koyun. ptt adrese kadar getirdi.
    kargoda enönemlisi hacim ve ağırlık. kargomun fiyatı oyuncağın iki katıydı. gerçi oyuncağı dörtte bir fiyatına almıştım.
    yazın başında 85 $ + 38 $ kargoyla sandalet aldım. kutuda gift işaretliydi.
    çin ve hong kong tan ufak tefek elektronik şeyler aldım. uzak doğudan kargo çok ucuz genelde. devlet teşviği mi var ne? 3-5 $ yada bedava kargoyla bile yolluyorlar bazen.
    şimdi ise mevzuat değişmiş diye duydum. 150 $ € herneyse limit yarısına inmiş..
    asıl pahalı alışverişlerimi sona sakladım. arkadaşlar bu işler riskli işler..
    2100$ ekran kartı (UPS)
    1100$ ekran kartı (ROYAL MAİL)
    1225$ ekran kartı (FEDEX)
    ŞİMDİ ; en berbatı ups Türkiye arkadaşlar. postayı gümrüğe taktırmak için herşeyi yapıyorlar. gümrük müşavirlikleriyle sanki anlaşmışlar hemen oraya sevkediyorlar fekalrt falan fotokopi fax yolla bankaya para yatır hemen geliyor. yukarıdaki ups express saver la yollanan 2100 dolarlık ekran kartı için ups kargoya 120$ verdim. birde karşıdakide ingilizce özürlüydü sanırsam. adama 100 euro filan yaz dedim o sığır yazmış 700€ bir günde geldi gümrüğe kargo ama dört gün bekledi gümrük muhabbetine..
    arkadaşlar hiçbirşey yapmazsanızda gümrüğe takıldımı enaz 350 liranız gider ki kdv hariç. tabi ağırlığa göre değişir. benden 350 tl (gümrük ve terminal hizmetleri bedeli) + 200 kdv toplam 552 tl aldılar. bunu tahmini bedel diye alıyorlar. sonra datura yolluyorlar. farkıda vereceğiniz hesap no ya yatırıyorlar.
    diğer kartlardan fedexle yollanan gift işaretliydi. üzerinde old pc kart yazıyordu. gümrük sorunu yaşamadım.
    diğeride iskoçyadan geldi. UK postası en sevdiğim posta servisi beş enfazla bir haftada eline geçiyor posta. aksama filan hiç olmadı. royal maili buyüzden çok seviyorum. adam kartı şugün alırsın dedi şak dediği gün aldım ve bana ulaşıp ulaşmadığını sordu.
    sonuç olarak usps ile pahalı bişey almadım. hep özel kargoşirketi denk geldi. tekrar ediyorum ups ten hep tırstım ve tiksindim . yurtiçinde de zaten reziller. ist buraya adapazarına üç dört gğnde getiremiyorlar bi paketi.
    en önemlisi satıcıyla iyi iletişim. adamla hertürlü seçenekleri konuşun.
    kafanızdaki soruları sorun. cevap verirler.
    sonra kargo şirketi.
    sonrada şans tabii.
    umarım faydalı bişeyler aktarmışımdır.




  • sadece vergi
  • Yüzde 20 vergi ödersin ama bu vergiyi senin gercekten aldıgın fiyattan da vergilendirebilir, tabi aldıgın fiyatı kanıtlaman durumda, ya da ürünün türkiye fiyatı üzerinden de yüzde 20 vergilendirebilir. Fakat aslolan beyandır her zaman, satıcı kac yazdıysa gümrük memuru ona göre işlem yapar genelde ancak süphelenirse durum değişir, işler karışır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.