Şimdi Ara

dslr fotoğraf makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar giriş seviye dslr fotoğraf makinası almayı düşünoyrum kafamda canon 2000d - 600d ve nikon d3200- d5100 var sizce hangi makinayı almalıyıım fiyatı ekonomik olan bir öeneriniz var mı?




  • Full frame ve crop sensörün ne olduğunu araştırın. Sonra crop sensörlü makinelerin lense etkisini öğrenin. Son olarak da çekmek istediğiniz fotoğraf türüne göre size uygun lensi bulun.

    Sonra ikinci el temiz bir makine alın. Makineye çok takılmayın. Hepsi iyi. Önemli olan fotoğraf çekme azminizin olması. Sanıldığı kadar basit ve zevkli bir iş değil. 20 bin TL'ye bir makine alıp 3 yılda 5 fotoğraf öekmeniz de mümkün, 2 bin TL'ye makine alıp her hafta fotoğraf çekmek için gezmeniz de mümkün. Paranız hangisine yetiyorsa onu alın, pişman olmazsınız.

    Bu işi ciddi boyuta çıkarmak istiyorsanız full frame makine almanız gerekecek. Bunlar çok pahalı olduğu için ucuz bir makineyle işi öğrenmeniz faydalı olur. Sonra iyi bir makine alırsınız.

    Makineler arasında çok bir fark da yok. Ayrıntılara çok önem vermeyin. Fotoğrafçılıkta önemli olan kompozisyon yaratabilmek. Bunu da makine değil, siz sağlıyorsunuz. Yani işin yüzde 99'u sizde, yüzde 1'i makinede.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Öncelikle teşekkür ediyorum dediklerinizi dikkate alacağım peki 2008 çıkmış bir makina alsam Nikon d90 18mm-105mm makina alsam sorum yaşar mıyım ikinici el makinaya bulaşamak istemiyorum şimdilik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mertoman M kullanıcısına yanıt
    İkinci el olarak 2-3 yıl sonra satılabilecek bir makineyse alın. İkinci el piyasasını araştırın yani. Bunun dışında özelliklerine, vs hiç bakmayın. Yok 45 sensörü varmış, yok bilmem neymiş. Hepsi boş. İyi fotoğraf için neredeyse tüm ayarları kapatıp, manuel çalışmak gerekiyor. Manuel çalışmadan iyi fotoğraf çekmek zor.

    Yeni başlıyorsanız ileride göreceksiniz. Galata Kulesi'ni harika netlikte çekince iyi fotoğraf elde etmiş olmuyoruz. Kule ile bir kompozisyon oluşturmak, belki mesaj vermek, vs gerekiyor. Fotoğrafa tekrar tekrar baktırmayı makine sağlamıyor. İş bizde. 1960 model bir makineyle iyi fotoğraf çekmek mümkün. Ama kompozisyon yoksa 2023 modelle çekmek mümkün değil.

    Bende 250d Canon var. Bir sürü özelliği var ama işime yaramıyor. Çünkü fotoğrafı makine değil, lensle çekiyoruz. Crop makine olduğu için de lens sorunu oluşuyor. Bunda işi öğrenirsem mecbur full frame alacağım. Bugünkü aklım olsaydı, 250d yerine ucuz bir makine alırdım. Kompozisyonu onda öğrenip, full frame alırdım. Tabii 250d'yi ikinci elde satmak zor değil. O yüzden zararım yok.

    Full frame ve crop lens olayını mutlaka araştırın. Makineden daha önemli bir mevzu.

    Ayrıca 18*55, 18*105 gibi lensler yerine 24, 50 gibi sabit lenslerle başlamanızı öneririm. Daha keskin fotoğraflar elde edersiniz. Cropluysa 24, full frame ise 50mm lens iyi mesela.

    Youtube'da Okan Yılmaz'ın videolarına bakabilirsiniz. Şu video harika mesela. Bu işe başlayan biri için işin özünü anlatıyor:https://www.youtube.com/watch?v=cJ7FqDQW5GA&feature=youtu.be

    Makineyle birlikte verilen lensler pek işe yaramıyor. Makineyi kasa olarak satın alıp sonra 50mm gibi bir lens almak daha mantıklı. Ben makineyle beraber 18*55mm stm almıştım mesela. Elimi bile sürmüyorum ona. 24mm kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AEB06AB0 -- 16 Mart 2023; 17:5:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Aralarında seçiminizi etkileyecek kadar farklar olcağını sanmıyorum. Makine değil göz önemli fotoğrafta.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.