Şimdi Ara

dsl-ac55u yüksek crc hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bugün black friday dolayısıyla vatandan modemi aldım eski modemim ttnetin verdiği td-w9970 v3 modem. Isp turknet aldığım hız 40-45 arası değişiyor. Sorunum w9970 te hiç bir sorun olmamasına rağmen asus modemi taktığımda çok yüksek ve hızlı bir şekilde crc hatası veriyor. İstatistik ekranı her yenilendiğinde 1000-2000 arttığı oluyor yaptığım ayara bağlı olarak. Asus canlı destekle konuştum öncelikle hat zayıflaması yüzünden dediler ama zorlayınca biraz başka birisi kararlılık ayarlarını değiştirtti en son modemle gelen splitterı çıkarıp eski splitterı taktım o sıra da hataları çok azaldı hatta kararlılık ayarını bile kapattım en son yapıtğım ayarlar şu şekilde;
    dsl-ac55u yüksek crc hatası
    Bir de DLA yı devre dışı bıraktırdı onu açınca zaten crc hataları uçuyor hız testi 2 Mbit falan çıkıyor. Neyse o sıra düzeldi 1-2 hata falan anca artıyordu ama daha sonra tekrar bozuldu yine eski haline döndü ben de kararlılık ayarlarıyla azalmasına rağmen hızımın boşu boşuna düşmesini istemiyorum eski modem gayet yüksek hızda hata çıkarmadan verdiği için şimdi eski modeme geri döndüm sorunu bilen biri yardımcı olabilir mi ? Olmazsa iade etmeyi deneyeceğim ya da modemde sorun varsa değişim de yapabilirim. Yazılımı ilk olarak sitedeki daha sonra belki yardımı olur diye son beta sürücüye güncelledim değişen bişey olmadı. Eski sürümde dikkat etmemiştim bu sayfaya.

    Düzeldiği sıradaki değerler;
    dsl-ac55u yüksek crc hatası
    Eski modem değerler;
    dsl-ac55u yüksek crc hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Are.You.Sure -- 25 Kasım 2017; 23:11:1 >







  • UPBO ve g.vector kapalı, AGC ve ESNP default olarak denermisiniz. SNR'ı eski modemdeki gibi 9 db ye çekmeye çalışın sonra.
  • Hiç bir değişiklik olmadı 3 dk bağlı kaldığı sürede 13500 crc hatası çıktı. Kararlılık ayarıyla oynarsam da zaten hızım düşüyor eski modemde hız düşmesi olmasına gerek yok onu kullanırım daha iyi. Bir de SNR değer çok oynuyor onun ben eski modemde 4 olduğunu gördüm ve kesinti hata hiç bişey çıkmadı normal hızım da kullanıyorum eski modemde hep

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hat kalitesinin düşük olduğu yerlerde broadcom chipsetli modemler daha iyi performans veriyor. Sizin sıkıntıda modeminizin railink ya da mtk chipsetli olması. Benzer sıkıntıyı bende yaşıyorum. Elimde kaliteli modemler olmasına rağmen en iyi performansı 20 tl lik broadcom lu asus modemim veriyor.
  • Chipset Mtk evet. Büyük ihtimal öyle vatana geri götürdüm sorun bulamayacaklar teknik serviste. Satarım herhalde işime yaramayacak ya da biraz bekleyip asus müşteri hizmetleriyle uğraşırım. Bugün kendi servislerinde sorun bulsalardı değişim yaptırıp başka bi ürün alcaktım ama cihazın teknik servise göndermişler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Are.You.Sure -- 26 Kasım 2017; 18:16:31 >
  • Hocam sizin böyle bir sorunla deneyiminiz var mıdır acaba ?
  • Bu değerlere ne diyorsunuz bu modem nasıl becerebiliyor böyle birşeyi bugün SNR 3.1 dB gördüm ama internet ne koptu ne hata oluştu hız testi yaptım normale yakın bi hız çıktı. Asusun modemi nasıl bu kadar kötü performans verir.
    dsl-ac55u yüksek crc hatası dsl-ac55u yüksek crc hatası

    dsl-ac55u yüksek crc hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Are.You.Sure -- 29 Kasım 2017; 0:45:14 >




  • ac55u da yakalayabildiğim en az crc'li poopsy'nin söylediği g.vector kapalı ve AGC,ESNP Stable olarak 37 mbps alabilmiştim onda da snr dalgalandıkça crc veriyordu çok az da olsa normal değeri nedir bilmiyorum. Diğer türlü modemin fabrika ayarlarındayken crc hatası bir ara 190k olmuştu speedtest 2mbps çıkıyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Are.You.Sure -- 29 Kasım 2017; 0:43:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.