Şimdi Ara

Drone uçurma deneyimim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Drone alacaklar için kendi yaşadığım deneyimi paylaşmak/yorumlamak istedim.


    Öncelikle drone uçuşları için rüzgarsız günleri tercih etmeniz gerektiğini belirtmek isterim.

    Geçtiğimiz aylarda drone merakımdan GANG GD010 Smart Gps Wifi Kameralı Drone Pathfinder isimli ürünü satın aldım. Fiyatı da bana göre hiç de az değildi ama bir oyuncak da satın almak istemediğimden bu ürünü seçtim. Ürün orijinal ambalajı ile bana teslim edildi. Pandemi sürecinde dışarı çıkıp da uçurmadım, ileri ki bir tarihte bu ürünün ilk uçuş denemesini yaptım. Ürün zarar görmesin diye boş tehlikesiz bir alana gittim. Ürünün kullanım kılavuzunda anlatılan tüm yönergeleri izledim ve onlarca uçuş denemesi yaptım. Ancak ürün birçok denemeden sadece bir kez  düzenli bir uçuş sergileyebildi.


    Başka drone ların batarya süresini bilmiyorum, ama bu drone un bataryası en fazla 3-5 dk dayanıyor. Bu kısa süreden şikayetçiyim. Daha iyi olabilir. Bu bataryanın drone a bağlandığı tırnak çok sağlam bir düzenek olmadığından kauçuk lastikle destekleyerek sabitlemek zorunda kaldım. Aksi takdirde cihaz ve batarya teması sarsıntı durumlarında bazen kesiliyor. Ürünü tercih etme sebeplerimden bir tanesi de GPS desteği olmasıydı. Bu GPS desteği için cep telefonu ile bağlantı sağlamak gerekiyor ancak doğru düzgün bir uçuş gerçekleştiremediğim için Drone-telefon bağlantısını da sağlayamadım. Drone un Kamerası ile bağlantı sağlayıp kayıt yapmak istedim ama bu bağlantıyı da sağlamak mümkün olmadı.


    Cihazın uçuştan önce her seferinde düzgün kalibrasyon işlemini yapmanız gerekiyor ve bu işlemi hatalı yaptığınızda uçuş gerçekleşmiyor. Drone un kalibrasyon için üzerine oturduğu plastik kalkış rampası çok basit ve hafif bir plastik malzemeden yapılmış. En hafif rüzgarda rampa yıkılıyor. Drone u zor taşıyor. En önemlisi de kalibrasyon işlemini düzgün yapmama rağmen ürün dengeli bir kalkış sağlayamadı. Drone un Kalibrasyonunu her seferinde uçuştan önce yapmak zorundasınız.(1-2 dk sürüyor).


    Ürünün  Kumandası  güzel ve ayrıntılı tuşlardan oluşuyor ancak tüm fonksiyonları henüz kullanmadım. Genel olarak ürünün vasat bir ürün olduğunu, ürünün arkasında servis-parça desteğinin yetersiz olduğunu düşünüyorum.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.