Şimdi Ara

Dreamstar Master ipTV (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
247
Cevap
1
Favori
52.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler hocam

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Serkan ustacım ben yine geldim, bu gece saat 02.30 za kadar uyumadım kanal kurulumunu yaptım, herşey düzgün çalışıyor, ama bir sorunum daha kaldı, sık kullandığım eksik kanallar var, ben bu kanallara trasporter düzenlemede frekans ekle diyorum, frekansı yazıyorum ama sembol oranına ulaştırmıyor, manuel kanal ekleme nasıl yapabilirim, birde bunu anlatırsanız inanın çok sevineceğim

    Çok teşekkürler ustacım.

  • Ekranda altta kırmızı, mavi, sarı, yeşil düğmeler görülür. Aynı renkli tuşlar uzaktan kumanda üzerinde de olması lazım.


    Frekans düzenlemeye geçince, yön tuşları( sağ - sol - yukarı - aşağı ) ile aşağıya inerek sembol satırı da düzenlenmesi lazım.


    Yukarıda verdiğim flysat listesinde, hangi kanalları izlemek istiyorsanız, o kanalların frekanslarını cihaza tanımlayın. İzlemek istemediğiniz kanalların frekanslarını da frekans listesinden silin. Böylece cihazda kanal geçişleri daha da hızlanacaktır. Frekans değerlerini cihaza girerken, nümerik sıraya göre girerseniz, cihazın frekans kayıtlarının tutulduğu alan daha rahat çalışacaktır.

  • Hocam kanallar açılıyor, ama bazı kanallar, örneğin Frekanslar doğru, Semboller doğru, Polarite doğru, bazı kanallar yüklü olduğu halde açılmıyor. frekansı silidim tekrar yükledim yine fayda etmedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refikilhan -- 16 Mayıs 2023; 14:0:18 >
  • Konu anlaşıldı, sinyal yetersiz geliyor.


    Tesisatı elden geçirmeniz gerekir.


    Çanak çapı; 80 - 90 cm arası ise, yeterli gelir. Çap küçükse, 90 cm çanak bağlatmalısınız.


    Anten ve lnb tam ayarında olmayabilir. Kontrol ettirin. Ayarı yerinde değilse, sinyal kaybına neden olur.


    Kablo özelliğini yitirmiş olabilir. Kablo eski ise, çatlak var ise, kabloda ek var ise, sinyal kaybına neden olur.


    Yeni kablo çektirirseniz, antenden uydu cihazına bağlanıncaya kadar, kablo tek parça çekilmelidir. Yani arada ek olmamalıdır. Duvarda uydu prizi varsa, uydu prizini de iptal edin. Yani duvardan çıkan uydu kablosu, direkt cihaza bağlanmalıdır.

  • Merhaba hocam,

    Sana zamanında cevap veremediğim için özür diliyorum, ben bu olayı kafama takmıştım, bu gece yine ayni şey ile uğraçtım ve sonunda sorunu çözdüm.

    Uydu kurulumunda eksik kanallar için frekans eklediğimde ve bunları tarattığımda frekans sayısı 1000 ini de üstünde ve bir çoğu 0 kalitedey idi, sonunda düşündüm, bu kadar çok frekans cihaz kapasitesine göre çok, bu nedenle bazı frekanslara yer kalmıyor, bende 0 kalitedeki tüm frekansları silince frekans sayısı 71 e düştü, kanal sayısıda ise 995 oldu ve tüm kanallar açıldı, şimdi eksik hiç kanalım kalmadı.kanal geçişleri önceki cihazım Next 2000 Hd Fta ya göre biraz daha geç açılıyor ama görüntü kalitesi ondan daha güzel.

    Artık tek bir sorunum kaldı, oda sorun sayılmaz ama Freeiptv de ulusal kanalları sıralıyorum, ama bunu kaydedemiyorum, buda sorun değil zira normal kanalları sıralayabildim,

    Günlerce sizin başınızı ağrıttım, ne olur beni affedin, he şey için çok ama çok teşekkürler, iyi ki siz bu kanalda bu yaşlı adamın cankurtaranım oldunuz.





  • İki önceki önceki mesajımda, frekansları nümerik olarak sıralamanın önemli olduğuna değinmiştim zaten. Frekans listenizi her zaman güncel tutunuz.


    Bu cihazın kanal geçişleri ise, hd segmentinde, h265 çözen cihazlara göre hızlı sayılır.


    Bu cihazda iptv kanal sıralama ayarları vs, android cihazlar gibi esnek değil. Çünkü uydu cihazı maksatlı üretilmiş cihazlarda saklama hafızası küçük olur.


    Bu cihazda, donanım tabanlı ve 10bit destekli h265 çözen işlemci bulunduğu için, renk derinliği( çözünürlük derinliği ) daha detaylıdır. Dolayısıyla bahsettiğiniz cihaza göre, görüntü kalitesi açısından daha kaliteli görüntü sunması, işlemcinin sahip olduğu teknoloji seviyesi ile ilgili olup, kullanıcıya avantaj olarak yansımaktadır.


    Güle güle kullanın.

  • Çok teşekkürler ustacım, ama benim uydu cihazımın kanal geçişleri o kadar ağır ki bunun nedeni televizyonum LG 32 webos olabilirmi, üstelik tv kumandam da benim iradem dışında uydu cıhazı gibi çalıçmaya başladı ve bundan da çıkamadım.

  • Dreamstar Smart Plus cihazın kanal geçiş hızı, oldukça hızlıdır. 1 saniye civarıdır. Size gelen cihazın hızı yavaş ise, iade edin bence... Belki sıkıntılı ürün olabilir.


    Tv'nin uydu cihazının kanal geçiş hızına bir etkisi olmaz.


    Uydu cihazının kumandası, tv'ye de kumanda ediyorsa, kızıl ötesi olarak aynı frekanstan kumanda ediyor demektir. Tv'nizle kumanda çakışması şanssızlık olmuş.


    Bu durumda cihaz değiştirmenizde yarar var.


    Uydu cihazı değiştirmeye karar verirseniz, Hiremco s10 Turbo 4K ya da Next Innona 4K cihazlardan birini tavsiye ederim.

  • Hocam bunun iadesi bunu bu sorun ileriye sürerek mümkünmü? çünkü elektronik ürünler kullanıldıktan sonra iadesi mümkün değil deniliyor, birde cihazı o aparat ile tv nin arkasına yapıştırdım, yani iade edersem o aparat eksik olmuş olacak, yinede iade edebilirmiyim ?

  • İnternet yoluyla satın alma işleminde, iade süresi içinde iade ederken, sebep bildirmek zorunda değilsiniz.


    İade edebileceğiniz bir web satış yerinden aldıysanız, sıkıntısız iade edersiniz.


    Yapışkan konusunu bilemeyeceğim. Ancak cihazın kutusu olmadan iade almazlar.


    Özetle; iade edilebilecek bir yerden aldıysanız, iadeyi deneyin bence... Kumanda çakışması büyük sıkıntı.

  • Çok teşekkürler ustacım, ürünü Trentyoldan TruvaGurup mağazasından satın almıştım, kargoyu açınca içinden DreamstarSmart Plus Iptv uydu alıcısı yerine pil ölçüm cihazı çıktı, kıyametler kopardım, ve bu yanlış ürünü iade ettim, trentyol benden özür diledi ve 28.Mayısa kadar kullanmak üzere 50 TL lik kupon verdi, kendilerine yazılı olarak o kuponu kullanmayacağımı belittim, ve bu defa yine trentyoldan, ayni ürünü Sineshop magazasından satın aldım, kupon falan da kullanmadım, ama oda böyle çıktı, siz de biliyorsunuz kaç gündür bu ürün ile uğraştım.

    Sizin cevabınızı bu akşam okudum ve size hak verdim, ve hemen mağazaya eposta gönderdim, şunu yazdım, bu ürün sorunlu ama iade etmeyeyim iade ve dönüş kargo ücretini ben ödeyeyim, ama siz ayni ürünün yenisini gönderin, sebebi de şu, kanallar eksik çıkıyor, onlaları yüklemek için frenslarını yazıyorum,taradıktan sonra bu eksik kanallar çıkıyor ama ayni sayıda var olan başka kanallar kayboluyor, bunu çözdüm, fakat kanal değiştimek en az 7 saniye sürüyor dedim.

    Cevap bekleyeceğim, ilgilenilmez ise iade edeceğim.

    Saygılarımla.





  • 7 saniye kanal değişim hızı bu cihaz için çok çok yavaş. Bu cihaz, aynı frekansta olan kanalları 1 saniyenin altında, farklı frekansta olan kanalları ise, 1 saniyenin biraz üstünde değiştirmektedir.


    Kanunen 14 gün içinde, sebep göstermeksizin iade etme hakkınız var.


    Kumanda çakışması olmasaydı, bu cihaz iyi bir cihazdır.


    Tv'yi değiştiremeyeceğinize göre, mağazanın cevabını beklemeden iade etmenizde yarar var. Çünkü kumanda tv'ye de kumanda edeceğinden dolayı, devamlı sıkıntı yaratacak.


    Sebepsiz iade etme süresi dolmadan iade edin, bence...

  • master ip tv ye ftp ile bağlanamıyorum..ya şifre yanlış ya girişi kapalı..kullanıcı adı şifresi nedir bunun..?(kanal logolarını değiştirmek istiyorum)

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Dün mağaza ile konuştum ustacım, bana gönderi kodu gönderdi, trentyolu aradan çıkararak direk adresine gönderdim, bana "yeni çıkan V10 hd uydu alıcısı ile değiştirceğim" dedi kabul etmedim, iade ettiğim ayni ürünü istediğimi yazdım, kabul etti,

    Bekliyorum, sanırım pazartesi veya salı kargo edebilir,

    Benimle günlerdir ilgilendiniz size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum,siz çok iyisiniz.

    Saygılarımla...

  • İnşallah tv'nin kumandası ile çakışma yapmaz da rahat kullanırsınız. İyi günlerde kullanın.

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Değerli Ustam,

    Siz de biliyorsunuz ki Trentyoldan "DreamstarSmart Plus Iptv H.265 Hevc Hd Uydu Alıcısı satın aldım" içinden uydu cihazı yerine pil ölçüm cihazı çıktı, iade ettim, bu defa başka yerden, ayni ürünü satın aldım, ürünün görüntü kalitesi mükemmeldi, üstelik ıp tv de ulusal kanalların süresiz olduğunu öğrendim, bu daha da güzeldi, fakat gelen cihazdaki kanallar eksikti, tamamladım ama bu defa kanal geçişleri en az 7 saniye bekletiyordu, iade ettim, ayni yerden yine ayni ürünü satın aldım, kutusu köşeden tahrip olmuştu, kutuyu açtım, cihazı kurdum, çalıştı, eksik kanallar varmı diye tam bakıyordum ki, tv nin arkasında yapışık yerden cihaz çıktı ve tv de asılı kaldı, ama cihaz öyle ısınmıştı ki, kanallar çalışıyor fakat kumanda çalışmaz olmuştu, bu gün onunda iadesini istedim, yarın trentyol teslim alacak.


    Bu büyük bir şanssizlık, ben artık bu markadan tamamen vaz geçtim. zaten DreamstarSmart markası LG televizyonumda Smart uyumlu olduğu için, kumandayı esir alıyordu.


    Değerli ustam,ayni cihaz 3 kez iade edilir mi? benim bu şanssızlığımı yenmem lazım, ve tek umudum yine sizsiniz.


    Tv nin önünde ve arkasında normal bir uydu çihazı koymaya yer olmadığı için, hep mini cihaz almak zorundayım, ancak bu defa fiyatı 1500-2000 TL olmasınada razı oldum, ama bu fiyatı geçmesin, yeterki artık sorun yaşamayayım, bana öyle bir mini uydu cihazı önerin ki, çanaklı çanaksız, her marka ıp tv ile uyumlu, mümkünse yağışlı havalarda wifi ile ulusal kanalları da izleyebileceğim, bir cihaz tavsiye edinki sayenizde bu şansızlığımı yeneyim.


    Teşekkürler





  • refikilhan kullanıcısına yanıt

    Evet gerçekten de, sizin durumunuz için şansızlık olmuş diyebilirim.


    Şu mesajımda önerdiğim UHD cihazlardan birini alırsanız, başınız ağrımaz.

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155844312

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler ama ureleden o mesaja ulaşmayı başaramadım.

  • refikilhan kullanıcısına yanıt

    Sıralı mesajlarımı geriye doğru okusaydınız, yine ulaşırdınız.


    Her neyse... İlgili mesajımdaki tavsiye ifadesi şu şekilde idi ;


    "Uydu cihazı değiştirmeye karar verirseniz, Hiremco s10 Turbo 4K ya da Next Innona 4K cihazlardan birini tavsiye ederim."

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.