Şimdi Ara

dövüş sporuna başlamam için geç mi ve tavsiye ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yaşım 16, küçüklükten beridir dövüş sporlarına ilgim var hem kendimden hemde anne babamdan gelen bir miras , bizimkiler çok uzun yıllar boyu taekwando yapıp 3-4.dan gibi uç dallara itf standartlarında ulaştıkları için istemesekte göz önünde bulunuyor , bende zamanında taekwando yaptım ama çok uzun süre değil ,3-4 ay ve üzerinden yıllar geçti (keşke gitmeseymişim diyorum son 3 aydır ailemden aldığım itf taekwando eğitimiyle kurslarda 2 yılda wtf alıp yapamıyorlar ) (wtf=sakin taekwando , itf=taekwandonun hası ama türkiyedeki federasyon wtf yi kabul ettiği için kurslarda itf tipi gösterilmiyor), neyse gelelim asıl konuya bayağı uzattım , dövüş sporlarına tekrardan başlamak istiyorum ve aklımda muay thai var , antalyada yaşıyorum ve wushu, taekwando, jiujiutsu,wing chun gibi sporları adam akıllı öğreten hiçbir yer yok(olsa gidicemde...) varsa bildiğiniz salon önerilerinizi bekliyorum.

    2. olarakta muay thaiyi iyi öğreten bir yer var(giden arkadaşlarımdan ve çevreden duyduğum üzere AKA spor salonu) o yüzden muay thai düşündüm. ama bu sporda tekmeye önem fazla verilmiyor diye biliyorum, halk dilinde tabi edilen"şekilli şukullu döner tekme" de adam akıllı sadece taekwandoda var, sizce ne yapmalıyım ? ağırlıklı olarak tekme kullanan bi insanım ilgim ayak-diz-kaval 3 lüsü üzerinde yumruk pek ilgimi çekmiyor

    3. yaşım geç değildir değilmi? 17 ay boyunca bu sporlardan birine devam edicem veya x zaman kadar birini,y zaman kadar birini z zaman kadar birini, sonra ygs-lys için 6-7 ay bırakmam gerekecek. sizce nasıl daha iyi olur ?







  • Muay Thai'de tekmeye gayet önem gösteriliyor. Ek olarak diz ve dirsekler de kullanılıyor. Dönen tekme falan da var. O konuda sıkıntı yapmana gerek yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: William Axl Rose

    Muay Thai'de tekmeye gayet önem gösteriliyor. Ek olarak diz ve dirsekler de kullanılıyor. Dönen tekme falan da var. O konuda sıkıntı yapmana gerek yok.

    Türkiyede muay thai eğitimı doğru düzgün salon yok malesef,insanlari kandırma..adamların çoğu hayatında bir prof maça çıkmamis insanlar'dir..hiç prof maça çıkmamış bir insan sana nasıl muay thai eğitimı verebilir ? Ahaha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.