Şimdi Ara

Döviz Kurları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sabah €/$ paritesinin 1.44 ü aşağı yönde kırmayı denediğini gözlemliyoruz. Bu nedenle de $/TL paritesi düne göre parite kaynaklı hafif yukarda başlamış görünüyor.

    Bankalar arası piyasada alım satım kotasyonları 1.6250-1.6310 seviyelerinde yoğunlaşmış görünüyor. $/TL orta vade aşağı sinyalleri üretmeye devam ediyor ancak diğer paritelerden kaynaklanan dalgalanmaları gün içinde de yaşamaya devam edeceğiz. Dışarıda olumsuz haberin olmadığı gün yok gibi. ABD’de borç tavanı sorunu hala çözüm beklerken, moody's Portekiz’in notunu düşürdü.

    Gerek ABD gerekse AB bölgesinde bol bol olumsuz haberler çıkarken ve ikinci dip resesyon konuşulurken ilk çeyrek büyümede Dünya lideri Türkiye'nin parasının değer kaybetmesi çok anlamsız görünüyor. Büyüme ile beraber ara malı ithalatı artınca oluşan cari açık diğer olumlu veriler göz ardı edilerek tek başına olumsuzluk olarak lanse edilmeye çalışılıyor. Ancak cari açığın dış ticaret hacmine oranı eski yıllardan kötü değil ve maalesef bu konuşulmuyor.

    Gerek $ gerekse € çok güvenli olmadığı için alternatif yatırım yapılacak para birimi arayışı sürüyor. O nedenle yuan cinsi ticaret anlaşmaları yapılıyor. Türkiye'de gerek yuan gerekse ruble cinsi işlemlere başlandı bile. Bazı bankalar bu paralardan hesaplar açıyorlar. Bu arada Türkiye Cumhiryeti merkez bankası döviz kurları'da çok önemli miktarda döviz pozisyonu fazlası oluşmuş durumda. Bu para ABD'yi sırtımızda taşıdığımız anlamına geliyor ancak maalesef mali piyasalarda manipülasyonlara izin verilmemesi için var olması gereken bir rezerv. Bir dahaki yazımda sizlerle cari açıkla ilgili grafiğimi de paylaşacağım.

    Bugün önerimiz; Orta vade TL değerlenecek sinyalleri nedeniyle, 1.6335 seviyelerinden satış, 1.6180 seviyesinden de alım yapmak olabilir. Orta vadeli pozisyonlar için döviz kurları almama önerimiz devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guncelkurlar -- 25 Temmuz 2011; 16:54:17 >







  • Ben sizden yardın istiyorumhttp://www.nikonschool.com.tw/shop/shop_eye_shopping.php?Shop_Eye_ID=56 bu sitedeki fotoğraf makinasını almayı düşünüyorum ama aklım fiyatı konusunda çok karıştı bir kaç değer yazdığı için anlayamadm yardım edebilirmisiniz ?
  • Majörler

    Majörler olarak adlandırılanlar dünyadaki en güçlü ve baskın para birimlerinden oluşur. Bunların en büyük özellikleri likidite ve piyasa şoklarına cevap verebilme yetenekleridir.

    Bu majör çiftlerin dünyanın her tarafındaki bankaların büyük çoğunluğu, önemli kurumlar ve yatırımcılar tarafından ticareti yapılır.

    Carry Çiftleri

    Carry çiftleri biri yüksek faiz oranına diğeri ise düşük faiz oranına sahip ülkelerin para birimlerinin çiftlerinden meydana gelir. Bunların en büyük özellikleri dünyanın her yerinde işlem görmeleri ve volatilitelerinin yüksek olmasıdır. Bunların değişimleri ve gelişimleri, doğrudan faiz oranlarındaki değişmelere bağlıdır.

    Şu anda bu kategorideki en önemli örnekler: AUD/JPY, NZD/JPY, AUD/USD ve EUR/AUD.


    Egzotik Para Birimleri

    Egzotik para çiftleri en az bir egzotik ülkenin para birimi ile oluşur.En Önemli özellikleri, önceki iki kategoriye göre daha nadir bulunan, daha az likit ve daha az bilinen forex çiftleri olmalarıdır.

    Bu çiftleri şöyle sayabiliriz: USD/SEK, USD/ZAR, USD/TRY, NOK/USD ve BRL/USD veya Rus rublesi.

    ikiliopsiyoncu.com




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.