Şimdi Ara

DOTA allstars,D-day,maffa vs oynayanlar (warcraft frozen thone) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
32.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler şimdi bu oyunda account alma şansımız hiç mi yok ?
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Sizlere birkaç sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.
    Öncelikle ben Warcraftın delisiyim diyebilirim, müsait vakitlerimde bilgisayara karşı oynuyorum. Oynadıgım versiyon Reign of Chaos version 1.17.
    İnternetten The Frozen Throne yı indirdim ve kurdum.Onunda versiyonu 1.17.Genelde evde tek başıma rakip olarak bilgisayarı seçip ona karşı savaşıyorum.
    Ben özellikle internet üzerinden hamachi ile karşılıklı oyun oynayabileceğim kişiler arıyorum.Forumları incelediğimde genelde DOTA diye oyun çıkıyor bu nedir tam olarak???
    Tek bir karakter üzerindenmi oynanıyor???Yoksa altın toplayıp ordu kurup savaşılıyormu?
    Ben özellikle ordu kurup karşılıklı oyun oynayabilceğim kişiler arıyorum. Ayrıca Oyundaki büyülerin ne işe yaradığı ile alakalı türkçe yazı var mıdır?
    Cevaplarınızı bekliyorum.
    Saygılarımla...
  • Öncellikle dotaworld.net adresine bağlanıyoruz ve forumdan accont alıyoruz

    Aşağıda vericeğim linkten Dotaworld`un kurulum dosyası.Dosyayı yükledikten sonra otomatik olarak servera bağlanabilirsiniz
    http://dotaworld.net/dotaworldsetup.rar

    Sonrada aşağıdaki linkten server regini indirip servera bağlanıyoruz
    http://dotaworld.net/dotaworld.rar

    Çok güzel server.Herkese tavsiye ederim.Sorunsuz 7gün 24 saat açık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3OpS -- 4 Ocak 2008; 9:00:13 >




  • Dota Nedir?
    Defense of the Ancients (Kadimlerin Müdaafası) ‘ın kısaltılmış adı olan DOTA Icefrog tarafından geliştirilmekte olan bir Warcraft3 modu-haritasıdır.Son günlerde Dünya'da ve Türkiye'de en çok oynanan online oyunlardan biri olan Dota-Allstars,WarCraft 3 Frozen Throne grafik motorunu kullanarak oluşturulmuş bir moddur.. Oyunda bir çok Hero (karakter) vardır. Bu karakterlerin birbirinden farklı yetenekleri,önemi ve onlar için pekçok item (eşya) bulunmaktadır. Tabiki oyunun en iyi şekilde oynanabilmesi için bu karakter ve eşyaların,hangi özellikleri olduğu ve ne işe yaradıklarının bilinmesidir. İşte biz bu ihtiyaçtan yola çıkarak, Dota-AllStars'a yeni başlayan oyuncularının kolay bir şekilde karakter ve eşyaları tanımaları,sorunlarını kolaylıkla çözebilmeleri için bu yazıyı hazırladık.

    Dotayı nereden indirebilirim?
    Dotayı resmi sitesi olanwww.getdota.com ‘dan indirebilirsiniz.İndirdiğiniz dosyayı Warcraft III içerisinde bulunan maps klasörü altına atmanız gerekmektedir.Genel olarak bir uzantı verecek olursak C:\Program Files\Warcraft III\Maps\Download klasöründe bulunması en uygun sonuçları verecektir.(Aksi takdirde bazı haritalarda çeşitli aksaklıklar yaratmakta)

    Niçin Dota Oynamalıyım?
    Dota bir oyun olması yanında size çeşitli yararlar sağlayacak bir uğraştır.Bu yararlara gelecek olursak :
    -Takım ruhunu kavramanıza yardımcı olacaktır.
    -Aynı anda birçok işi beraber yapmanız için sizi zorlayacak,sonuçta beyninizi daha iyi kanalize edebilecek duruma geleceksiniz.
    -Mmorp (Massive Multiplayer Online Role Playing – Devasa Çoklu Oyunculu Çevrimiçi Rol Yapma) oyunlar gibi sizi saatlerce bilgisayar başında durmak durumunda bırakmayacaktır.30 dk ile 1.30 saati arası süren bir oyun olarak stresinizi atıp çıkmanıza olanak sağlayacaktır.
    -Analitik düşünme kaabiliyetinizi geliştirecektir.Zamanla herşeyi hesaplayan bir hal alacaksınız.

    İnternet Oyunlarına Uzanan Süreçte neler yapmalıyım?
    Öncelikle oyunu internet üzerinde oynamadan önce getdota.com sitesinde yayınlanan AI (Yapay Zeka) versiyonu DOTA’yı indirip bir süre yapay zekaya karşı oynamanızı öneriyorum.Bunun yanında internet üzerinden bir çok sitede bulabileceğiniz replayları izleyip bir şeyler kapmanızdır.Nitekim DOTA’nın oynanmaya başladığı tarih bir hayli eski ve oyuncuların çoğu profesyonel derecelere ulaşmış durumdalar.Tabi ki her versiyonda ufak tefek değişiklikler olmakta,fakat bunlar oyunda çok da büyük farklar yaratmamakta.
    Yapay Zeka karşısında belirli bir zaman oynadıktan sonra artık İnternet üzerinden kurulan oyunlara katılabilirsiniz.


    İnternette oynamaya hazır olduğumu ne zaman anlarım?
    Oynadığınız versiyonda bulunan tüm karakterleri az çok bilir-kullanır hale geldiyseniz,
    Aşağıda anlatacağım Farming , Denying gibi terimleri uygulayabilir bir hal aldıysanız,
    Oyunun genel gidişatını kavradıysanız,
    Kuralları ve yasakları öğrendiyseniz,
    Gözleriniz bir kereliğine bile olsa DOTA oynarken kızardıysa,
    hazır hale gelmişsiniz demektir.Türk oyuncularla kaliteli oyunlar oynamak isteyenler için şu an tek adreswww.wturk.com 'dur

    Dota’da Kimin ya da Neyin Rolunu alacağım?
    Dotada alabileceğiniz karakterler 3 sınıfa ayrılır: Strength , Agility , Intelligence (Sırasıyla Güç , Yetenek , Zeka) tabanlı karakterler.Şimdi bu sınıflara genel olarak değinecek olursak :

    Strength tabanlı karakterler :
    Güç tabanlı karakterler yakın dövüş karaktleridir.Takım tarafından genellikle tank olma görevi yüklenen bu karakterler,yüksek HP değerlerine sahiptirler.Ölmekten korkusu olmayan oyuncuların genel seçimleri olmalıdırlar.Strength yani Güç tabanlı karakterler genellikle koridorlarında Solo olarak bulunurlar.
    Agility tabanlı karakterler :
    Bu sınıftaki karakterler çoğunlukla menzilli savaşan karakterlerdir.Düşmanla yüzyüze savaşmak yerine mesafeyi koruyarak savaşma üzerine kuruludurlar.Yetenek tabanlı olup da menzilli saldırıları bulunmayan karakterler de vardır.Genel olarak yetenek tabanlı karakterler sınıfı yüksek atak hızlı,AC’lı bir sınıftır.Bunu dengeleyen durum ise HP değerlerinin düşük olmasıdır.
    İntelligence tabanlı karakterler :
    Zeka tabanlı karakterler tek bir istisna haricinde menzilli savaşan karakterlerdir.Birçoğunun güçlü Nuke’leri bulunur.Düşük HP ve AC değerlerine karşılık yüksek MP’leri bulunur.Oyunun başlarında baskın olan zeka tabanlı karakterler Public oyunlarda genellikle oyun sonlarında etkilerini kaybetmeye başlarlar.

    Bunlar dışında karakterleri yeteneklerine göre sınıflara ayırabiliriz :

    Nuker : Yetenekleri ile bir anda yüksek zarar verebilen karakterler.Örneğin Lich,Crystal Maiden,Lina Inverse vs. (Genelde INT bazlı karakterler)
    Disabler : Yetenekleri ile düşman karaktleri geçici olarak iptal eden karakterler.Örneğin Lion,Sven,Enigma vs.
    Supporter : Yetenekleri ile Destek
    Aoe : Alan saldırılarına sahip olan karakterlerdir.Örneğin Leshrac,Enigma,Rooftrellen vs.
    Pusher : Hızlı bir şekilde karşı tarafın Base’ine giriş yapabilen herolardır.Örneğin Ezalor,Krobelus,Leshrac vs.
    *Bir karakter yukarıda sınıfların 2 veya daha fazlasında birden yer alabilir.Örneğin Sven hem iyi bir tanker hem de disablerdır.

    Dotayı Açtığımda Neyle Karşılaşacağım?
    Oyunun girişinde karşılaşacağınız resim aynen şu şekilde olacaktır :


    Şimdi burada bulunan ögeleri açıklayacak olursak.Karşımızda bulunan 4 adet taverna’dan bir karakter seçeceğiz.Aynı şekilde haritanın sağ üst köşesinde 4 taverna daha bulunmakta (Ufak Haritada sarı evler şeklinde görülenler).Oyunun moduna göre o bölümden de karakter seçme hakkına sahip olabiliriz.Oyun modlarına az sonra değineceğim.Tavernaların herbirinde farklı karakterler bulunmakta.Şu an mouse’umuz Ulfsaar, diğer adıyla Ursa Warrior’un üzerinde.Mouse’umuz ile üzerine geldiğimiz karakterin üzerinde açılan bu kutucukta karakter hakkında genel bir bilgiye ve karakter biografisi bilgisine sahip oluyoruz.

    Her karakterin yetenekleri farklıdır ve genellikle 4er tanedir.Renkli yazılan yetenek karakterin Ultimate Özelliği olup 6.lvl’dan önce alınamaz olan bir özelliktir.Ultimate özellikleri 6. 11. ve 16.lvllarda alınabilir.
    Ortada yazmakta olan yazı ise host’un seçtiği modu göstermektedir.Eğer siz de benim gibi resim almakla meşgul olursanız mod seçme ekranını kaçırıp normal modda oynamak durumunda kalabilirsiniz :/

    Karakter seçerken 250 gp (gold point -altın) kaybederiz.Eğer bir oyuncu komutu olan -random komutunu kullanırsan herhangi bir para kaybetmeyiz fakat karakter bize rastgele olarak gelir.

    Bu kutuda yazan diğer detaylara bakacak olursak :
    Strength - 23+2.9 yazmakta.Burda verilen bilgi Ursa Warrior’ın 23 taban str değeri ile oyuna başladığı ve her LVL atladığında +2.9 Str kazandığıdır.
    Bu kısmın atlında yeteneklerinin adları yazmakta.

    En alt kısımda ise karakterin vuruş mesafesini ve ne tip bir karakter olduğunu görüyoruz.parantez içinde yazan Melee ifadesi karakterimizin yakın savaştığı anlamına geliyor.
    Onun hemen altında yazan Movement speed of 310 ise Ursanın oyun başlangıcında sahip olduğu hareket hızını gösteriyor.Bu değer ortalama olarak 300dür.

    Şimdi biraz da Minimap ve yanındaki tuşların işlevine bakalım :

    Sinyal Tuşu : En üstte bulunan içiçe daireler şeklinde olan sembole basıp harita üzerinde biryere tıklarsak orada sadece dostların görebileceği bir sinyal çıkacaktır.Bu işlemi o sembole basmak yerin klavyeden ALT+G kombinasyonu yaparak da gerçekleştirebiliriz.

    Harita Tuşu : 2. sırada bulunan dağ üzerinde göz bulunan sembole bastığımız zaman minimapte haritanın görünümü kalkacak,sadece üniteler görülecektir.Dota için pek de uygun olmayan bir durum yaratacağından kullanımasını tavsiye olmaz.

    Ünite Görünüm Tuşu : 3.sırada olan bu 2 baltadan oluşan sembole basarsak,haritadaki dost ve düşman birliklerin görünümü değişecektir.Ayrıca baltalar yerini ellere bırakacaktır.Ben genelde 2. halini kullanıyorum.Daha az karışık geliyor.Hangi tarzı kullanacağınız tamamen size kalmış.

    Neutral Aç/Kapa Tuşu : 4. sırada bulunan bu tuşa bastığımız zaman haritada görmekte olduğunuz yeşil noktalar kaybolacaktır.Bu yeşil noktalar Neutral Creeplerin yerlerini göstermektedir.Yeni Neutral Creepler çıktığında bu noktalar tekrar yeşilleştikleri için kapatılması pek önerilmez.

    Şimdi sıra Karakterimize yeteneklerini vermekte.Kimi durumlarda karşınızdaki rakibe göre vermeniz gereken bu yetenekler,oyunun sonunda her şekillde tamamlanacaktır.Bunun dışında oyuna başlarken haritada gördüğünüz 3 koridordan birinde yer almamız gerekiyor.Genel olarak Intelligence tabanlı karakterler orta koridorda diğer karakterler yan koridorlarda dururlar.Koridorumuza gitmeden önce alışveriş yapmamız gerekiyor.Item ve Shop’larla ilgili detaylı bilgi rehberin en sonunda bulunmakta.

    Oyunda sahip olduğumuz altın miktarını en üstten öğrenebiliyoruz.Altın miktarının yanında bulunan ağaç ve et (Normal Warcraft oyununda odun ve nüfus miktarı idi) miktarları bizi ilgilendirmiyor.Altın oyunda item alabilmemiz icin tek gerekli olan öge.
    Karakterinizi seçtiğiniz zaman sağ altta bir karakter ekranı çıkıyor.Burada + işaretine basarak ilk yeteneğimizi seçiyoruz.Leshrac için çıkan yetenekleri yanyana görüyoruz.4. yetenek şu an kapalı.Önceden bahsettiğim gibi level gereksimine ihtiyaç duyuyor.Yeteneğin üzerine geldiğimizde yetenek hakkında bilgi alabiliyoruz.
    Ekranın alt kısmında envantörümüzü görüyoruz.Oyun başında bomboş olacak olan bu 6 slotlu envantöre çeşitli itemler alıyoruz.
    Ekranın sol üst kısmında karakterimizin portresini görüyoruz.Bu portreye bastığımız anda görüntü karakterimizi ortalayacak bir konuma gelecektir.Bu sayede karakterimizi kolayca bulabiliriz.Ayrıca bu resimin altında bulunan barlar bize genel bir bilgi verecektir.Yeşil bar kalan HP’miz,mavi bar ise kalan MP’mizi göstermektedir.LvL atladığımız zaman bu resmin köşesinde atladığımız lvl sayısı belirecektir.Bu durumda lvl aldığımızı anlayıp yetenek puanlarımızı dağıtabiliriz.
    Ekranın en alt orta kısmında karakterimizin bilgilerini görüyoruz.Şimdi Dota’nın dilberlerinden Lina’nın bilgilerine bakalım.

    Ateşli hatun Lina’nın bilgi ekranında bulunan kafa işaretine gelince (bu işaret int heroları için kafa,str heroları için yumruk,agl heroları için ayaktır) yanda beliren kutucukta hero ile ilgili bilgiler geliyor.Ayrıca bu resimde oyunun ilk saniyesinde karakterinizin nasıl görüneceğini de görmüş oldunuz.6 slotu boş envanteri,harcanmamış olan yetenek puanı ile.
    Not:yetenek verebileceğiniz zaman sağ altta bulunan+ işaretinin yanında rakam çıkacaktır.Bu demektir ki lvl almışsınız ve şimdi bu puanı harcayabilirsiniz.
    Not2:Bu resimde sol altta parlayan mavi şey Fountain-Çeşme’dir.Karakterinizi bu çeşme başına götürürseniz hızlıca iyileşecektir.

    Dotadaki Amaç nedir?
    Amaç düşmanın Base’ine girmek ve Ancient Binasını yıkmaktır.Bunu yapmadan önce dıştan içe düşman kulelerini yok etmeniz gerekir.3 koridordan ilerleyen oyunda tek bir koridordan girip oyunu bitirmek mümkünken 3 koridordan da ilerleyerek bitirmek mümkündür.Kuleler yıkıldığında düşman tarafın barakalarını yıkmak hedef haline gelir.Barakası yıkılan tarafın karşısında olan tarafın creepleri güçlenecek ve öldürene eskisinden daha az para getirecektir.Barakalardan sonra Ancient binanın çevresinde bulunan kuleler yıkılır.Ancient Binasını kaybeden takım yenilmiş olur.Dotanın tarafları olan Sentinel ve Scourge için bu binalar sırasıyla Tree of Life ve Frozen Throne’dur.

    (alıntı)




  • bilgisayara karşı dota oynamak isteyenler.

    http://www.engamers.com/2007/02/15/download-dota-allstars-641-ai/

    (DotA Allstars 6.41 Ai)
  •  DOTA allstars,D-day,maffa vs oynayanlar (warcraft frozen thone)
  • beyler ben dota haritasını attım maps oyuna girip acıyorum acılmıyo oyun kurma ekranına geri dönüo sorunum nedir sizce??
  • oyun versiyonun ne 1.07 ise oynayamazsın yama yapman gerek...
  • arkadaşlar dotaworld net hacklenmiş mi acaba?
  • oyunum 1.07 ama patch de yükleyince hata alıyorum bu hata nedir nası düzeltilir??

    hatahttp://www.MegaShare.com/333114
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FlameofDragon

    oyunum 1.07 ama patch de yükleyince hata alıyorum bu hata nedir nası düzeltilir??

    hatahttp://www.MegaShare.com/333114


    Aşağıdaki verdim setupı yükle ve warcraft versiyonun otomatik olarak 1.21 olucak.
    http://www.dotaworld.net/dotaworldsetup.rar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3OpS -- 4 Ocak 2008; 8:57:32 >




  • son mapleri burdan indirelim arkdaşlar oyun içinde dl yapmak uzun sürüyo yeni başlayanlar için bekli bilmeyeniniz vardır (http://www.getdota.com )
  • ya bana dota yı r.a.p.idshareden indirebileceğim bir site lasım varsa verebilirmisiniz
  • yaw ben çaylak bi oyuncuyum 2 yıldır dota map oynuorum ama geçen dotaworldde oynadım öle soru soruyolarki ne kadar çaylakmışım yeni farkettim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ChapkiN

    ya bana dota yı r.a.p.idshareden indirebileceğim bir site lasım varsa verebilirmisiniz



    dotayı indirmek derken frozen throne yi mu kasdediyosun?

    oyun kurulu bi arkın varsa direk pr. files tan kopyala çalışıyo..

    walla rapid adresi bilemycem
  • Wepla sitesi dısında birisi suraya 1.20c wepla patchini koysunda herkes de download etsin yok mu bilen wepla dısında site zaten kapalı orayı vermeyin millweti ugrastırmayın.
  • ewt bende giremiyorum benim bildiğim 1.20e var eurobattle 120c varsa ii olur.wepla coluk cocuk cok
  • wepla halen 1.20C mi yahu? 1.22 çıkacak neredeyse. neden bu serverı en son versiyona geçirmiyorlar hiç bir zaman anlayamadım.
  • Kendizi hamachi ağları ile , üzüp yormayın arkadaşlar ; Yenilenen yüzüyle yenilenen serverıyla warcraft dotanın tartışmasız tek adresi ;
    DTR NewAgewww.dotaturkiye.com

    Yakında başlayacak olan lig içinse şimdiden sunucuda kendinizi ispat edin...
    Benzersiz download arşivi,
    Türkiyede hiçbir yerde olmayan Blizzard FunArt Resim Galerisi ile sizlerin hizmetinde..

    Oynayıp ,test etmeden karar vermeyin.
  • www.dotaturkiye.com Ben burda oynuyorum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.