Şimdi Ara

Dota 2 Lag/Donma sorunu GTX 780 SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistem Bileşenleri
    i5 3570k
    Asus P8H77-M LE
    Corsair 4×2Gb 1600MHz
    Zotac GTX 780 Referance
    Samsung Evo 250 120Gb
    Corsair CX 600 80+
    Win 7 Ultimate 64b

    Sisteme SSD ve 4 GB ram upgrade'i yaptım.
    Harddiskteki Windows sekmesi(c:)ni formatladım, 32b win7 yerine 64b win 7 ssdye kurdum.
    IDE mod yerine AHCI mod kurulumunuda tamamladım.
    Daha önce yarım yamalak olan kurulumu(32b win 7 IDE harddisk kurlumu 4gb ram) düzelttim;
    Dota 2'nin kurulumunu SSD'ye yaptım.

    Buraya kadar bir problem yok. Dota en maksimum ayarlarda en ufak takılma olmadan yağ gibi akıyor. GTX 780 biraz ısınıyordu ama ne bir çökme nede en ufak bir takılma olmadan oyun çalışıyordu. SSD'den sonra loading ekranları oldukça kısaldı oyun daha akışkan bir hal aldı.2 gün bu şekilde devam etti


    Ayın 13'ü yada 14'ünde problem başladı.O gün GTA 5'i indirdim,kurulumu SSD yerine HDD ye yaptım.Yaklaşık 3 saat oynadıktan sonra Dota'ya geçmek istedim.Oyuna girdikten bir 10-15 dk sonra Dota donmaya kasmaya başladı. GPU ısınmış olabilir diye tahmin edip oyunu durdurup pcyi restartladım. Oyuna tekrar bağlandığımda değişen bir şey olmadı. Takılma donmalar oyuna girdikten 15-20 dk sonra standart bir şekilde başlıyor. Gta da çok minimal takılmalar oluyor arada ama can sıkıcak gibi değil.

    Özetle 2 gün yağ gibi akan oyun GTA 5'in inmesi ile yada 13ü gibi gelen bir patchle sapıttı.Aynı gün orjinal olmayan Windows'um:) da güncelleme yaptı belki de asıl problem bununla alakalı. Yanlışlıkla kapalı olan oto güncellemeyi açmış bulundum.

    Benzer problemler yaşayan var mı?

    En son çare olarak temiz bir format atıp "SSD dahil olmak üzere" en baştan bir kurulum yapacağım ama malum işlem uzun ve SSD'yi formatlamak sıkıntılı.







  • sana tavsiyem oı bilgisaiyarın içindeki dotayı bi kenara yedekleyip makineyi tamamen temizleyip windows 10 a geçmen şu an söyledigin özelliklerin yarısı akdar olan bir bilgisayarda w10 kurulu ve ben işyerinde dotayı ve gta 5 i ultra ayarlarda oynuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.