Şimdi Ara

Dosya Taşırken Dosyalarım Kayboldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben masaüstümde bulunan bazı dosyaları telefonuma aktarmak için telefonumu USB cihazı ile bilgisayarıma bağladım. Bilgisayarım sekmesi içerisinde telefona ait sürücü görünür hale geldi. Ancak henüz telefonumdan veri aktarımı için izini vermemiştim. Bu bağlamda henüz veri aktarımına izin vermemişken masaüstümdeki dosyaları tutup sürükleyerek içini açmış olduğum ama boş görünen telefon sürücüsüne sürükledim. Ancak ne bir uyarı aldım ne de dosyalar bu boş sürücüye gönderildi. Daha sonra masaüstümü kontrol ettiğimde dosyaların olmadığını gördüm. CTRL + Z komutu yaparak geri getirmeye çalıştım ancak işe yaramadı. Deneme amaçlı daha sonra bir boş dosyayı aynı boş sürücüye göndermeye çalıştığımda Hata ile karşılaştım ve telefondan izin vermem gerektiğini anladım. Telefondan izin verince deneme amaçlı göndermiş olduğum dosya yerine ulaştı. Ancak önceki asıl dosyalarım tamamen kayboldu. Adeta uzay boşluğuna gitti. Bilgisayarda dosya adlarıyla genel bir arama tarama yaptım ancak bir şey bulunamadı. Dosyalarıma ne olmuş olabilir? Merak ettiğim nereye gitti bu dosyalar? Yedeklerine sahibim benim için tekrar geri getirmek önemli değil sadece bu olayın ne olduğunu çözmeye çalışıyorum. Fikri ve tecrübesi olanlar paylaşırsa sevinirim.







  • Recuva kullanın
  • waswa91 W kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim. Ancak benim sorunum dosyaları kurtarmak değil. Bu dosyaların bir yedeğine zaten sahibim. Sadece dosyalarıma ne olmuş olabileceğini merak ediyorum. Windows üzerinde karadelik gibi bir şey mi mevcut da benim dosyalarım yok oldu gitti. Biraz şüpheci yaklaşarak bir yere upload edilme riskini de hemen araştırdım dosya boyutları yüksek olduğu için ilgili dakikadaki upload datasını inceledim ve upload olmadığını yani veri çıkışı olmadığını da gördüm. Ancak anlam veremiyorum bu olaya.
  • Taşıma yaptığınız için doğal, normal bir durum kaybolması. Detaylı açıklamasını yapamam ama yaptığınız işlem silmeyle aynı işlevi görmüş karşı tarafa yazma izni olmadığı için yani karadelik falan yok. Bir dahakine önemli bir şeyleri aktarırken taşımak yerine ilk kopyaladıktan sonra ana kaynağı silersiniz hem böylece elektrik kesildiğinde de verilerin silinmesi/bozulması riskiyle karşı karşıya kalmazsınız. Windows'un, telefonda dosya aktarımına izin verilmediği anda sizin veri transferinden önce uyarması gerekliydi. Bu, Bill Gates'in ayıbı olmuş telgraf çekip durumu iletin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.