Şimdi Ara

Dosya sistemim uçtu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar c sürücüsü 40 GB idi. yaklaşık 20 Gb verim var içinde. windows tam açılırken mavi ekran verip restart atıyodu. Bende xp cd sini takıyım onar deyim dedim ama c sürüsücünün dosya sistemi bilinmiyor çıkıyo. 40 gblık diskte 20 gb dolu gözüküyo. yani veriler duruyo. Ben nasıl buna verilere zarar vermeden ntfs dosya sistemini yeniden oluştururum.



  • beyler birde kurtar dicem ama bir şifre istio o şifre ne söleyin aynı sorun bende de var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: punısher17

    beyler birde kurtar dicem ama bir şifre istio o şifre ne söleyin aynı sorun bende de var


    Arkadaşım süper bi cümle kurmuşsun tebrik ederim ben bi şey anlıyamadım bu cümleden
  • Eğer imkan varsa, harddiski söküp başka bir makineye takın. O windows ile diskin içeriğini görebilirseniz, hemen yedek alın.
  • Güvenlik kipinde açmayı dene olmadı msakalar ın dediği gibi yapın eğer hardisk bilgisayarımda gözükmüosu bilgisayarımı sağ tıklayıp düzenle den depolamaya girin.Hdd orda gözüküyor ise easy recovery i kurun.Easy recovery ile verilerini kurtarabiirsin... hadi kolay gelsin..
  • başka makinaya taktım ama açmaya çalıştığımda sürücü büçümlendirilmemiş şimdi biçimlendirmek istermisiniz diye soruyo. içi dolu ama ntfs veya fat dosya sistemi yok
  • MAvi ekran hatası benimde karşıma çıkmıştı aynı sebepten dolayı fakat ramlarımın yerini değiştirdiğim zaman sorun ortadan kalkmıştı.

    Eğer ram ın tek slotta ise diğer slota takıp deneyebilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RoMeO_AnKaRa

    başka makinaya taktım ama açmaya çalıştığımda sürücü büçümlendirilmemiş şimdi biçimlendirmek istermisiniz diye soruyo. içi dolu ama ntfs veya fat dosya sistemi yok


    Diğer bilgisayarda iken bir de güvenli kipte açmayı deneyin. Yine aynı şekilde "biçimlendirilmemiş" olarak görürse, sakın formatlamayın.

    "chkdsk" veya "scandisk" deneyin. Diyelim ki sizin harddiskinizi D olarak görüyor.

    "BAŞLAT" > "ÇALIŞTIR" penceresine

    chkdsk d:

    yazın.

    Eğer CHKDSK işe yaramazsa scandisk ile taratın. Bunun için diskinize sağ tıklayın. "ÖZELLİKLER" > "ARAÇLAR" > "HATA DENETİMİ" gibi birşey olması gerekiyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: RoMeO_AnKaRa

    başka makinaya taktım ama açmaya çalıştığımda sürücü büçümlendirilmemiş şimdi biçimlendirmek istermisiniz diye soruyo. içi dolu ama ntfs veya fat dosya sistemi yok

    Eğer mskalar ın dediklerini uygularsan ve sonuç bulamazsan son çare olarak easyrecovery i denemelisin.Easyrocovery ile silinmiş veya üzerine format hatta fdisk atılmış verileri kurtarabilirsin.Ama en önemli nokta;silinmiş verilerin üzerine hiç bir şey yapmamalısın.Yani sakın diski biçimlendirmeye kalkma.O zaman verileri kurtarma şansın azalır....Kolay gelsin..
  • easy den hangi kısmı seçeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.